Räkningar!

Då var mina räkningar betalda för denna månaden! Så nu känns det skönt att veta vad vi har kvar att klara oss med denna månaden. Jag har handlat och lagat massa mat :) Handlade så bra sist gång vi var i affären. Har nästan lärt mig handla nu på ett sätt som passar oss.

Mamma o pappa ringde precis och dom kommer och hälsar på oss en stund. Känns roligt att vi får sällskap en stund. Hoppas hoppas att Melvin håller sig frisk nu så att vi kan hitta på något roligt snart!

Nu ska jag plocka lite och så innan vi får besök!

 

Sjukstuga..

Det är inte så farligt som det låter MEN jag och pojkarna har varit krassliga och lite sjuka de senaste veckorna. Det började med förkylning som drabbade först mig, sedan Dennis och så blev Melvin också förkyld. En envis förkylning som satt i i över en vecka. Jag är frisk nu men Dennis är fortfarande snorig. Han mår bra förövrigt till min stora glädje. Han är somsagt bara snorig.

Melvin blev först förkyld. Sedan när förkylningen släppte så fick han i måndags ont i magen, ont i halsen och så kräktes han på golvet i hallen..Dagen gick och han var ganska pigg ändå, men på kvälln när han skulle sova så mådde han sämre. Han kräktes igen och var ledsen, och när han lyckades somna så vaknade han och var jätteledsen och hade hallucinationer ellerja som mardröm fast han var vaken. Jag öppnade då dörren till balkongen så gick vi ut och ställde oss i den friska nattluften och han mådde bättre på direkten. Gick och la sig igen, och somnade. Så sov han hela natten. Igår kräktes han inte men han hade ingen vidare matlust förrän på kvällen så han åt lite kvällsmat. Natten har varit bra, både barnen sov hela natten. Idag verkar han må bra ena stunden för att nästa stund bli trött och hängig och må illa.

Jag skulle dessutom laga mat igår, och skulle riva morot. Då fick jag tummen ivägen och rev upp en hudbit på tummen *Aj*

Vill att vi ska bli friska allihopa. Så att vi kan gå ut och leka, mysa och träffa kompisar.
Men det är bara att härda ut nu, även fast att det börjar kännas tråkigt att sitta här inne och bara gå utanför dörren för att få frisk luft.
Men en fördel är att jag hunnit laga massor med mat. Gjort storkok och fryst in. Det mysiga är att jag nu lagar samma mat till Melvin och Dennis, ellerja till hela familjen. Vi vuxna kan ju krydda vår mat med salt och vad vi vill efteråt.
Jag har gjort köttfärssås, köttgryta och köttbullar.
Köttbullarna är lite väl smaklösa för oss vuxna kanske. Men köttfärssåsen går att äta om man kryddar sin lite extra. Köttbrytan blev jättegod trotts att det inte är salt o så i. Har lärt mig att man kan krydda med andra kryddor än salt. T.e.x paprikapulver, timjan och oregano. Blir supergott och då kan vi alla äta samma mat!

Nu ska jag ta hand om min lilla sjuka prins här! <3


Påskmys på dagis!

Idag var det påskmys på Melvins dagis. Barnen fick om dom ville klä ut sig till påskkärringar och påskgubbar. Melvin fick själv välja vad han ville vara, och han valde att klä ut sig till påskkärring, eller tant som han sa :)
Han lånade en topp av mig som blev lång som en klänning på honom, så hade han en blå sjal som blev som huckle. Så han blev världens sötaste lilla tant! :) På dagiset var ganska många barn utklädda, det var roligt att se.

Efter att vi lämnat storebrorsan på dagiset så gick vi hemåt Dennis och jag. Dennis sov en stund som alltid på förmiddagen. Jag passade på att ta en dusch, äta frukost och sitta lite vid datorn. Sedan vaknade min lille prins. Då gav jag honom lunch, sedan lekte vi på golvet, tränade på att krypa och sedan ville han blir buren tills vi hämtade storebror! :)

Klockan två gick vi och hämtade Melvin som var ute och lekte. Dagen hade varit bra. Dom hade målat ägg som de sedan hade ätit, dom hade haft påsklunch och han fick även med sig hem sin påskkärring som han gjort som påskpyssel.
När vi lämnat dagiset så tog vi en promenad i det härliga vädret. Vi gick ner till affären och skulle köpa påskbrev, sånnadär som man kan måla själv. De hade inga sånna på ICA så vi fick gå vidare till bokhandeln. Där hittade och köpte vi!

När vi kom hem så lagade Markus mat. Dennis var med honom i köket en stund, satt i sin stol o var med pappa o lagade mat :) Eller tittade på iallafall ;)
Jag och Melvin hade det så mysigt så. Vi satt eller låg på golvet i pojkarnas rum och pratade och målade påskbrev som han/ vi ska ge när han ska gå påskkärring på lördag. Det var så mysigt att rita och prata med honom, myyys!

Nu är det bara morgondagen kvar på denna veckan. Sedan är det långhelg vilket ska bli skönt!
Helgen för oss ser lugn och skön ut! Bara mysa ska vi göra.
Imorgon när Melvin är på dagis ska jag och Dennis gå och köpa godis & påskägg.
Så ska jag göra köttbullar imorgon som vi ska ha.

Igår tog vi hela familjen en lång skogspromenad. Det var så mysigt, för Dennis satt i bärselen hela tiden och det är så underbart mysigt att ha honom så nära när man är ute och går! När vi kom hem och hade ätit lite kvällsmat somnade båda pojkarna innan kl 19, Dennis vaknade ju klockan 21 för att få välling men annars så sov de hela kvällen och natten.

Jag för min del sover lite si och så på nätterna. Han aldrig eller iallafall inte haft sömnproblem på mycket länge. Men nu sedan en tid tillbaka så vaknar jag alltid varje natt med ett ryck och kan sedan inte somna om, eller jag somnar ju men det tar en stund att kunna somna igen. Jag har blivit van vid att somna djupt och sedan vakna med ett ryck efter typ 20 minuter och sedan ligga och vända och vrida på mig och grubbla. Vet inte vad detta beror på. Är ju inget allvarligt problem så, men om det beror på spänningar eller stress så vill jag ju kunna förändra de känslorna och sova gott.

Jaja nu ska jag hänga upp tvätten (tråkigt!!!) Och sedan tvätta en maskin till innan jag kryper ner och sover! Natti natti!

RSS 2.0