Tisdag!

Vilken kall morgon vi haft. Men fint och soligt var det när vi gick till dagiset imorse. Det visade -8 grader här. Dennis låg så gott nedbäddad i vagnen med sin fårskinnsfäll och med sin overall och sin gosiga filt! Så honom gick det ingen nöd på. Värre var det med mig :) Nejdå, det gick allt bra. Melvin åkte på sin snow racer ner. Han åker brevid vagnen så fint så, så svänger han och bromsar när det behövs. Så jag drar honom på snow racern och det går bra. Han tycker att det är mysigt!

Idag ska jag möblera om i sovrummet lite, ska bli intressant att se hur detta blir! Blir nog förhoppningsvis bra! :)

Ska även till BVC idag för att Dennis ska få sin andra spruta, ajajaj i mitt mammahjärta säger jag bara V :(








~~ Mammas prins! ~~


Lekt med färger! :)

Nu har jag gjort bloggen lite fin igen. Detta får duga ett tag iallafall :)

Nu är lilla Melvin på dagis och leker med vännerna. Dom är så söta. Imorse när vi kom så hörde vi hur kompisarna ropade på honom där inne. Jag blev alldeles varm i mitt mammahjärta då! Jag såg glädjen och lyckan i hans ögon så då smalt ju mitt hjärta direkt! Han slängde av sig kläderna och sprang in. Men han vände i och kom tillbaka till mig och jag fick en puss på munnen och en kram. Sedan sprang han in och lekte.
Dennis satt i sin sittdel idag i vagnen. Ville att han ska få se världen lite mer och det gick så bra så :) Får se om vi tar sitt eller liggdelen ner till bvc sen, men jag tror allt på att vi tar sittdelen!
Vi ska börja promenera mer på dagarna nu. Ska bli skönt :)

Dennis är nu 4,5 månader. Han är döpt (kommer att skriva ett alldeles speciellt inlägg om dopet sedan).
Han har testat smakportioner. Hittills har han fått smaka på morot, potatis, päron/aprikos-puré, och havregröt från 4 månader :) Det sistnämda gillade han nog mest! :)
Jag ska göra egna pureer och smakportioner, ska vara modig och våga testa olika smaker till den lilla prinsen!
Har köpt ekologiska bananer så ska jag mosa och ge honom.
Han använder en hel del av storebrorsans kläder som han hade när han va bebis. Bl.a en fin vinteroverall som jag inte visste att vi hade ens. En overall av märket fix, i nyskick. Den ser inte alls använd ut. Blev så glad över att hitta den :)
Annars så fylls hans garderob på allt eftersom ;)
Han har även fått sitt eget sparkonto med pengar :) Och jag har varit duktig och börjat spara till båda barnen. De ska få körkort av mig när de fyller 18 år. Alltså pengarna till körkort vill jag att båda ska få. Så nu har jag somsagt börjat spara. Det är viktigt att de får körkort, jag vet ju själv hur viktigt det är. Haha, så kan de köra sin gamla mamma för jag kommer väl aldrig få pengar till att ta ett själv,haha. Skämt åt sido, självklart ska jag också ta körkort. Men det får bli när jag har ett jobb. Men nu först ska jag vara mammaledig tills Dennis är stor nog att börja på dagis. Men sen så ska jag söka jobb och försöka hitta nåt jobb som jag trivs med. Och då är det dags för körkort.

Hoppas ni alla mår bra! Kram

Vad har jag gjort nu? :)

Nää, så ledsen jag blir, har suttit hela kvällen o fixat här, så ser jag att jag inte har sparat den fina färgen på texten jag gjort! Ska fixa detta så fort jag får tid! :(


Nytt år & nya möjligheter!!

Då var det år 2012 nu,och det är så längesen jag skrev att jag knappt vet vart jag ska börja!
JO, kanske med att skriva om varför jag skrivit så väldigt sällan här?
Det är för att jag haft fullt upp hela dagarna. Från morgon till kväll. Barnen tar upp all min vakna tid, och på kvällen så är det också fullt upp eftersom Melvin är vakn till nio eller tio på kvällen. Och när han väl somnat så sätter jag mig framför tv:n i typ 20 minuter och sedan är det läggdags här i huset. Men så är det just nu.

Men just nu när jag skriver så är Melvin med sin pappa hos farmor o farfar och hälsar på ett par timmar. Dennis sover i vagnen och jag sitter här nu och ska försöka skriva lite.

Melvin har haft jullov i några veckor nu, det var väl behövt för både han och oss. Han har blivit mycket lugnare och jag har blivit mycket lugnare då jag har kommit in i tvåbarnslivet nu. Det tog sin lilla tid, men nu är det underbart. Har varit underbart alltid men det har också varit stressigt och mycket tankar att reda ut för mig.
Men nu så har jag hittat mitt sätt att vara i vardagen när jag är ensam på dagarna med mina prinsar.
Jag hamnade nog i en stress vardag där jag inte visste vart jag skulle börja. För jag ville hinna med allt! Barnen, hemmet, att laga mat, diska, tvätta, hänga upp tvätten, ha det städat och jaa, allt detdär gjorde att jag tog hemmet för allvarligt. Nu har jag börjat se att det inte gör något om man tar disken och allt annat tråkigt sedan. Barnen kommer först. Jag spenderar nu främst all tid med dem. Och då flyter allt det andra på. Jag har kommit in i rutiner med nästan allt och det känns så skönt. Och underbart att kunna få se mina fina barn utvecklas och leka och att vi bara har det mysigt tillsammans. Stunderna kommer då jag kan fixa med disk, tvätt och städ men det viktigaste är att jag tar tiden att se barnen. Så tänker jag nu, och det fungerar.
Melvin var lite busig ett tag,  och ville ha uppmärksamhet 24 timmar om dygnet känns det som. Men jag gav honom mer uppmärksamhet och han hjälper till med Dennis. Han hämtar blöjor, ger honom nappen och får mata honom ibland. Jag och Dennis brukar sitta på en filt i hans rum och leka tillsammans med honom.
I början när Dennis var nyfödd och i mina ögon pytteliten så var jag väldigt orolig och rädd att något skulle hända så jag lät kanske inte Melvin vara delaktig på det sätt som jag tänkte när Dennis låg i magen. Men det är kanske inte så konstigt att jag var så rädd och orolig med tanke på det vi varit med om tidigare. Men mer om dessa känslor i ett annat inlägg.


RSS 2.0