En härlig dag!

Idag har jag och Melvin en underbar dag! Vi bara myser och gör avslappnande saker.
Imorse åt vi frukost. Sedan såg vi på film: Nils Karlsson Pyssling :) En mysig film!
Sedan satt Melvin inne på sitt rum och ritade lite. Sedan lagade vi mat, blev korv & mos idag och Melvin åt så bra så! Han tyckte att det var gott sa han :)
Efter maten plockade jag lite i köket, diskade o så, fixade med tvätten, städade lite och Melvin somnade en liten stund i soffan. Hans trotts anfall har ärligt talat blivit lite bättre. Han börjar bli stor på riktigt nu! Det går att prata honom tillrätta när han blir "trottsig", han lyssnar på mig! Som idag så kastade han ner alla sina kritor på golvet och i vanliga fall så skulle jag varit tvungen att plocka upp allt själv! Men inte idag, jag sa till Melvin att plocka upp kritorna själv och han gjorde det! Ordning o reda, det gillar vi! :) Han säger tack när man ger honom något och han säger tack för maten. Han vill gärna hjälpa till att duka o duka av bordet. Han är helt underbar o jag älskar honom mest i hela världen! Varje dag låter jag honom veta att jag älskar honom mest av allt i hela världen och jag kommer att visa honom det föralltid!
Berättade jag om utvecklingssamtalet med Melvins dagis? Det gick hursomhelst jättebra! De sa att Melvin är en genomsnäll kille som bara har snällhet inom sig, och liiite bus. Men han är inte den som startar bus, men han är heller inte sen med att hänga på om någon annan busar först ;) Hihi! Han är så snäll så att det nästan är bra om han "lär sig" att ta för sig lite ibland. T.e.x om någon tar en leksak ifrån honom o.s.v, då är det viktigt att han vet att det är inte okej att någon gör så! Det var det dom sa. Jag var så lycklig när vi gick därifrån, det var så fint att höra om hans personlighet o så när vi inte är med! Och det som kändes så rörande i mitt hjärta är att de orden de sa om honom är precis samma ord som alla lärare o.s.v sa om mig till mina föräldrar när jag växte upp v

Det jag menade var..

Det jag menade med mitt förra inlägg är vad spelar det egentligen för roll om man får MVG eller Vg eller G eller IG egentligen( jag pratar om betyg)? Alltstå ärligt talat? Det finns andra saker i livet som betyder så mycket mer!! Och jag är inte den som får MVG= högsta betyg i allt! Och vet ni varför? Jo för att jag prioriterat andra saker som nummer 1 i mitt liv! Så är det. Jag mår inte dåligt för mina betyg,varför skulle jag göra det?

Vad spelar det för roll?

Hemma igen efter promenaden! Och vet ni vad jag glömde? Jo såklart att gå in på biblioteket och låna böckerna! Jag är så virrig av mig!! Men jag fick iallafall köpt ett paket blöjor, för de var slut här hemma. Och ett paket räcker ett bra tag nu eftersom Melvin bara har blöja på natten.

Har precis diskat undan lite och tvättat en maskin me smutstvätt, så ska hinna hänga upp det på tork, lägg i en ny tvätt och sedan ut i regnet igen och hämta min lille kille på dagis v

Vilken jobbig morgon!

Igår kväll ställde jag mobilen på kvart i 7, den skulle alltså väcka mig då var det tänkt!
Så somnade jag och den ringde kvart i 7. Jag var så trött så jag stängde av den och tänkte ligga kvar i sängen en liiiten stund och bara vakna till lite innan jag skulle gå upp. Tyvärr så somnade jag om :/
Vaknade med ett ryck en stund senare och tittade på klockan, då var den kvart i 8. Och vi skulle vara på dagis klockan 8, och på skolan klockan 8:30. Så det blev att springa upp, borsta tänderna och titta mig i spegeln, såg bara en trött mamma när jag tittade spegeln.. Slängde på mig kläderna och väckte Melvin, tog på honom kläder, borstade hans tänder och sedan på me ytterkläder och springa iväg.. Vilken morgon! Kom 10 minuter försent till dagiset och inget alls försent till skolan, tvärtom, lite tidigt faktiskt. Men denna stress morgon resulterade i huvudvärk på lektionen..Usch kändes som början till ett migrän anfall, men det gick över tack o lov! Så kom magkatarren, men även det börjar bli bättre nu! Stress = huvudvärk och magont! Usch o fy!
Nu är jag äntligen hemma igen efter dagens lektion. Det var riktigt mycket uträkningar o.s.v just idag när jag var så trött. hihi ;) Så kan det vara! Nu väl hemma så har jag druckit mitt älskade morgonkaffe som jag på allvar är beroende av! ;) Det är sant och det har blivit så! Så har jag ätit frukost och NU äntligen så är vi LEDIGA i en hel vecka!! ÅH SÅ HÄRLIGT O SKÖNT!

Jag ska börja min ledighet med att promenera ner till samhället och handla lite och sedan vidare till biblioteket och låna två böcker som jag och Melvin ska läsa. Hans favoritböcker: Petter o hans getter och Bockarna Bruse.

Besök av farmor!

Igår efter lektionen så städade jag hela lägenheten. Och så såg jag lite på tv också ;)
Och klockan 2 så kom Melvins farmor och följde med mig ner till dagiset och hämtade Melvin.
Det var mysigt att ha sällskap ner och vi båda två fick en kram av Melvin direkt vi kom! Vilket härligt välkomnande!! :) Stod där på gården och pratade en stund med personalen. Sedan gick vi hemåt Melvin, farmor och jag. Här hemma bjöd vi på fika och sedan satt vi och pratade inne på Melvins rum.
Vi tog söta bilder på Melvin men tyvärr så ville inte min kamera vara med :( Den har låst sig och går inte att ta bilder med!! Vet inte hur jag ska göra för jag vill ta bilder nuuu!! Men men, vi får la se om det går att låsa upp den sen.
Nu är lilla prinsen iallafall på dagis och leker med sina kompisar. Och jag sitter här och funderar på vad jag ska hitta på! Det är inte sådär jättestressigt i skolan just nu, bara lite! Men det har varit väldigt mycket den senaste tiden. Men snart är det lov, åh ska bli så skönt!
I måndags när jag skulle hämta Melvin så låg det ett pärlhalsband på hans plats i kapprummet. Och det hade han gjort till MIG! Jag blev alldeles alldeles rörd! Det är så fint, ärligt talat så är det den allra finaste present jag nånsin fått! Älskade älskade Melvin,jag älskar dig så mycket! Du är mitt allt! v
Idag ska jag göra köttbullar, för det är Melvins favoritmat säger han :) Köttbullar, potatis och ketchup, hihi ;)
Så ska jag hämta lite tidigare idag för det blev så idag för jag ska på såntdär samtal med hans fröken eller pedagog eller vad ni nu vill att jag ska kalla det! Jag säger fröken iallafall, för jag vet inte bättre än så.. Ibland blir man så osäker på vad man ska säga, "fröken, pedagog, lärare, dagis, förskola?!??" Och alltid är det säkert någon som tar åt sig, men GÖR INTE DET! För även om jag säger "fel" eller inte riktigt är så modern att jag säger "rätt" ord för allt så menar jag ju samma sak iallafall. Jaja, hursomhelst så ska jag sitta ner och samtala med hans fröken, ska höra hur allt går för min lilla prins o sådär. Ska bli spännande! Jag vet att allt går bra :) Jag är stolt över honom PRECIS så som han är!! Han är perfekt i mina ögon och det kommer han alltid att vara! Min lilla prins!

Nu ska jag plugga lite! Hörs sen :) Kram!!

Prov i turism, avklarat!

Imorse va det en tidig morgon. Melvin åt frukost på dagis idag och jag gick direkt till skolan och satte mig i salen med den andra i min klass/ grupp och gjorde provet i turism. Det var ett prov på 2 sidor ungefär, jag svarade på de flesta frågorna. Om de blev rätt allihopa det är jag tveksam till, men jag är nöjd med det jag gjorde! Gör man bara sitt bästa så tycker jag verkligen att det räcker! Det kändes bättre att skriva prov denna gången, då jag känner att jag läst på mer innan o så. Men skönt att det är över nu :) En sak till som är OTROLIGT skönt är att det är lov, alltså ledig vecka nästa vecka! Men i dena veckan så är det utvecklingssamtal på dagis, och så ska jag plugga en del o bli mer insatt i andra ämnen.

Nu ska jag se lite på tv o slappa, sedan ta tag i städningen här o göra det lite fint. Sedan hämta hem min prins och när vi kommer hem sedan så kommer farmor o farfar och hälsar på. Jag vet en som kommer bli jätteglad :)


Måndag!

Då va måndagen här igen. Måndagar är iallafall lite bättre än söndagar, för söndagar känns alltid så trista.
Idag är Melvin på dagis och jag måste plugga eftersom jag har prov imorgon! Lite nervöst men det är det enda jobbiga jag har att göra denna veckan också! Inga inlämningsuppgifter som måste göras just nu iallafall. Och det är ju skönt!
Denna månaden ser inte så rolig ut när det kommer till ekonomin heller. Men det är ju så, vissa månader ska lite mer räkningar o.s.v vara betalda och resten av pengarna får gå till mat. Men jag ska inte klaga!

Imorse så var det så kallt ute, så idag fick Melvin ha overallen på sig för första gången denna vinter. För ja, när det är såhär så känns det ju som vinter.

Nu ska jag försöka plugga lite. Har en del frågor att plugga in så att jag kan det sedan. Annars blir det inte roligt imorgon när jag ska göra provet :)

Ha en underbar dag! Kram!

Fredag!

Idag har vi inte gjort så mycket. Eller JO det har vi ju..egentligen :)
Igår kom den första snön! Det känns konstigt att snön kom redan i oktober. Men det värmer hjärtat att jag har en liten kille här som ÄLSKAR snön och som längtar tills det blir så mycket att vi kan bygga snögubbar och åka pulka! Han är mitt liv den lilla killen!! Mamma ÄLSKAR DIG mest i världen!!
Vi har varit och handlat idag för vi skulle ha besök av Marie som jag inte träffat på flera år! Vi handlade massa gott och gich hem och städade,men väl hemma började jag må väldigt illa och kände mig jättetrött i kroppen, så vi fick tyvärr skjuta fram vår fika träff lite.

Gjort fint på graven..

Igår köpte vi en fin svart ljuslykta och en vacker ängel så åkte vi till graven och gjorde det fint.
Kändes bra att få göra det vackert där nu när hösten och mörkret kommit. Vi köpte ljus som brinner i 2 dygn som vi tände. Så satte vi ängeln där och det blev riktigt fint på vår älskade Vanessas viloplats! Det känns så fruktansvärt hemskt när jag står i blomsteraffären och ska köpa de saker jag väljer. Innan jag går dit in och när jag precis kommer in i affären så ser jag så mycket fint och jag plockar till mig det finaste jag ser. Då i den stunden så känns det en liten värme i mitt frusna ängla-mamma hjärta. Men när jag ska betala eller när jag frågar butikspersonalen om råd och så t.e.x var de har gravlyktorna o.s.v så får jag en stor klump i halsen. Den klump som bor i mitt hjärta åker upp i halsgropen och jag måste anstränga mig för att inte tårarna och ångesten ska komma fram där i butiken! Och när jag betalar så känns det som om alla tittar på mig och undrar hur jag känner mig, fast att ingen kanske vet att jag ska lägga det på min lilla bebis grav så känns det som att det lyser om mig att jag är en ängla-mamma. Jag vet att det inte gör det, men det känns så :(
När vi sedan sitter i bilen så är Markus ganska tyst, jag är den som pratar på. Jag känner mig osäker på vad jag ska säga. Jag vill ju göra det högtidligt men det är en så svår situation och jag har kommit på att jag behöver inte hela tiden prata och säga något. Det är okej att bara sitta och tänka och att bara vara tyst också. Jag har förstått det nu.

Arbetsmiljö o säkerhet 2

Nu har jag suttit nästan hela dagen och gjort uppgift nummer två i arbetsmiljö och säkerhet, och denna gången gjorde jag mitt allra bästa för jag satsar på MVG i detta ämnet! Så nu ska det bli riktigt spännande att se om jag fixar mitt mål :)

Ska bli riktigt skönt att få hem min prins snart som varit på dagis sedan klockan 9 imorse.
Igår va det en riktig skit-dag om jag ska vara ärlig! Inte mycket fick mig glad igår. Men men sånna dagar har vi alla emellanåt,ellerhur?! Efter en god natts sömn så kände jag mig lite mer utvilad.
Bara en dagis och skol dag kvar denna veckan, sedan är det fredag igen. Tiden går så fort!
På fredag ska jag och Melvin ta en liten utflykt igen, I love those days v


Godmorgon!

Här har vi precis stått upp. Melvin ligger under sitt täcke i soffan och ser på bolibompa. Jag sitter äntligen och dricker mitt kaffe!
Jag tror att jag missuppfattade uppgiften jag skulle göra tills idag, ni vet redovisningen. Men nu har jag fått lite klarhet tror jag. Så jag ska mest lyssna på de andra redovisningarna idag. Det blev så eftersom förra veckan så va ju först jag sjuk, sedan så blev Melvin sjuk så jag pluggade bara på söndagen förra veckan. Men det gör inte så mycket. Det ordnar sig bra ändå!

Nu ska jag fortsätta kika runt lite här, och såklart dricka kaffe så att man vaknar :)

Ha en helt underbar dag nu! KRAM!

VG +

Blev så glad och väldigt förvånad igår när jag gick in på min mejl och där såg att jag fått ett VG+ på arbetet jag gjorde i Arbetsmiljö och säkerhet! Då steg min motivation igen och jag känner att jag valt rätt iallafall! Och jag tycker ju att det är roligt också. Men idag är jag riktigt nervös, för jag ska redovisa för hela klassen/gruppen imorgon :( Och om det är något som jag tycker är riktigt obehagligt så är det just att stå upp och prata inför människor. Jag vill verkligen inte göra det! Men jag vet att jag måste. Jag ska skriva om två resmål och redovisa dem inför gruppen.. Usch och fy! Melvin sa att han kunde följa med och hålla min hand och TÄNK OM det ändå vore så att han faktiskt kunde det! Min lilla älskade! Jag klarar allt när jag tänker på honom! Han betyder ALLT för mig. Och som jag brukar tänka tyst för mig själv, att jag vill inte att Melvin ska "ärva" min blyghet och min osäkra sida. Därför måste jag föregå med gott exempel och visa mig själv att jag fixar detta. Som om Melvin vore med mig där, då skulle jag ju vara tvungen att andas ut, bara för att visa honom att man ska tro på sig själv och stå upp för sig själv, det jag berättar är intressant o.s.v. Peppa sig själv till att ställa sig upp och tala inför klassen, jag måste fixa det! :) TÄNK så härligt det kommer att kännas efteråt.. Då kan jag tänka att JAG KLARADE DET! :) Längtar tills imorgon efter redovisningen! ;)

Lördagen :)

Igår så tog vi en sväng och handlade lite först.
Sedan lagade Markus mat till oss. Chili con carne med ris blev det :) Det va gott! Och Melvin han åt ordentligt! Vi har försökt lura i honom vitaminer "Sana Sol" som de kallas. Det är flytande vitaminer som smakar apelsinsaft typ :) Melvin är omöjlig att få i frukt nästan! Och det gör mig lite orolig så jag köpte dessa vitaminer till honom. De är från 3 års ålder och det känns bra att veta att han får i sin vitaminer på det sättet iallafall. Så vi har somsagt försökt lura i dem i bl.a yoghurten, men då vill han inte ha när han märker att det smakade annorlunda. Vi gjorde färskpressad apelsinjuice till honom med vitaminerna i, men han ville inte dricka. Men imorse så sa jag bara "Melvin, ska du ta vitaminer, man tar bara två teskedar och det smakar jättegott och man blir pigg och glad av dem. Mamma tar också sånna!" Och då svarar han bara "Ja!" Så gav jag honom och han svalde så snällt. Inga problem där inte! Så det va vi som krånglade till det när det bara var att ge dem som dom är,hihi :)

Efter middagen i lördags så hälsade vi på våra vänner. Fikade och jag och Anna-Lena fick planerat för vårt arbete som vi ska skriva och redovisa i december. Blir ett ganska stort skriv arbete. Men det kommer att bli väldigt intressant.
På kvällen såg vi på dansbandskampen och jag tycker att det har blivit ett mycket bättre program nu än vad det var innan. Vet att många inte tycker så men jag tycker så iallafall.
Sedan blev det en ganska tidig kväll eftersom jag somnade i soffan när vi såg på film ;)


Besökt min farmor

I fredags följde jag och Melvin med mina mamma och pappa och hälsade på hos min farmor som bor på ett äldreboende. Jag har inte haft någon större kontakt med min farmor men det känns ändå lite bra att kunna visa Melvin kort som vi tog, jag vill kunna visa honom hans rötter om man säger så. Man ska ta vara på sin släkt och träffa dem så att ens barn får se vilka som tillhör den äldre generationen. Melvin va så duktig under hela besöket. Tyvärr kunde jag inte ta med min kamera då jag såg att det va så dåligt batteri på den så det hade ändå inte gått att ta någon bild med den. Men vi tog bild på oss med min pappas kamera, en bild som jag och Melvin ska få sen. Min farmor är ju Melvins gammelfarmor. Men jag har tyvärr ingen bild från den dagen att visa er.
Efter besöket var vi på pizzeria. Melvin var duktig även där. Beställde varsin barnpizza till oss. En kebab till mig och en margeritha till Melvin. Han åt en hel del av den, han gillar pizza :) Lilla hjärtat!

Så skjutsade mamm och pappa hem oss igen.
Melvin badade och jag duschade. Så tog vi det bara lugnt och hade familjemys resten av dagen.


Äntligen tid :)

De senaste dagarna har varit väldigt upptagna, men på ett positivt sätt. Denna helgen har vi bara haft det mysigt jag o min lilla familj. Men jag har inte haft nån tid att sitta här, och när jag väl haft tiden så har jag varit så trött att jag skrivit men inte orkat, så nu tänker jag berätta om torsdagen och jag berättar med bilder.

I torsdags:


En trött kille när vi satt i busskuren tidigt på morgonen och väntade på bussen.
Efter ett besök på vårdcentralen så bestämde vi oss för att åka och höst shoppa.
Vi hittade massa fint. Varma tröjor, byxor och vantar o mössa. Det var verkligen behövligt för mig att fylla på garderoben med nytt som jag vet att jag behöver och har användning av. Och det va så roligt att köpa nya tuffa kläder till Melvin. Vad vi köpte det får ni se när han har det på sig tänkte jag :)


Vid 12:30 så va vi hungriga efter alla affärer vi gått i. Så då bestämde vi oss för att gå o äta på mc-donalds. Varsin lilla menyn blev det där och en kaffe till mig efteråtockså :)
Det kändes så mysigt att vara ute och äta bara jag och Melvin, att bara sitta där och äta och prata. Han va helt underbar och så lugn o fin v Han kissade även på toaletten där innan vi gick vidare *duktiga kille*


Melvin ville ha en balong på mc-donalds, så det tog vi. Så tog han en till mig också, en röd till sig och en orange till mig :) Men min ballong hängde vi tillbaka för vi tyckte det räckte med en. Den ballongen skulle Melvin ge till pappa. Synd bara att han strax efter att denna bilden togs tappade ballongen så den small. Och han blev lite ledsen. Men det gick fort över när vi bestämde oss för att gå till lekplatsen :)


Vi var på lekplatsen en lång stund. Där åkte vi rutch kana.


Gungade på en röd motorcykel :)


Så ville han att vi skulle gå hinderbana också, det va jätteskoj att leka :)

Efter lekstunden gick vi i affärer en stund till, tills pappan slutade jobbet så då träffade vi honom och åkte hem tillsammans i bilen. När vi kom hem så fikade vi lite och sedan gick jag och Melvin hem till Anna-Lena. Vi skulle kika lite på datorn, förnya mitt virusskydd på den. Melvin såg på filmen Aladin där. Känns nu som att jag ska köpa lite fler filmer till honom, disney filmer som han önskar sig är Toy story och Skönheten och odjuret. Vi får väl se vad det kan bli när pengarna kommer nästa gång. Hursomhelst så känner jag att torsdagen är en av de finaste och bästa dagarna på mycket länge!

Tack till Melvin och Markus för att ni finns i mitt liv! I LOVE YOU!!

Godkväll!

Gör ett snabb inlägg nu bara för jag mår inget vidare. Är så trött så ögonen bara vill sova. Så mår jag illa p.g.a allt godis jag ätit ikväll hihi :) Nu tänker jag hoppa ner i sängen och läsa lite innan ögonenlocken faller ner. Ska bli härligt att sova så hoppas jag att jag får känna mig utvilad imorgon. Har varit en trött vecka, som om jag har ett virus i kroppen eller något.
Imorgon ska jag skriva om och visa fina bilder från vår så mysiga dag igår. Är alldeles för trött för att skriva så bra nu! Sov gott!


Dagis och mys!

Godmorgon solstrålar!

Är allt bra idag?
Här startade dagen klockan halv åtta imorse. Men lite bolibompa, en halvsovande trött mamma och sedan lite frukost. Kläderna på och iväg till dagis. Det var sådär kallt, härligt väder ute så att man vaknar till direkt man kommer utanför dörren. Promenaden till dagis var mysig som vanligt. Melvin satt i vagnen och vi pratade om vintern och snön. Melvin längtar redan efter snön, och han pratar varje dag om allt vi ska göra när snön kommer. Vi ska bygga snögubbe, åka pulka, göra snöänglar, göra snölyktor, plocka fram tomtarna och vi ska ha en gran med julklappar under :) Jaa, allt detdär ska vi göra och det ska bli så mysigt! Idag frågade han mig om vi inte kan ropa på snön, så att den kanske vill komma lite tidigare ;) Han har så många små funderingar och han har en sån underbar fantasi min lilla kille!
Men innan det är jul så ska det hända andra saker.
Morbror Victor fyller år, så blir det nog en tur till Trollhättan och fika i hans lägenhet..eller nåt.
Så fyller min älskade livskamrat år!!(hihi,så gammeldags det lät,livskamrat!) Men han fyller iallafall år i november, så snart ska jag och Melvin åka och köpa presenter.
I december är det julfest på Markus jobb. Tänk att det redan är ett år sedan snart som vi var där, tiden går för fort ju!
Och däremellan så händer det ju en massa andra saker också.
Ska avsluta kurser innan jullovet. Nästa tisdag ska jag redovisa inför hela gruppen. Det längtar jag inte till precis, usch o fy! Men jag har bestämt mig för att klara dethär iallafall! För det måste jag ju.

Nu ska jag hänga upp tvätten på tork, diska lite, se på tv och sedan plugga. Idag ska jag göra ett arbeta om psykisk hälsa på arbetsplatser. :)

Ha en bra dag!

Aj i magen och såå trött!

Sådär då var man äntligen färdig men turist arbetet. Jag trodde verkligen att det skulle vara tråkigt och svårt att skriva det. Men icke :) Jag är positivt överraskad, igen! Jag trivs så med mina ämnen som jag studerar. Det är himla roligt att känna så nu!

Förövrigt så mår jag inte alls bra idag. Jag är så trött så jag vet inte vad jag ska göra. Skulle kunna sova mitt på dagen och det är inte likt mig. Har frusit hela dagen hittills och så fick jag magkatarr igårkväll som håller i sig idag me. Jag hoppas att Markus hinner hämta Melvin idag. Om han inte hinner så får ju jag springa ner o hämta, det är ju inget mer me det såklart! Men detta är en dag då jag faktiskt skulle vilja slippa att gå ut. Vill sova istället :)

Men jag saknar min prins, inget snack om den saken! :) När han kommer hem ska vi bara mysa, äta något enkelt idag som korv me bröd, allt för att få tiden till att bara mysa!

Nu måste jag gå ut me Maja så att hon får kissa av sig :) Hennes öga är bra igen nu! V


Här är jag :)

Förlåt för dålig uppdatering men här är jag nu iallafall. Jag känner att jag SÅÅÅ gärna vill ha ny design & header på min blogg, men vet inte hur man gör riktigt. Men f.r.o.m nu ska jag blogga mer o oftare iallafall. Vår dator är ju helt värdelös snart, det fattas så många tangenter att man blir ju deprimerad bara av att se på den! :) Men nu har jag fått låna en dator av snälla Anna-Lena. Den är liten och jag ska strax starta igång den o se hur jag trivs med den. Om jag vill så kan jag få köpa den sen. Men vi får se heltenkelt. Ny dator måste jag ha iallafall, den saken är ju sann!

I fredags sov min älskling hos farmor och farfar. Jag passade på att plugga och sedan på kvällen blev det utgång! Va roligt, men eftersom jag gick ut så kom söndagsångesten smygandes igår också!

Igår va vi hemma och hälsade på mina föräldrar. Det bjöds på mat, köttbullar och mos, gottgott! Så fikade vi och sedan tog jag med mig älsklingsMelvin och resten av familjen ut på en underbar höstpromenad. Vädret igår var helt underbart!! Jag älskar hösten! Vi såg hästar och det var sådär härligt friskt i luften.  När vi kom hem på kvällen var det bad och dusch som gällde för både mig och Melvin. Sedan va det kvällsmat och läggdags för lillen och jag och Markus satte oss framför tv:n me gooodis :) Men det tog inte nån lång stund förrän jag somnade på soffan ;) Fy så trött jag var!

Och idag har jag världens tråkigaste arbete att skriva!! Om rymden..Luddiga frågor som det inte finns nåt direkt svar på, så känns det! Men det viktiga nu är att jag gör mitt bästa.

Nu blir det frukost, kaffe och sedan plugg!

Hur ser er måndag ut? Kram


Majas öga

Igår var det riktigt jobbigt att sitta på lektion kan jag säga! Jag satt och tänkte på Maja hela tiden, längtade hem till min lilla älskade vovve! Jag va faktiskt jätteorolig. Frågade läraren vad jag får för betyg i datorkunskapen och jag får VG. Nu är jag ju glad för det. Men just då så var jag bara orolig. MEN igår så vände det och ögat är nu mycket bättre igen. För att beskriva vad jag förstått om det som hände med hennes öga så är det lite otydligt eftersom ingen egentligen vet. Men det kan ha varit så att hon fått ett litet mini sår inne i ögat som orsakar detta, det kan även vara en ögonsjukdom som är vanlig hos små hundar. Detta gör att det vad jag förstått blir som en grå-grön gegga över ögat och pupillen reagerar inte på ljus och mörker. Hunden måste få mediciner som ögondroppar och tabletter. Inom några dagars behandling så ska denna gråa gegga över ögat dra sig tillbaka. Om inte medicinen hjälper så leder det till att hunden måste operera bort ögat eftersom. Det kan även leda till blindhet men en operation måste göras eftersom hunden plågas av smärtor i ögat. Detta var vad vetrinären sa till mig, så ni förstår ju kanske varför jag blev så ledsen. Jag var rädd för att hennes ögon var i så dåligt skick att det värsta skulle inträffa. Men nu imorse så ser det ännu bättre ut! Och jag vill bara skriva att Jag älskar min lilla vovve hur mycket somhelst och jag har även funderat mycket på hur lätt det är att omedvetet ta de små liven förgivet. Man tror att de ska finnas där jämt och ibland tycker man kanske att det är jobbigt att gå ut med dem men man måste o.s.v. Jag har VERKLIGEN fått mig en tankeställare. För det kommer att komma den dagen då hon skiljs ifrån oss, och den dagen så kommer mitt hjärta att brista. För det är så med små djur, att de kommer inte finnas föralltid, det kommer en dag då de somnar in ifrån oss och DÅ är det viktigt att känna att man såg dem och gav dem den uppmärksamhet och kärlek de förtjänade! Därför ska jag ta vara på varje dag jag får med lilla Maja och självklart hela familjen!

Detta kanske låter som ett väldigt djupt inlägg, men detta har varit så jobbigt så jag måste bara skriva om mina känslor just nu!

Tack för fina kommentarer! v MÅNGA KRAMAR!!


Orolig för lilla Maja!


I söndags upptäckte jag att Majas öga var alldeles rött, irriterat och det va nåt kladdigt gegg brevid ögat. Så igår ringde jag till hon som brukar klippa Maja och rådfrågade och beställde även tid för klippning av hennes päls. Maja blir så glad när hon är nyklippt så vi fick tid onsdag om en vecka. Iallafall så sa hon till mig att jag måste ringa till vetrinären och få en akuttid så att de får titta på hennes öga eftersom hon fått inflammation i ögat och därför måste få ögondroppar och medicin utskrivet. Sagt och gjort, ringde och fick en tid senare samma dag. Vi åkte hela familjen när Markus kommit hem från jobbet(jag har ju inte körkort). Så kom vi fram och vetrinären kikade med en lampa på Majas ögon och han sa att det inte ser bra ut alls!! :( Vi fick ögondroppar och tabletter på recept som jag sedan gick och hämtade ut. Vetrinären sa att det är 20 % risk att hon inte blir bra, men 80% chans att hon blir bra igen. Detta blir ett mycket allvarligt tillstånd om medicinerna ej hjälper. Men nu ska vi ju tro att det blir bra igen!  När jag var inne på apoteket och skulle köpa medicinerna till Maja så kände jag mig helt gråtfärdig. Det får inte hända henne något, jag älskar min lilla vovve jättemycket!Hon är världens bästa vän och världens finaste hund! Så nu sitter jag här med en stor klump av oro i magen.. Försöker tro att det kommer bli bra igen men rädslan att det inte blir bra gör mig så fylld av sorg. Usch vad det är jobbigt att vara orolig!

 


RSS 2.0