Typiskt :/

Nu har jag varit och lämnat Melvin på dagis. Imorgon har jag prov och nu har jag möjligheten att plugga men nu mår jag inte alls bra. Jag mår illa och har lite ont i huvudet. Kan ju bero på förkylningen. Det börjar släppa lite nu, för idag måste jag verkligen plugga nästan hela dagen. Inte roligt men har man prov så har man. Det är prov i företagsekonomi b och jag tycker att det känns så jobbigt eftersom det är så svårt :(
Sedan så måste jag gå och köpa boken i konferens & reception som jag har två inlämningsuppgifter som ska göras tills på torsdag. Och vecka 11 så ska ett jättestort arbete vara inlämnat. Det kanske är allt detta som gör mig orolig och så får jag spänningshuvudvärk :/

Melvin va så extra go imorse när jag skulle lämna på dagis. Han ville bara kramas hela tiden, åh mitt hjärta!
Men jag tror allt att det blir roligt för honom att träffa alla kompisarna =) Och leka lite.
Ska hämta honom i eftermiddag. Nä nu ska jag ta itu med tråkerierna!
Ha en bra dag!

Fredag igen

Usch vad tiden går fort! Det är redan fredag igen och vår mysiga vecka går mot sitt slut. MEN än så länge är det bara fredag. Fredag och lördag ka bli mysiga dagar. Mina favoritdagar! Jag och Melvin ska gå ut snart på en promenad. Ska gå vägen om affären och köpa hem ett par saker som vi glömde köpa igår.
Jag handlade igår och köpte då en godispåse till Melvin som han ska få senare idag, så köpte jag en tidning till honom med toy story :) Som en liten present och han blev glad.

Nästa vecka börjar dagis igen och skolan också. Jag har en del att göra. Jag ska börja plugga igen imorgon. Jag har prov på tisdag morgon..

Grattis! :)

Grattis Lotte till graviditeten! Så underbart med en liten bebis!
Vi var på barnmorskegruppen när Melvin låg i magen, det var där vi gjorde könsultraljudet,de var gulliga där!
Men vad roligt att ni ska till Emma ultraljudsklink. Det är dit vi också ska i slutet av mars! :) Då får du berätta hur ni tycker efter att ni varit där :) Jag tror att det ska vara bra där, får den känslan. Åh så spännande. Kram!

Översovning hos mormor o morfar

Efter besöket hos barnmorskan igår så packade jag och Melvin hans ryggsäck och en del saker till mig me. Så kom min mamma och pappa. Alltså mormor o morfar och hämtade oss för vi har varit där och hälsat på och sovit över.
Det första vi gjorde var att åka och hälsa på några vänner till familjen som jag brukade vara hos mycket när jag var liten som Melvin. Vi bodde granne med dem då och de hade en gård med djur och så. Jag brukade tycka om att vara där och hälsa på när jag var liten. Ord kan inte beskriva hur mysigt det kändes att ta med Melvin dit. Det bjöds på fika och Melvin har nog aldrig varit så fikasugen. Han satt och viskade medans fikat plockades fram på bordet, han viskade till mig "Mamma,vi ska fika! Titta mamma, nu ska vi fika!" När vi hälsat på där en stund så åkte vi hemåt. Köpte pizza med oss hem som vi åt. Sedan packade jag och Melvin upp våra saker och tittade hur fint mamma o pappa hade gjort iordning översovningsrummet. Och det hade blivit mysigt. Två sängar o så. Dagen gick och det blev kväll. Melvin lekte tills han blev trött och tillslut somnade i min famn när vi satt i soffan.
Vi fick besök av en annan vän till familjen. Det är roligt att träffa personer som man inte sett på ett tag men som man kännt större delen av sitt liv.
Det blev senare och vi åt lite kvällsmat, drack tè och jag och pappa gick ut med hundarna så att de fick kissa. Sedan bäddade jag ner Melvin i sängen och kröp ner under täcket jag me. Jag började läsa en ny bok igår. Svinalängorna heter den, jag hann läsa några sidor eftersom jag hade lite svårt att somna. Men jag lånade med boken hem så jag ska fortsätta läsa ikväll när jag lägger mig :)
Imorse vaknade vi vid halv åtta. Gick ner i köket och åt frukost. Pappa gjorde smörgås till Melvin med flera olika pålägg, det var roligt tyckte Melvin :)
Vi tog en promenad i det fina vädret. Vi drog Melvin på pulka och det var en skön promenad. Vi stannade en stund och framåt eftermiddagen åkte vi hem.
Nu sitter jag här och är så trött att jag känner bara att jag måste gå o lägga mig :)

Lilla bebisens hjärtljud!

Igår var jag och Melvin hos barnmorskan. Jag är ledig från skolan denna veckan eftersom jag har sportlov, härligt! Så Melvin fick följa med mig och det är en upplevelse som alltid kommer finnas som ett varmt minne i mitt hjärta! För vi fick lyssna på lillbebisens hjärtljud för allra första gången. Vi kunde även se en pytteliten bebismage längst ner, ser ut som en liten vattenbalong under skinnet typ, som jag kan se när jag ligger ner :) När jag låg på britsen så satt Melvin uppe på britsen brevid mig och så lyssnade barnmorskan på min mage och så hörde vi lilla älsklingens hjärtljud. Hjärtslagen var 140 slag/minuten. Jaaa,jag blev rörd :)

Jag vet vad jag vill!

Efter en dels funderande så har vi bestämt oss att göra rutinultraljudet på privatklinik. Jag har bestämt att även göra ett tillväxtultraljud i vecka 28-30 för att se att allt är bra! Det känns så härligt att jag följer mitt hjärta i de flesta av mina val och det tänker jag fortsätta göra!
Igår googlade jag lite på olika ultraljud o sånt som man kan göra under sin graviditet. Det var då jag kom på idén att gå till en privatmottagning och jag känner en trygghet i det. Det verkar inte som att vi får någon extra övervakning eller så. Så då får jag ta tag i det själv och kolla upp vad man kan göra o så. Då nu har jag bokat en tid för rutinultraljud/anatomigranskning när vi gått 18 fulla veckor. Den 31 mars har vi den tiden. Så då åker jag och Markus och tittar på lill-bebis därinne! Behöver jag säga att jag längtar ihjäl mig lite smått :)

Fick frågan om vi pratat om namn :) Och ja det har vi, hihi, gjorde vi nästan direkt som vi började planera att försöka igen. Om det blir är flicka så har vi några namn i förslag, men bara ett enda flick-namn som vi är överrens om. Om det är en pojke så har vi redan bestämt namn, hela familjen är överrens :) Men vi får se. Det är så spännande! Vill att tiden ska gå fort fort fort nu :)

Nu har jag försökt ladda upp bilder här för hundrande gången men tyvärr så fungerar det aldrig. Inlägget försvinner helt så jag får hålla tillgodo med att skriva sålänge!


Dagarna :)

♥ Dag 1 – Presentera mig själv.
♥ Dag 2 – Min första kärlek.
♥ Dag 3 – Mina föräldrar.
♥ Dag 4 – Det här åt jag idag.
♥ Dag 5 – Vad är kärlek.
♥ Dag 6 – Min dag.
♥ Dag 7 – Min bästa vän.
♥ Dag 8 – Ett ögonblick.
♥ Dag 9 – Min tro.
♥ Dag 10 – Det här hade jag på mig idag.
♥ Dag 11 – Mina syskon.
♥ Dag 12 – I min handväska.
♥ Dag 13 – Den här veckan.
♥ Dag 14 – Vad hade jag på mig idag.
♥ Dag 15 – Mina drömmar.
♥ Dag 16 – Min första kyss.
♥ Dag 17 – Mitt favoritminne.
♥ Dag 18 – Min favoritfödelsedag.
♥ Dag 19 – Detta ångrar jag.
♥ Dag 20 – Den här månaden.
♥ Dag 21 – Ett annat ögonblick.
♥ Dag 22 – Det här upprör mig.
♥ Dag 23 – Det här får mig att må bättre.
♥ Dag 24 – Det här får mig att gråta.
♥ Dag 25 – En första. 
♥ Dag 26 – Mina rädslor.
♥ Dag 27 – Min favoritplats. 
♥ Dag 28 – Det här saknar jag.
♥ Dag 29 – Mina ambitioner.
♥ Dag 30 – Ett sista ögonblick.


Jag saknar dig!

Jag saknar dig så min Vanessa, jag saknar dig så att det gör ont i varje del av mig.
Det värsta är att det aldrig kommer att gå över, ångesten kommer aldrig att släppa.
Minnet tar mig tillbaka till den där sommarmorgonen. Det var inte ett moln på himlen den dagen. Det var så vackert väder. Sedan går tankarna till stunden då hon låg hos mig, så liten, så fin. En alldeles för liten stund fick jag ha dig hos mig. Och nu ska jag leva utan dig. Aldrig får jag se DIG! Jag vill se dig växa upp. Jag vill se att du sitter där i soffan och ser på barnprogram brevid Melvin med ditt krulliga hår på ditt lilla huvud. Jag vill att du ska ligga i min säng varje kväll så att jag kan krypa ner brevid dig och krama om dig och viska hur mycket jag älskar dig. Jag vill lämna dig på dagis och se dig leka med Melvin och med dina kompisar. Jag vill att du ska vara här och vara med oss.

Pigg och utvilad!

Har haft världens härligaste sovmorgon! Natten har varit bra och jag tror att jag inte kunnat sova de senaste nätterna eftersom man typ legat och oroat sig för att få en spya i sängen. Men inatt så vaknade Melvin till vid ungefär samma tid som de andra nätterna. Men han somnade om och sov hela natten. Phuu,så skönt att slippa magsjuka! För det är något av det jobbigaste som finns!
Vilken skillnad det gör att vara trött och att vara utvilad. Jag sov till klockan 10 idag, underbart!!SÅNT uppskattas nåt otroligt :) Jag gick upp lagom tills att frukosten stod på bordet :)
Idag är det fint väder ute, kallt som tusan men sol.
Idag går jag och lillbebis in i vecka 13. Men när vi gjorde ultraljudet så blev jag ju tillbakaflyttad några dagar, så jag vet ju inte riktigt när vi byter vecka o så. Men jag skulle gissa på söndag eller måndag. Men jag räknar med idag tills det andra ultraljudet.
Vill ni veta en underbar sak? I tisdags så fick jag se lillbebis för då var vi nämligen på första ultraljudet!!
Jag var orolig och nervös precis innan ultraljudet, kände mig nästan lite ledsen. Men vilken känsla det var att få se honom eller henne. Man såg en liten pyttebebis med huvud, ansikte, en liten kropp och armar och ben. H*n va så söt o liten.

Nu måste jag sluta för batteriet på datorn håller på o ta slut!
Ha en bra dag! KRAM!

Detta väder!!!

Jag blir galen på detta skitväder snart!! Gaaaahhhh!!!
Just nu är det ett flertal saker som är fel!
Jag är så orolig för min lilla älskling som kräks varje natt! Visserligen så har det "bara" varit i två nätter i rad men ändå. Vad är detta? Det började för två veckor sedan då Melvin hade lite ont i magen. Samma dag fick Markus magsjuka, dagen efter det fick jag magsjuka. Sedan gick det fem dagar då vi var friska. Sedan kom fredagen för 1 vecka sedan. Jag hämtade Melvin på dagis och när jag kom dit så hade han fått diarre. Magsjuka igen tänkte jag. Men inget mer sånt. Sedan på lördag morgon vaknade vi och Melvin var lite trött och hängig. Men han åt bra o så. Efter frukosten blev han jättetrött och han ville gå och vila. Jag kollade om han hade feber och det hade han. Vi bäddade ner honom i soffan och han fick alvedon. Han sov ett par timmar och vaknade sedan pigg och busig! Framåt kvällen fick han tillbaka febern igen, han fick alvedon igen och gick och la sig för natten. Då vaknade han sedan och verkade ha feberhallucinationer! Han var orolig och jätteledsen. Jag tog upp honom och satt med honom i famnen med en filt vid fönstret som vi öppnat. I den friska nattluften somnade han lugnt och fint i min famn. Sedan vaknade han ett par timmar senare och mådde då så bra så, låg och skrattadeoch busade.
På söndagen var han lite småhängig. På måndagen var han hemma från dagis för att jag tyckte att det var bäst så, så att han skulle få återhämta sig o så. På tisdagen var han på dagis kort dag. Sedan på onsdagen var han ledig och hemma med mig, då mådde han bra. Vi var på gymnastiken och efter det, på natten bröt det igång igen! Han mådde bra och var pigg. Men klockan två på natten vaknade han och var ledsen och jag visste att något var fel. Två sekunder senare kräktes han. Sedan gick vi och la oss i hans säng. Han sover ju hos oss i vår säng oftast, så det var ju skönt så sätt att kunna krypa ner i hans säng som var torr och ren. Där låg vi och pratade och han verkade inte så medtagen av att han just kräkts. Han var som vanligt igen. Jag låg som på nålar hela natten, beredd på att han skulle kräkas igen. Men det gjorde han inte.
Igår var han somvanligt, pigg och glad och busig. Han äter somvanligt. Men natten till idag så hände samma sak igen. Han vaknade lite orolig och sa att han mådde illa. Vi hann gå in till toaletten denna gången och min duktiga prins kräktes i toaletten. Han såg blek och trött ut. Men efter en liten stund så somnade han om igen. Jag låg på helspänn hela natten igen. Men det hände inte igen. Så vaknar han på morgonen och är somvanligt. Han äter somsagt bra,och han verkar inte trött eller påverkad av att han kräkts.

Jag vet att detta inlägg inte är så roligt för er att läsa. Men jag kände att jag måste få skriva av mig.
Och så detta snöoväder gör att man knappt kan gå utanför dörren!

Gymnastik

Igår var jag och Melvin på barngymnastik. Melvin tyckte att det var jätteroligt! Han pratade om det hela kvällen sedan. Han hoppade ner på en stor röd matta och det tyckte han var roligast! Han var så duktig och det var en alldeles speciell upplevelse att få vara där med honom, det ska vi göra måååånga fler gånger! Jag upplever maximal lycka när jag umgås med honom och ser honom lycklig! Det är så mysigt!

Något som är mindre kul är att inatt vaknade vi strax innan klockan 2 av att Melvin mådde illa och han började gråta :( En pyttestund efter det så kräktes han ner sängen. Stackars liten! Men det gick allt bra ändå. Vi tvättade av honom och sedan tog hanpå sig en mysig pyamas. Markus tog hand om sängen och sängkläderna så vi fick ut dem. Strax ska jag tvätta dem. Markus fick lägga sig och sova på soffan medans jag och Melvin la oss Melvins lilla säng :) Jaa det var lite trångt men vi somnade båda två tillsist iallafall. Har nu ringt dagis och meddelat att Melvin inte kommer mer denna veckan.

Vi vaknade även till ett vinterlandskap utanför fönstret idag. Vintern är tillbaka. Men vi får väl se det positivt. Nu kan ju vi kanske få åka pulka nån sista gång och snart är det vår. Även om det just nu känns som vinter.

Nu ska jag dricka mitt kaffe och se på film med Melvin.

Onsdag :)

Idag är det onsdag och jag o min lilla busiga kille är hemma :) Vi har ju onsdag som ledig dag, jättehärligt att vara lediga då och samla krafter och hitta på mysiga saker! Ikväll ska vi kanske gå på gymnastik, men vi får se.

Imorgon kommer mitt lämp på posten, så nu får jag övningsköra. Ska bara köpa en övningskörningsskylt att ha på bilen!! :) För det var den andra roliga saken jag skulle berätta. Jag ska ta körkort! Jag har som mål att ha tagit det innan juni! Det är bra att sätta upp mål för sig själv ;) Så kommer jag ju en bit framåt iallafall. Jag vill verkligen ha körkort nu! Känner att det verkligen är dags för det! Ska bli så roligt detta!

Nä nu ropar Melvin på mig så nu får jag sluta sitta här :)

Ultraljud :)

Idag har jag, Anna-Lena och en tjej till suttit och pluggat större delen av dagen. Det var riktigt roligt att slippa sitta ensam, kul att ha någon att prata med samt att kunna fråga när jag kör fast. Och jag har allt kommit lite längre i studierna idag. Har förstått vissa saker som tidigare varit oklara. Lärt mig hur man bokför momsen, och det har jag inte fattat alls innan ;) Men nu så :) Men jag tycker att bokföring är roligare än företagsekonomi b. Men jag är ju glad att jag kommit såpass långt i företagsekonomin som jag faktiskt gjort, jag har ju lärt mig trotts att det är svårt och snart har vi prov i det ämnet. Då gäller det att klara ett godkänt på det! Bokföringen ska jag försöka mig på ett vg :)

Egentligen skulle jag varit på ultraljud förra veckan. Men jag hade magsjuka då. Var verkligen jättedålig och jag har inte haft magsjuka sedan jag var barn! Men jisses säger jag, kändes ju som man var så sjuk så att man knappt visste vart man skulle ta vägen! Och dagarna efter så hade jag vätskebrist i kroppen med huvudvärk och svårt att stå på benen. Kunde bara resa mig och då direkt så vart jag tvungen att lägga mig ner igen eftersom jag var så matt. Men det jag ska komma till är att jag fick avboka tiden för ultraljud. Jag blev jätteledsen och det var tråkigt! Och det fanns inga fler tiden förrän i mars, så jag bokade en tid 1 mars. Jag var ju givetvis glad för den tiden jag fick och som jag längtar! Men så idag så ringde min barnmorska och sa att de hade fått ett återbud till den läkaren som gör ultraljud, och denna tid är nästa tisdag. Jag tackade ju såklart ja till den tiden med en gång! Så nu ska vi på ultraljud nästa tisdag V Jag lääängtar!!!!

Jag är orolig, men jag väljer att inte fokusera på det. Utan jag försöker så mycket jag kan att bara tänka positivt. Jag utgår från att detta kommer att gå bra! Jag har valt att tänka positivt! Även fast det är svårt. Och ibland så tillåter jag mig själv att tänka mina orostankar, men för det mesta så måste jag tänka positivt, det måste jag för att klara detta. Jag vill låta mig få njuta och få känna lycka. Jag vill glädjas åt min graviditet och att jag ska bli mamma igen. Jag vill låta mig själv få göra det. Det är inte bra för lill-bebisen i magen om jag är olycklig, ledsen och oroar mig hela tiden.

Nu ska jag och Markus äta glass :)      Sov Gott!

RSS 2.0