Valborgsmässoafton

Idag är det valborgsmässoafton, men det känns faktiskt mest som en härlig höstkväll! Vädret är verklighen mysväder! Jag har t.o.m tänt värmeljus här inne o jag sitter här o verkligen myser! Markus & Melvin dom sover, och ärligt talat så är det skönt för mig! Om en liten stund så ska jag se på film, mamma, pappa barn som kommer på tv:n strax. Så ska jag gå ut me vovven också.
Imorse vaknade Melvin halv 9, så jag fick lite sovmorgon,skönt va det!
Jag hoppas på att få riktig sovmorgon imorgon me! För då är Markus hemma o då tycker jag att han ska gå upp med Melvin! :)
Idag har Melvins farmor o farfar varit här och lekt med Melvin medans jag var och gjorde lite ärenden.
Nä nu blir det lite mys framför tv:n.
Vad gör ni ikväll? Kram

Tackar :)

Tack ni två som kommenterat, förresten Maria, skulle jag kunna få lösenordet till din blogg? Det hade varit roligt att få följa den! <3
Och om det är någon mer som läser så kommentera gärna, är så roligt att veta vem som läser som sagt!
Nu vet jag iallafall att någon läser, då är det också roligare att skriva!

Idag har Melvin varit på dagis som han alltid är på torsdagar nuförtiden :)
Han verkar ha haft en bra dag, och en bra vecka me =)
Idag va han inne och lekte när jag kom och hämtade. Den bästa studen på dagen är när jag ska gå o hämta hem honom! <3 Speciellt underbart är det när jag går på ena sidan av vägen och tittar mot dagis när alla barnen är ute och leker, så ser jag honom från håll och han ser mig, och han ropar "mamma!!" och skiner upp och springer på andra sidan grinden och möter mig, känner jag lyckan i mig! Då smälter mitt hjärta totalt!
Men idag så va han ett riktigt busfrö när jag kom o hämtade! Då sa han "hejdå mamma, GÅ!" hihi,lilla busunge! Men sedan så gick han allt med mig hem så snällt, han ville väl bara busa lite, visa mamma vem som också bestämmer :) Och så tror jag att han ville passa på och visa mig vad han gör på sitt dagis, och det vill jag ju se mer än gärna.

När vi kom hem tog vi ut Maja så att hon fick kissa, sedan lagade jag mat. Blev en av Melvins favoriträtter idag, fiskbullar :) Det är fiskbullar och soppa som han gillar mest! Nu ligger han och sover. Han brukar inte sova på dagen längre eftersom det har varit så svårt, näst intill omöjligt att lägga honom i någorlunda tid på kvällen då, för han blir så pigg. Men idag och igår märker jag att han behöver det. Lilla gosis, och självklart får han sova om han är trött! Vi är ju lediga imorgon så då gör det inte mycket om man kommer i säng lite senare!

Vi lämnade in lappen om hur Melvin ska vara ledig/hemma från dagiset i sommar.
Först var det ju tänkt att jag skulle sommarjobba. Men jag har ej fått något sommarjobb.
Och inom vården vill jag inte vara nåt mer! Jag sökte ju ett jobb, men insåg dagen efter jag sökt det att jag ångrade mig, så jag följde mitt hjärta och bestämde mig för att inte påbörja det!
Men nu mina vänner, så känner jag att jag vet vad jag ska försöka med nu. Jag har hittat en utbildning.
Ekonomi,handel,turism heter utbildningen. Och om jag kommer in så får jag även pengar från csn så att vi klarar oss bra!Ellerja bra o bra, men okej iallafall som vanligt! Ska bli så kul om jag kommer in där, komma ifrån vården på allvar och få en ny utbildning! Så vi har bestämt att Melvin ska vara hemma med mig i juli och lite in i augusti då hans dagis har stängt, så skönt att få ha honom hemma i sommar! Så skönt att slippa flytta honom till en annan förskola för bara de veckorna! Och så skönt att somsagt få ha honom hemma hos mig o bara vara!


Vem?

Är det någon som läser min blogg nuförtiden? Om någon gör det så snälla skriv en kommentar, vill veta om NÅGON läser!! :) Jag ser ju att några gör det, men VEM? :) Tacksam för kommentarer nu!!KRAM

Lördag, föräldradag!

Godmorgon!!
Idag är det föräldradag på Melvins dagis! Det betyder alltså att JAG o Melvins pappa ska få vara med Melvin på hans dagis i några timmar. Mysigt ska det bli! Har faktiskt sett fram emot detta LÄNGE! Tänk att jag ska få vara med min lilla prins på hans dagis. Åhhhh,så mysigt!
Och det är lördag och fint väder!
Önskar att mitt liv kunde vara bra på fler punkter, men det kanske kommer en dag..

Efter dagis så vet jag inte riktigt vad som händer.
Något får jag och min lilla tok hitta på.

Vad ska ni hitta på idag?
Önskar er alla en trevlig lördag!Kram

Fredag

Idag har jag och Melvin haft en mysig dag. Imorse sov vi länge, eller kanske inte så länge men iallafall till kvart i åtta. Det var så skönt att slippa oroa oss för att gå upp, vi hade sovmorgon, åh så skönt! När vi vaknat gick vi upp o åt frukost. Sedan städade vi lite här hemma. Tvättade en maskin me tvätt. Sedan badade vi lilla Maja, hon va en sån smuts-vovve så ett vad var behövligt. Nu ligger hon här brevid mig så ren o fin, lilla stumpan! :) Iallafall efter att vi badat henne så gick vi hem till Anna-Lena, Felicia o lilla Natalie och hälsade på. Vi fikade och barnen lekte och jag o Melvin fick även se och hålla lilla bebisen Natalie! <3 Underbara lilla tjejen! Melvin tycker så mycket om bebisar, och han var helt uppspelt när vi skulle få se henne idag! Det kändes speciellt för mig när Anna-Lena frågade om jag ville hålla henne. Men jag blev glad, det kändes stort på något vis. Kändes skönt att få hålla en liten i min famn. Men jag tänkte mycket på min Vanessa. Men jag försökte att tänka på hur söt lilla Natalie är, då spreds en glädje inom mig. Och konstigt nog så kan jag känna en undran inför framtiden. Jag undrar om jag nånsin kommer att få uppleva att bli mamma en gång till? Det vet ingen,bara Gud, om ens han vet det, det vet jag inte.
Jag vet ingenting om mitt liv just nu. Vet inte mycket kan jag säga. En sak vet jag iallafall och det är att jag saknar och älskar Vanessa, och en sak till vet jag och det är att Melvin är mitt ALLT, jag älskar den lilla killen så att jag tror att jag ska spricka av all kärlek jag känner!
Så vet jag en sak till. Det är att jag ska börja tro mer på mig själv och följa mitt hjärta. Det är så man hittar rätt väg tror jag!

Älskar dig Vanessa,min prinsessa. Det är så overkligt att den kropp som skulle varit din inte kan vara här med mig. Att du inte får sova på mitt bröst varje natt. Att jag inte får ha dig hos mig. Jag fick aldrig mata dig, fick aldrig ge dig nappen, jag fick aldrig klä på dig söta kläder eller pussa dina fötter. Jag fick aldrig borsta dina små lockar, fick aldrig ha din kind mot min.
Jag kommer aldrig att få följa dig i livet. I framtiden när jag kommer att se små barn som kommer att vara lika gamla som du skulle varit så kommer jag att föreställa mig dig. På varje skolavslutning så kommer jag att tänka på dig, du skulle varit med. På varje födelsedag så kommer jag att tänka på alla presenter jag vill ge dig, jag vill baka världens sötaste födelsedagstårta till dig, SNÄLLA KOM TILLBAKA!! Varför tog Gud dig ifrån mig? Vad var meningen med allt?
Jag älskar dig och saknar dig min älskade prinsessa,
PUSS PUSS

Det bästa vore kanske...

Nu har jag lämnat min gosis på dagis. Hans lilla kompis pussade o kramade sin mamma hej då, det såg Melvin och han härmades så sött, så jag fick två stycken kramar från mitt hjärta innan det var dags att gå <3
Jag har funderat som en tok på detta med sommarjobbet. Kommer det verkligen att få mig att må bra?!? Rent ekonomiskt så kommer det ju det så, MEN det enda jag tänker på är Vanessa. Denna stressen jag kännt inför jobb o så hela tiden, den kanske kan släppa och helst av allt så önskar jag att jag kommer in på någon utbildning, för jag vill verkligen studera! Det är så jag känner! Och när hjärtat säger en sak så måste man lyssna på det.
Jag känner att jag inte vet om jag fixar att jobba med sjuka människor just nu i mitt liv.
Jag klarar inte av känslan av att vara i sjukhusmiljö efter allt som hänt. Och nu kommer sommaren också och jag vet att det kommer bli svårt, för jag saknar Vanessa så mycket och jag minns tillbaka och blir påminnd hela tiden.
Jag kanske försöker hitta på något annat att jobba med i sommar. Jag har ju lite planer som tur är.
Kan tänka mig att städa hotellrum, sälja något för någon..Vadsomhelst bara det inte påminner mig om jobbiga känslor.
Jag sökte ett jobb, och nu känns allt fel.När ska jag lära mig..?

Vissa dagar..

Vissa dagar kan man känna sig ur balans, inget känns bra nästan och man liksom kan inte tänka eller prestera så bra som man kan i vanliga fall. En sån dag har jag haft idag.
Men nu ikväll så vände det lite. Efter att vi varit och handlat. Jag gick runt i affären o handlade lite saker som behövdes. Så köpte jag en pyssel-tidning med Cars till Melvin. Och när vi kom hem så satt han och tittade i sin nya pyssel-tidning. Han fick me klistermärken så nu har vi gjort lite fint i hans rum. Han ÄLSKAR bilar!! Så nu har han massa fräcka bilar-klistermärken inne på sitt rum, och det har han pratat massor om hela kvällen, om sina bil klistermärken,lilla hjärtat, han är så underbar!
Imorgon är det dagis igen.. Tycker att det är sååå skönt med helg när jag får vara med min lilla plutt hela tiden. Han är solen i mitt liv!
Nu ska jag äntligen krypa ner i sängen och läsa i en bok!

Kram!

Vad ska jag skriva?

Idag är det onsdag, visst går veckorna fort?! Melvin är på dagis nu, men jag ska strax gå och hämta honom.
Idag när jag lämnat honom fick jag gå hem igen för jag kom på att jag glömde hans regnbyxor så jag fick så snällt traska hem och hämta dem, gå ner till dagis och hänga in dem på hans krok :) Efter det fortsatte jag ner till mitt lilla möta med chefen. Jag har ju sökt ett jobb nu, sommarjobb på ett gruppboende för handikappade. Mötet gick la okej. Men en sak kan jag ju säga, jag mår så dåligt inuti! Vet inte hur jag ska kunna se ljuset i livet igen.
Jag ser ju en framtid när jag ser på Melvin, min lilla son <3
Men när jag besöker graven, och inser att en ny sommar ska komma och gå, och alla minnen och önskningar om att Vanessa ska komma tillbaka, men att hon aldrig gör det.

Jag tänker på mina drömmar som jag hade förra sommaren, gick ju där med en stor bebis-mage och längtade till augusti då hon skulle komma till ut till oss! Jag funderar och tänker tillbaka på när jag TROR att jag kände hennes sista rörelser i min mage. Det gör så ont i min själ o i mitt hjärta! :(  När jag ser andra mammor som går me sina små flickor i barnvagnarna, så ser jag Vanessa framför mig. Jag tänker att "sådär skulle jag egentligen ha gått". Men det var bara en önskedröm. För hon är ju inte här. Hon var beräknad den 5 augusti. Lilla Vanessa. Det känns värre o värre just nu!


Lite pirrigt!

Idag har jag en sjuk liten kille här hemma. Melvin har blivit förkyld och fått en jobbig hosta igen :( Så han får vara hemma idag och bara mysa med mig. Han trivs bra på dagis men jag skickar inte iväg honom när han inte är frisk, det gör jag bara inte.
Igår va han hos en kompis o lekte en liten stund. Melvins farmor har en bästa vän som har ett litet barnbarn i Melvins ålder. Så hon frågade om Melvin kunde vara med henne där och hälsa på. Så det var han en stund :) Kändes mysigt. Han fick även träffa sin farfar en liten stund, han älskar sin farfar o blir överlycklig när farfar o han träffas *roligt*

Imorgon ska jag på "arbetsintervju". Det är jag som sökt att bli vikarie på en gruppbostad, imorgon så ska jag träffa chefen o prata lite o så! Men det är inte ens säkert att de behöver folk, men det känns iallafall nervöst. Men det kommer att gå bra!

Helgen va rolig, kom bort från vardagen lite. Jag var o träffade kompisar. Vi var ute och åt på en thai-restaurang, det var gott! Sedan gick vi hem till dem en stund och satt och hade lite roligt, skrattade och förfestade lite. Senare på kvällen så gick vi ut och satt även där och skrattade och pratade o vi såg t.o.m en kändis,haha!

På söndagen hade vi en lugn dag. Vi var och handlade lite och tog en skogspromenad.

Igår skulle vi egentligen ha åkt till havets hus o tittat på fiskarna, men det blev inte så. Vi åkte till havet istället och vi köpte mat, korv o mos till Melvin o hamburgare till mig, det va riktigt mysigt. Vi åt maten vid havet som en picnic. Sedan promenerade vi vid havet och stannade för att gunga vid en liten lekplats.

Idag blir en riktig tvätt-dag. Ska tvätta massa kläder. Och bara ta det lugnt.
Så får vi hoppas att Melvin är frisk för att gå till dagis imorgon. Mitt älskade hjärta!


Fredag

Idag är jag och Melvin ensamna, skönt är det! Jag kan tycka det faktiskt, att det är skönt att bara vara för mig själv ibland. Nu är jag ju inte för mig själv så men ändå. Mysigt har vi haft det iallafall!
Imorse ringde mamma o frågade om hon och min moster fick komma o hälsa på oss, självklart fick dem det! Så de kom mitt på dagen, vi fikade och Melvin fick jättefina sommarkläder av mormor(min mamma).
När de skulle åka hem så följde jag och Melvin med ner till affären, och min moster var snäll o körde oss hem med alla varorna, snällt! Tack för en mysig dag!

Nu för en stund sedan så stekte jag hamburgare med olika tillbehör, men det va ju inte så uppskattat då Melvin inte ens åt en tugga av hamburgaren, ett halvt bröd var allt han åt.. Men men, så är det ibland!Nu sitter han i soffan å smaskar på sin tablettask som jag köpt till honom idag. Gull-unge.

Idag har jag inte promenerat. Jag och Melvin är ju ute så mycket så idag tar vi en slappar dag. Ser på mysigaste Alfons Åberg nu!!Finns det något mysigare barnprogram än det? Alfons och Astrid Lindgren, det är mysigt det!!:)

Annars händer det inte mycket, har städat men det ser ändå ut som jag vet inte vad känns det som.. Det är så mycket me städning, tvättande av kläder o allt hela tiden. Jag blir aldrig nöjd för det känns aldrig städat!!Hur mycket jag än städar, det är helt otroligt!Men jaja,nu ska vi inte tänka mer på det, för nu är det fredag. Men disken måste diskas även på en fredag..

Usel på att blogga nuförtiden

Nu är klockan mycket, men jag kan faktiskt inte sova. Och det är ett bra tecken tror jag :) Eftersom jag alltid var så kvällspigg förr i tiden. Vad pratar jag om egentligen?? Är nog liiite trött ändå ;)

Imorgon är det dagis för Melvin. Och jag ska ta en lång promenad och fundera ut hur jag ska gå till väga för att göra ett bra intryck på några jobb som jag ska söka på torsdag när Melvin är på dagis. Först tänkte jag ringa. Men sedan kom jag på idèn att gå dit och besöka ställena i fråga. Men sen tänker jag, är det verkligen en bra idè, chefen kanske inte alls har tid att träffa mig och så kanske det inte uppskattas att man kommer sådär och "stör". Nja det är nog bäst att ringa först, och att vara trevlig o positiv. Jaja,vi får se!

Idag har jag varit ute och promenerat och joggat! Inte likt mig att jogga men jag kände verkligen att jag behövde det ;) Åh vilken härlig känsla som kom efteråt, kände hur endorfinerna rusade runt i kroppen. Imorgon ska jag gå långt igen. Så har ju våren kommit!
Först när våren kom så kändes det väldigt svårt och jobbigt. Som att mörkret och vintern försvann, för att bli en ny vår, allt föds i naturen. Och känslan och längtan efter Vanessa växte sig större. Undran om inte hon också kan komma tillbaka? Precis som allt det vackra i naturen tittar fram nu så förväntade jag mig undermedvetet att min lilla dotter skulle komma till mig. Och tillbaka känslor från förra våren med bebismagen, förväntningarna kring det nya livet i min mage. Igår när jag satt ute och solade fick jag panik känslor, för jag mindes sist gång jag satt ute och solade, förra sommaren var det. Då kunde jag bara sitta korta stunder, sedan kändes det som om jag skulle kvävas så jag var tvungen att gå in och vila hela tiden. Jag mådde inte så bra. Nu sitter jag och solar, utan bebismagen, och utan bebis. Det känns som att jag kvävs!

Jag har förstått en viktig sak i detta livet. Det är att oavsett vad som händer så finns det ALLTID människor som säger elaka saker bakom ens(min) rygg.


Ramsvik!

Idag har jag o min lilla familj varit i Ramsvik. Har ni varit där nån gång? Det är iallafall en av de vackraste platserna jag vet. Vi frågade Melvin idag på morgonen vad han ville göra idag. Han sa att han ville åka bilen och titta på båtar :) Och jag var sugen på att åka till havet, så det blev att vi bestämde oss för att åka till ramsvik. Markus åkte iväg o köpte en termos o fixade fika och te till oss som vi hade med oss. Så satt vi där vid havet och solade ansiktena. Melvin sprang runt där på gräset och tittade på fåglarna. Han ville leka med fåglarna men de flög ju iväg när han kom springandes och ropade "pippin". =)

Igår gick jag och la mig redan klockan nio. Och somnade nästan direkt. Jag va trött.

Ikväll kommer det en ny serie på tv:n. Minns inte vad den heter men den ska vi se på iallafall.
Nu är det strax dags att natta Melvin, är så mysigt att göra det, han ligger i mitt knä med täcket och så sjunger vi eller så berättar jag sagor och han tittar på mig och pratar, vi brukar prata om dagen som varit och ibland så pratar vi om Vanessa. Ibland så frågar han och det är svårt att veta exakt vad jag ska svara,men det brukar oftast gå bra.

Vad ska ni göra ikväll?

Bilder!


Vi var på lekplatsen! Det kom en liten gullig katt o ville vara med Melvin och leka. Melvin säger "pisse-katt" *sötnos*
Jag en helt vanlig söndag ;)




Vi var och handlade på ICA MAXI och Melvin fick en bulle & festis av mig, gull-unge!





Vi var på 60 årskalas hos Melvins farmor. Ser ni mig och Melvin där på bilden??





Vi var på skogspromenad =) Ser ni att Melvin har hittat en kotte som han bär med sig på promenaden :)




Min lilla prins med sitt påskgodis <3


Har ni haft en mysig påsk?

Vardag!

Jag tycker faktiskt att det är skönt att denna långhelgen är över. Vad tycker ni?
Jag brukar vanligtvis tycka om långhelger,men nja, just nu trivs jag bra i vardagen!
Påsken var mysig iallafall. Fast att det var svårt och jobbigt så försökte vi ju att göra det så mysigt som möjligt. Men mysigast va nig ändå söndags kvällen. Lugnast,mysigast!

Tänkte skriva lite dag-för-dag inlägg, om en liten stund! PUSS

Lång fredagen!

Kan man städa hur mycket somhelst? Ja det kan man!! Och när det handlar om tvätt och städning så är en sak sant iallafall, det blir aldrig färdigt! Ellerhur? ;)

Idag började dagen med frukost och sedan tog jag me mig vovven ut på en vår promenad. Fint väder var det och jag tog första skogspromenaden sedan äntligen snön försvunnit. Ellerja försvunnit var väl att överdriva för där på min lilla skogspromenad så va det rena vinter väglaget, men men, vi gick ändå min lilla vovve och jag.

När halva dagen gått kom världens ångest sorg känsla in i mig. Eller jag har ju alltid en sorg inom mig efter allt som hänt. Men idag kom saknaden så extra hårt. Jag tänker på förra påsken. Då bodde vi inte här. Jag minns exakt hur vi gjorde den dagen, vad vi gjorde, t.o.m vilka kläder jag hade på mig och vad det var för väder. Jag minns hur jag tänkte, och framför allt så minns jag att Vanessa växte i min mage. Varje dag växte hon ocn utvecklades till en liten fin prinsessa, som sedan inte fick stanna kvar!*det gör så fruktansvärt ont* Jag minns att mina föräldrar o Victor kom o hälsade på. Vi gjorde roliga påsk"bakelser". Så satt vi ute och det var så varmt i solen. Jag hade på mig leggings o en lång top och alla kunde se att jag hade en bebis i magen. Vi tog en promenad minns jag. Men framför allt så minns jag att jag längtade så till augusti!

Minns allt som om det vore igår!

Minns den sista tiden som gravid. Varje kväll när jag gick o la mig så satt jag i sängen och stickade på den baby-rosa filten som hon skulle få, tillslut tog garnet slut..Jag hade två spjälsängar i sovrummet. En där Melvin låg och en tom där Vanessa skulle ligga. Vanessas stod där helt orörd med massa rosa filtar. Jag hade bäddat den helt klar, tvättat allt och strykit det. I byrån låg en mängd rosa små kläder. Och varje dag så tog jag fram något litet plagg, för att liksom förstå att livet hade varit så underbart mot mig att jag skulle få en dotter också. Hon var ju allt för mig! Dagarna,känslorna,sorgen! Ibland la jag ut allt på sängen och sa till Markus att han inte fick komma in förrän jag sa till,så la jag alla kläderna fint på sängen, sedan fick han och Melvin komma in och titta på alla fina kläder. Jag hade köpt många nappar, för jag visste hur napparna försvinner. Jag hade köpt små nappflaskor. Och hennes spjälsäng var vit och så fin.Hennes första nalle var en liten söt kanin.

Vid denna tiden förra året så var allt så jobbigt me personer i min närhet. Men jag struntade i det. Jag hade Melvin och Vanessa, det var de enda som var viktiga för mig! Nu finns inte Vanessa mer!

Jag får fortfarande en chock när jag tänker på allt vi gått igenom. Jag förstår fortfarande inte vad som gick fel, jag kan inte förstå hur läkaren och barnmorskan kunde säga att de inte hittade några hjärtljud!


Dethär är ett ledsamt inlägg, men min blogg är ibland lättsam och vardaglig. Precis som alla andra bloggar. Men ibland är min blogg väldigt tung, sorglig och känslosam. För det är så mitt liv är nu.

Nu är det dags att göra oss iordning o klara för vi ska på kalas till Melvin o Vanessas farmor som fyller 60 år idag. Det är mycket så att jag minns förra året när vi var på kalas där, Vanessa var ju med på allt då. Och att göra saker utan henne blir bara svårare och svårare just nu. Men det finns inget jag kan göra för att dra tiden tillbaka och att livet ska se annorlunda ut.
Jag tycker att det ska bli jobbigt me alla människor på kalaset. Och idag är en sån dag när jag tycker att det känns jättejobbigt om folk ska titta och undra hur vi mår. Jag vet inte hur jag ska vara..


RSS 2.0