Höst och kyla!

Igår var vi på överby och shoppade lite. Nu när det blivit kallt ute så inhandlade vi en varm o go vinterjacka till Melvin, så blev det två par fodrade mjuka o mysiga vinterskor till Melvin. Ena paret var kängor och det andra paret blev allvädersstövel typ som var fodrade, varma och mysiga. Idag har han haft vinterjackan och de nya skorna på sig. (Bild kommer såfort jag orkar lägga över bilderna till datorn) :) Han va så fin så i sin nya jacka!

Imorse lämnade jag tidigt på dagis, gick sedan till skolan och hade lektion i handel och varuhantering. Efter lektionen gick jag direkt och gjorde prov i datorkunskap, det verkar som att det gick bra! Sedan skyndade jag mig hem för att göra extra uppgiften i datorkunskap, eftersom jag nu satsar på vg. Hann klart med halva uppgiften innan det var dags att hämta prinsen på dagis. Jag hade tänkt att jag skulle hinna svabba golvena också, men tiden sprang iväg för mig så jag hann bara vika tvätt, plocka lite, diska och sätta på en ny maskin me tvätt (som nu är klar att hängas upp för tork förresten..phu). När jag och Melvin var påväg hem så ringde farmor och frågade om hon fick komma och hälsa på oss en stund och det fick hon. Melvin somnade i vagnen påväg hem så hon tog vagnen och promenerade med honom när hon kom. Så hann jag att dammsuga o så och sedan började jag med andra halvan av inlämningsuppgiften. Sedan åkte hon hem, Melvin sov fortfarande. Markus kom hem. Vi lät Melvin sova, fast vi brukar alltid hålla honom vaken tills läggdags, men idag blev det lite annorlunda. Medans Melvin sov så gjorde jag färdigt inlämningsuppgiften och skickade den till läraren. Så skönt att kunna stryka det från listan på det som måste göras. Jag har och har haft mycket med skolan denna veckan. Det är mångga inlämningsuppgifter i o med att kurser avslutas nu och en ny kurs startade idag, och en ny nästa vecka. Plus en extrakurs också.

Igår efter shoppandet så åkte vi och hälsade på min bror i hans nya lägenhet. Det var mysigt, men vi kunde inte stanna så länge eftersom vi skulle handla också på hemvägen. Men han bjöd på fika o hade det mysigt i sin lägenhet!


Leksaksaffären :)

Idag så promenerade jag och Anna-Lena ner och köpte böcker till de nya kurserna som börjar i veckan. Blir intressant! Passade även på att handla lite middag på ICA, sedan gick jag in och tittade i leksaksaffären. Och det gjorde mig lite gladare att få välja ut två presenter till lilla Melvin. Fick ju 200 kr i present av min morbror när Melvin fyllde år, så jag själv får välja ut vad han ska få. Och Melvins nya stora intresse är att baka med trolldeg eller play dooh (är inte säker på hur det stavas) ;) Så jag köpte det i fyra olika färger, han blev jätteglad :) Så köpte jag kritor för han älskar att måla. Jag vet även en sak till som jag ska köpa till honom! LÄNGTAR! :) Ska gå och kika på vad denna sak kostar imorgon kanske.
Vi har plockat bort en hel del av de saker som var trasiga eller som han nu är för stor för. Jag gillar inte när det är för mycket småsaker framme som han ändå inte leker med, det är bättre med gott om plats att leka på. Vi brukar sitta på golvet och lyssna på musik med barnvisor och rulla en boll till varandra, eller så dansar vi eller lyssnar på sagor. Vi målar eller bakar med play dooh. Så är vi ute och leker, promenerar i skogen, bakar gör vi också ibland, det tycker Melvin om.

Känner mig faktiskt lite gladare nu. Och jag vill skriva till er som läser min blogg och som skriver så fina kommentarer, ni ska veta att era kommentarer värmer. Och jag tycker att det är så tråkigt att jag tappat kontakten med vissa personer, det är bara så svårt att veta hur jag ska visa det.

Nu ska jag göra mig klar för natten, och imorgon är det en tidig morgon och då ska vi ha prov i datorkunskap. Hur ska det gå?

Sov gott! Kramar

 


Ledsen.

Ibland så känns livet verkligen jävligt. Stunder då man undrar varför vissa saker ska hända? Imorse och i förmiddags var en sån stund. Vilket resulterade i att jag satt ensam i sängen och grät efter att jag lämnat Melvin på dagis. Men ibland så hjälper inte ens tårar! Ibland så finns det inget som man kan göra för att det ska kännas bra. Men nu så känns det lite bättre. Jag kanske behövde bli så ledsen för att nu kunna skratta igen? Det som kom ut kanske var tvunget att komma ut. Man kan inte bara lägga på ett lock, utan saker måste få komma ut!

Jag känner att jag ska besöka graven idag, villl lägga något fint där, men jag har redan lagt så mycket fina saker där. v


Några ord till en person som finns: Jag saknar dig


Söndag kväll!

Helgen har varit bra.

I fredags var jag med Melvin hos tandläkaren. Det gick bra och han va jätteduktig där! Gick bättre än jag trodde att det skulle göra. Han fick sitta i mitt knä och han visade sina fina små tänder så att tandläkaren fick räkna dem och han har alla 20 tänder :) Så fick han titta på hennes spegel och hon fick kika lite med spegeln också, men BARA pyttelite :) Allt såg bra ut och vi ska tillbaka om ett tag. Han fick en bok om tandläkare :) Så fick han ett klistermärke och en ny röd fin tandborste.
Direkt efter tandläkarbesöket så promenerade vi bort till ICA för att handla lite. Och sedan mötte vi upp mamma och pappa på parkeringen. Vi åkte til göksäter och shoppade lite praktiska saker. Långkalsonger till Melvin, och raggsockar och varma goa långa sockar till mig, och vanliga till oss båda, och kalsonger till Melvin, och så hittade jag även en bakform och en ugnsfast form i porslin liknande material, det ville jag ha, så det köpte jag. Känns skönt att ha laddad upp med lite höst varma saker som behövs också. Kan vara bra att lägga ner lite mer höstkläder på hans hylla på dagis också, för NU är hösten här! Och inte så lite heller för igår och idag var det iskallt ute (kändes det som).  Efter att vi shoppat lite så var vi på cafeet och fikade. Melvin fick en korv med bröd, en festis och en glass efter det. Jag tog en köttbullemacka och en kaffe, mycket gott och framförallt MYSIGT!
När vi kom hem så ringde vi och bjöd hit Melvins farmor och farfar, så kom de en stund på eftermiddagen. När de åkt så lagade jag mat och sedan tittade vi på teskedsgumman innan det var dags för Melvin att gå och sova.

Igår var Melvin och hälsade på farmor och farfar en liten stund medan vi handlade.  Igår så somnade faktiskt jag och Melvin tillsammans i soffan mitt på dagen, det hör inte till vanligheten att vi gör det. Men oj så mysigt det var att ligga där och bara mysa brevid den person man älskar allra mest.

Idag har vi haft en hemmadag. Lagat mat, tvättat, diskat, umgåtts. Melvin och Markus var ute och lekte så att jag fick tid att plugga. Jag gjorde ena arbetet i företagsekonomi. Känns så skönt att känna att jag gjort något som har med skolan att göra denna helgen.

Imorgon är det dagis igen och medan Melvin är på dagis så måste jag köpa böcker för vi börjar en ny kurs denna veckan.

Hoppas ni haft en bra helg!                                       


The Girl with the broken smile.

< /p>


Go kväll =)


Nu ska jag strax krypa ner och sova brevid denna lilla prinsen. Han somnade i sin säng och sov där hela kvällen, men för en liten stund sedan vaknade han och ropade på mig :) Så kom han in till mig med sin lilla häst. Älskade hjärtat! Och inte mig emot, det finns inget underbarare än att få sova en hel natt brevid min älskling. Känna hans värme, höra honom andas, älskar det!
Svar på kommentaren från mitt förra inlägg är att jag uttryckte mig nog lite konstigt. Det jag menade är att jag blir ledsen när jag tänker på att han skulle haft en lillasyster, vi skulle varit fyra personer i vår familj. Två barn och två vuxna. Och det skulle varit två år mellan dem, det kommer ju aldrig att bli så som jag drömde om. Det är så jag menar.
Imorgon ska Melvin till tandläkaren, det ska bli spännande att se om han kommer vilja öppna munnen där. Men det beror nog på villket humör han är på :) Hoppas han är på sitt goda humör. Idag har det varit en riktig trottsdag..Men nu sover han :) Och det ska jag också göra! :)              Godnatt på er! Kram!!

Prov dags och lite funderingar!!

Imorse blev det en tidig morgon för oss. Halv 8 lämnade jag Melvin på dagis. Så promenerade jag och Anna-Lena ner till skolan, det var nämligen prov idag i företagsekonomi. Det gick över förväntat men ändå inte bra, (kan man säga så?) hihi! Jag menar att jag är stolt över allt jag lärt mig MEN jag hade behövt mer tid att lära mig det helt o hållet. Jag gav iallafall provet 2,5 timmar som jag bara satt o skrev o funderade o räknade. Efter 2,5 timmar lämnade jag provet och gick för dagen. Innan jag gick hem så promenerade jag till en liten butik och köpte örhängen som jag ska sätta i snart. Har inte haft i örhängen på ett tag, så det blir roligt :)
Markus slutar ganska snart och när han kommer hem så hoppas jag att han lagar nån jättegod mat till mig och Melvin :)
Jag och Melvin ska gå ner och handla sen när han slutat dagis.
Jag längtar efter min lilla kille nu!

Jag tänker ibland att jag skulle så gärna vilja att han skulle få ett syskon. Han är så underbar min lilla kille. Jag är så ledsen att jag inte kan ge honom ett syskon, eller han har ju en lillasyster, men hon fick inte komma till oss. De skulle ju varit två nu. Han skulle haft en lillasyster och hon skulle varit lite mer än 1 år nu. Hon kanske skulle gått på samma dagis. Hon skulle varit med på allt det som jag och Melvin gör. När vi hittar på mysiga saker, då skulle ju hon varit med! Det är ju så det skulle varit! Det är ju så det var planerat! Men vi råder över så lite vi människor! När det verkligen gäller så är det ödet som bestämmer...

Ny dator!

Igår tog vi en liten biltur till göteborg, för jag skulle kika på dator. Ska nämligen köpa en ny, så ska Markus få denna gamla, hihi :) Det fattas för många tangenter på denna och jag vill inte ha den i skolan, plus att det är svårare att göra bra arbeten till skolan på denna, eftersom det är störande att det fattas tangenter. Och nästa dator ska jag GÖMMA för Melvin, den ska han inte få pilla bort tangenterna på, det ska jag se till! ;) Jag vet nu vilken dator jag vill ha iallafall, jag köpte den inte igår för jag vill fundera ett tag till innan jag köper. Men nu har jag iallafall bestämt mig. Nu ska jag bara kolla upp var man får ta på avbetalning om man är studerande med inkomst från csn, nån som vet? På elgiganten fick jag inte det iallafall.


Datorkunskap!

Idag ska Melvin vara på dagiset lite längre, så att mamma hinner ikapp i skolan. Och fy som jag har kämpat, och bara hunnit med en inlämningsuppgift! Men det är bara att fortsätta. Har suttit och gjort inlämningsuppgift i datorkunskap, är riktigt nöjd me den, så nu va den inskickad o klar! Nu är det "bara" massor av repetition inför provet imorgon, samt två inlämninsuppgifter i företagsekonomin och en uppgift till i daorkunskap, sen kan jag slappna av för denna veckan!

Det är inte bara enkelt..

Godmorgon!
Imorgon ska jag ha prov i företagsekonomi, är lite nervös men jag tänker att det inte spelar någon roll hur det går, så länge jag gör mitt allra bästa så är jag nöjd. Och bara det går bra på inlämningsuppgifterna och på datorkunskapen också så får jag vara nöjd med det! Jag gör verkligen mitt bästa så vi får väl se hur det går.
Jag har så himla mycket i mina tankar just nu. Känner en inre stress och en känsla av ilska som äter upp mig inifrån, men jag hoppas så att jag ska må bättre igen. Ibland så kan jag liksom ta in alla andras åsikter om mig, undra vad andra tycker om mig och då kan det även bli att jag börjar fundera på vilka som inte tycker om mig FÖR DEN JAG ÄR, och så får jag dåligt självförtroende för det.
Jag mår bäst när jag är mitt positiva jag, så som jag oftast är och så som jag vet att jag kan vara. När jag är på det sättet så tänker jag på ett annat sätt och jag är säker på att när jag tänker positivt så blir livet roligare och även lite lättare.
Måste släppa denna stressen som sitter fast i mitt hjärta.

Det kanske kommer kännas bättre efter idag då jag ska plugga undan massa arbeten och så. Skicka in det, då kommer jag må lite bättre. Och så ska det faktiskt bli skönt att Melvin ska vara på dagis idag, jag kanske har honom där lite längre idag, bara för att få tid att plugga.

Så skönt att få skriva av sig lite! Kram

Min kamera sladd är på rymmen!:(

Som ni läste i rubriken så kan jag inte hitta min kamerasladd. Så typiskt nu när jag hade så många roliga bilder som jag ville visa er från i helgen. Var kan den hålla hus? Jaja den kommer väl fram, ska säga till Markus att han ska leta fram den när han kommer hem, för han är duktig på att leta han!

Idag ska jag hämta Melvin tidigare på dagis, för vi ska nämligen åka och shoppa lite han och jag, mysigt! v Han ska få nya stövlar med bamse på, och en regnhatt och jag ska köpa lite viktiga små saker som jag behöver också. Tänkte att jag hämtar honom efter att han har ätit lunch, så att han är mätt o go sedan när vi sitter på bussen. Håll tummarna för mig att det INTE är mycket folk på bussen nu när jag har vagnen med o allt. Men det ska bli mysigt iallafall.

Nu ska jag passa på att vika ihop tvätten, hänga upp det som ligger i maskinen nu, sätta på en ny maskin, plocka ur och sätta i ny disk i diskmaskinen och fixa till mig lite, sedan gå och hämta min prins så ska vi ut på äventyr :)

Ha en bra dag!Kram!!


Valet 2010!

Igår så var det val av de olika partierna. Så igårkväll satt jag och Markus i soffan och tittade med spänning på valvakan :) För visst var det lite nervöst och spännande! Det känns som att detta val iår är något lite extra viktigt på några vis, eller hur känner ni? Tittade ni på valvakan? Är ni nöjda eller missnöjda med hur resultatet blev?

                                                                                     Kram!

 


Komma igång!

Vi stod upp strax innan halv 8 imorse, bäddade sängarna, kikade lite på bolibompa och åt frukost. Sedan tog vi en promenad jag och Melvin. Härligt att promenera innan dagis, jag gillar morgonpromenader. Sedan klockan 9 lämnade jag Melvin på dagis, och jag tror att han får det roligt där. Han behövde träffa sina kompisar och få busa av sig i några timmar :) Hans små kompisar stod och väntade på honom i kapprummet, så sprang han och hans kompis in och vinkade till mig från fönstret. Hans kompis ville hålla honom i handen, gullungar!

På torsdag blir det en tidig morgon, för då ska jag ha prov i företagsekonomi. Provet är på hela boken, så det är pirrigt. Men jag ska verkligen göra mitt allra bästa för att få in alla dessa begrepp, siffror och uppställningar. Började på kapitel 6 i boken igår, och nu ska jag göra färdigt det.

Skriver mer sedan när jag pluggat lite! Kram!

Varför? :)

Kära gulliga läsare! Jag ser att ni läser..Men ni kommenterar aldrig. Någon underbar gör det och jag blir så jätteglad! Men nu vill jag att ALLA, precis alla ni som läser min blogg skriver en kommentar. Och besvara frågorna:

- Är det första gången du läser här eller är du en trogen läsare?

- Vad får just dig att återvända till min blogg?

- Vill du fråga mig något? Det kan vara vadsomhelst, eller kanske något som du vill att jag ska skriva mera om i bloggen?

 

Kom igen nu! Kommentera när du läst!

Jag är jätteglad att just DU läser,men jag vill gärna veta vem du är o.s.v KRAMAR!


Då va det kväll

Hejsan! Har ni haft en bra dag?

Jag och Melvin har haft en bra dag! Sedan jag skrev sist så har jag pluggat lite till i min företagsekonomibok, och faktiskt lärt mig något nytt i ämnet. Jag har bestämt att denna helgen får bli en myshelg med även lite pluggande när det finns tid för det såklart. Jag ska försöka läsa ut boken och göra uppgifterna, har gått igenom halva boken nu på två dagar, läst och gjort de uppgifter som tillhör kapitlen, så det känns bra. Jag tycker att det är roligt när jag lär mig nya saker. Det är lite roligt för jag har alltid trott att jag inte kan räkna och sådär. Men när jag ser att jag kan det och att det går bra för mig så blir jag så glad och lite förvånad att jag kan! :)

Efter dagis så ville Melvin hälsa på Ing-Marie, så det var bara att följa med och ringa på hennes dörr. Där lekte Melvin med bilar och så fick vi fika, så lekte vi lite, sedan var det dags att gå hem. Ville inte stanna så länge eftersom hon hade sitt barnbarn där och de skulle umgås, så kom vi där utan att ha ringt först.Men men det var en trevlig eftermiddag. När vi kom hem så lagade vi mat. Enkel mat idag, det blev klyftpotatis och korv :) Efter maten så lekte Melvin medans jag städade lite i köket. Sedan såg vi på bolibompa och nu sover Melvin i sin säng. Han var så trött efter en lång dag.

Nu blir det tv:n för min del! :)                       

Och det var komplicerat!

Kom hem för en stund sedan efter en minst sagt svår företagsekonomi-lektion. Men jag måste säga att jag har förvånad mig själv med att jag faktiskt kan. Det enda jag behöver är tid att läsa i boken, för jag märkte dock att jag ligger lite efter i boken, därav krånglade det med en del uppgifter i slutet av häftet, men det löser jag genom att plugga, lite nu, lite ikväll när jag nattat plotto :) Förresten så jobbar Markus väldigt mycket sena pass just nu, så man känner sig lite ensam som vuxen. Men det är både positivt och negativt.

Nu ska jag plocka iordning lite här hemma, sedan blir det att se efter vad vi ska äta idag. Sedan ska jag tvätta lite, vika ihop tvätt och diska.

Efter jag hämtat min älskade på dagis idag så ska vi ta en härlig höstpromenad, sedan blir det hem och äta, läsa bok och mysa m.m. En vanlig dag heltenkelt.

Vill även skriva att jag beundrar alla ensamstående föräldrar, tycker att ni är HELT FANTASTISKA!

När jag är ensam så mycket med Melvin som jag är nu så känner jag verkligen av hur det underlättar att vara två som hjälps åt med allt som finns att göra. Men för mig så kommer någon hem på kvällen, en sambo som man kan prata med om hur dagen varit, se på tv tillsammans, äta något gott tillsammans, och bara känslan av att vänta på att någon ska komma hem, det är mysigt! Jag tänker ofta på hur det är att inte ha det. Tycker heltenkelt att ensamstående föräldrar är superduktiga! Håller ni med mig?

 

                                                                    Kram!


Det man kan se!

Sitter här och funderar. Det man kan se av en människa säger så lite om allt som finns inom oss.

Jag lever, kämpar på så gott jag kan. Jag gör mitt bästa kan man säga.

Men när jag tittar upp mot molnen så vita och härliga de ser ut, så tänker jag på Dig och jag tror att det är där du är nu. En stark längtan efter att komma till dig river sig fast i mitt hjärta. Hur ska jag kunna leva utan dig? Tänk om jag inte kan det?

När jag lyssnar inåt, när jag frågar "min inre röst" så får jag de klokaste och finaste svaren. Jag känner din närhet, och jag kände din närhet en gång speciellt starkt. Jag vet att du inte mår dåligt där du är nu, jag vet att allr blev så sorgligt. Jag vet att jag måste acceptera att du gick bort, jag vet det, men jag KAN INTE släppa taget om OSS. Om drömmarna och jag kan inte sluta tro att du kommer tillbaka! Varför fick du inte stanna hos mig? Det är det enda jag kan fråga mig.

Hur accepterar man? Slutar man någonsin att förneka? Eller kommer det att kännas såhär föralltid?

Gud, ge mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra!


Regn och rusk!

Igår var det varmt så att det nästan kändes som sommar ute, ja det gjorde ju faktiskt det! Men idag är det kallt och spöregnar hela tiden. Så imorse blev både jag och Melvin jätteblöta, så det blev att byta kläder för Melvins del när vi kom till dagiset. Så fick vi lägga hans kläder och även vagn "tyget" i torkslåpet :) Jag kan inte hitta regnskyddet till vagnen, kan ju ligga varsomhelst så jag vet inte var jag ska leta heller. Men men, finns ju större problem här i världen.

Idag har jag varit på lektion i datorkunskap, gick igenom hur man gör tabeller o.s.v idag, mycket skojigt att lära sig! Annars så blir det att läsa mycket företagsekonomi denna och halva nästa vecka, eftersom vi har prov nästa vecka, så det gäller att klara det nu! Förresten så är allt klart från csn nu, jag får mitt studiemedel, skönt!

Melvin har fått så mycket fina höst kläder av mormor, ska visa er sen tänkte jag :)
Jag har suttit och beställt lite fint till mig från h&m´s hemsida. Jag har verkigen sorterat i min garderob, men är ännu inte nöjd. Har märkt att jag har massor av kläder men det mesta använder jag inte! Det tar bara plats, och så vill jag INTE ha det kom jag på! Så jag började sortera. Kasta sådant som är söndertvättat eller utslitet och trasigt. Jag har skänkt bort en del som är helt och fint men som jag ändå inte använder nån gång. Det är då man ser vad man har i sin garderob och vad man behöver köpa nytt o.s.v. Så att förnya garderoben lite, är inte helt fel.

Nu ska jag "jobba undan" lite i företagsekonomiboken! Hörs sen! Kram!


Har varit sjuuuk :(

Helgen va inte så vidare rolig för min del :( Jag mådde bra på fredagen. Men på lördagen när jag vaknade så mådde jag jättedåligt. Jag mådde illa och hade ont i magen. Markus skjutsade Melvin till farmor och farfar och han hälsade på där hela dagen. Jag gick upp ur sängen vid 14 tiden men mådde så dåligt att jag gick och la mig igen. Vi hämtade Melvin vid 18 tiden, så åt vi mat och då kändes det bättre, tills på söndagen på kvällen, då högg det till i magen så jag gick och la mig tidigt,men mådde jättedåligt. Det började när vi satt vid tv:n, jag började känna mig yr och svag, sedan kom magvärken. Igår var jag också sådär svag och illamående, därav har jag inte orkat blogga. Har verkligen bara orkat med det jag måste, och knappt det.
Imorse var det dock bättre. Magen mår bättre och jag känner mig piggare igen.
Inte alls roligt när det blir såhär =(

Fredag och bvc!

Idag hade Markus sovmorgon då han började jobba kl 10. Vi stod upp vid 7, jag duschade, vikte tvätt och sedan åt vi frukost. Så åkte Markus iväg. Jag städade medans Melvin lekte så fint på golvet med sina bilar. Sedan kikade jag på klockan och såg att det var hög tid att gå iväg till bvc. Vi hade tid där idag nämligen!
När vi kom dit så va Melvin så duktig! Och allt gick så bra idag! Han pratade massor med bvc-tjejen och hon sa att han t.o.m kan sånna saker som "man inte behöver" kunna när man är 3 år :) Han kan så mycket min lilla plutt! Och jag är SÅ stolt över honom för att han betedde sig så fint och svarade på frågor så duktigt! Han mätte sig och vägde sig och pratade och lekte därinne. Vi fick beröm för hur fin han är! Efteråt gick vi till affären och Melvin fick godis! ÅH så lycklig jag är för min lilla prins! Han är mitt allt på denna jord!

När vi kom hem igen så diskade vi lite, gick ut med vovven och dammsög, tog upp våra goda chokladmuffins ur frysen och sedan kom mormor o morfar på besök. Då blev Melvin jätteglad =) Han fick en röd fin bil av morfar och de lekte i hans rum medans jag och mamma satt och pratade massa i köket. Så fikade vi och sedan åkte dom hem. Och vi lagade mat, blev spagetti och köttfärssås idag. Efter maten gick vi ut på en liten skogspromenad me Maja. Sedan gick vi in igen och tände alla mysiga lampor i fönstren så kröp vi upp i soffan med lite chips och ostbågar som fredagsmys :) Vi tittade på Ronja rövardotter. Sen blev Melvin trött. Så han fick välling och så var det dags att sova. Och nu sitter jag här och undrar om det är något intressant på tv ikväll?

Hur ser er fredags kväll ut?                                                        Kram!

Mat!

Nu är jag hemkommen från en lektion i företagsekonomi. Det gick bra :) Jag satt där och skrev och försökte lära mig nåt! :) Men det är rörigt med alla siffror, nollor och uppställningar som man ska lära sig, och snart ska vi ha prov, det ser jag inte fram emot kan jag ju säga! Men men, skönt nu när lektionerna är över och läxorna gjorda :)

Imorgon ska vi till bvc. Ska prata om Melvins tal. Men han pratar jättemycket nu, så det är inte mycket att prata om! ;) En sak undrar jag iallafall, och det är om han kommer prata med bvc-tanten imorgon. Om han kommer göra det som hon säger att han ska göra. Typ "Ge mig den stora bilen, ge mig den blåa bilen". Ja sånna frågor.. Han vill inte väga och mäta sig där och han tycker att det är allmänt jobbigt att vara där, han vill inte det! Men nu gäller det att jag är avslappnad och pigg o glad, så smittar det la av sig! =)

Nu ska jag fixa iordning lite i köket, bädda sängar (hanns inte med imorse), vika tvätt och hänga in, göra köttfärssås(kanske) eller så blir det sallad, får se vad jag känner för. Sedan ska jag hämta lille gosis på dagis, så ska vi gå hem och äta och sen myyysa o känna att vi är LEDIGA äntligen. När Markus kommer hem ska vi åka till uddevalla och hälsa på tant Maggan :) Ska bli mysigt. Ikväll blir det bara slapp, kanske lite plugg också. Annars blir det mys framför tv:n och en tidig kväll.

Imorgon kommer kanske mina föräldrar och hälsar på.

Hoppas ni har en bra dag!



                                                                                  Puss o kram ;)

Företagsekonomi!


Då va denna dagen snart slut och jag ska snart krypa ner brevid min lilla son som vaknade och va lite orolig i sin säng för en stund sedan. Han ville sova hos mamma och pappa, lilla älsklingen! Så nu ligger han där med sina två nallar. Pippi hästen och den blå elefanten. Och vet ni? Elefanten fick han av oss när han låg i magen, så vi hade med den på bb, åh vilka minnen v När Melvin kom till världen!

Idag när vi gick till dagis så möttes vi av Melvins kompis. Han blev så glad när Melvin kom och de sprang in och busade. Melvin vinkade hejdå i bara farten, så roligt hade de! Då blev jag alldeles varm i mitt hjärta och då tänkte jag att det enda som är verkligt viktigt för mig det är att han är lycklig. Att se honom leka och ha skoj tillsammans med sina kompisar är något av det BÄSTA jag vet!

När jag lämnat gosisen så va det dags att gå hem och göra uppgiften i datorkunskap, och den va ganska lätt så det kändes skönt! Speciellt skönt är det att jag är klar med båda inlämningsuppgifterna och att de är ivägskickade o klara. Mindre skönt är det att jag känner mig lite efter i företagsekonomin. Vi har lektion imorgon och de andra har kommit längre än mig. Jag har lite svårt för det med siffror o så, räkning o så. Så det blir att plugga och läsa på massor imorgon. Och så får jag hoppas att det inte märks på lektionen att jag behöver lite extra tid att hinna ikapp ;) Men det kan ju inte bli värre än att jag inte kan svaret om jag får en fråga, så det är inget att vara orolig för! TUR att jag har snälla Anna-Lena v

Imorgon ska jag göra en god sallad har jag bestämt! Är så sugen på kycklingsallad med ärtor,majs,rödlök m.m. Vad mer kan man ha, finns ju massvis med sallader att göra, det är så gott! Och imorgon ska vi åka och hälsa på Markus moster Maggan =) Hon är världens raraste människa!

                                                              Sov gott!


HÖST!



Idag är det tisdag och jag har varit på lektion i datorkunskap. En ganska givande lektion då jag lärde mig en del nya saker. Jag hade med mig min egen dator TROTTS att det saknas massor av tangenter, det ni! ;) Vi fick två uppgifter som ska vara inlämnade måndag kväll. Och jag började med att hålla mitt ord till mig själv att jag ska göra uppgifterna direkt och aldrig aldrig spara dem till helgen! En mycket bra regel för mig! Så jag kom hem efter lektionen och gjorde hela första uppgifter, skrev rent och skickade in, en skön känsla att slippa känna mig efter för en gångs skull,hihi ;)

Imorse när vi gick till dagis så ville inte Melvin vara där. Han sa att "dagis är arg". Men sedan så gick det så bra så. Det är så kallt och härligt på morgonarna nu. Det är så friskt och jag älskar hösten. Finns en del fina och söta kläder som jag ska köpa till Melvin när pengarna kommer. JUST DET vet ni?!? Jag blev godkänd på psykologin så nu väntar jag bara på att handläggaren på csn ska godkänna min ansökan, vilken jag hoppas att han/hon gör mycket snart! För jag väntar!

Nu ska jag sätta på en maskin me disk, sedan ska jag ringa min mamma och sedan hämta min älsklingskille v

                                                                                                 KRAM!


Söndag..

Godmorgon!
Skrev inte här igår för vi var och hälsade på mina föräldrar hela dagen. Hade en jättemysig dag. Melvin va så glad att få leka me "mommo och moffa!" Först när vi kom dit så fikade vi, mamma hade köpt massa goda pålägg. Sedan pratade vi en stund. Så kom min bror hem han me. Så tog jag och Markus våran långpromenad som vi alltid gör när vi är där. Så får mina föräldrar busa och leka med Melvin själva en stund. Och jag och Markus får lite tid för oss själva. Efter promenaden så var vi ute i trädgården och busade. Sedan åt vi mat, det blev köttbullar och mos, väldigt gott! På kvällen när vi kom hem va jag jättetrött, somnade nästan på en gång.

Nu sitter man här och känner att det är söndag. Håller på och tvättar, ska få bort heeela tvätthögen idag, ska hänga ut tvätten och se om det vill torka ute.
Så MÅSTE jag verkligen plugga lite företagsekonomi. Göra några uppgifter o komma igång.

Tänker på dig alltid Vanessa, jag saknar dig så att det gör ont. Mamma ÄLSKAR dig lilla prinsessa!

Kristallen 2010!

Kristallen 2010, är det något för mig? Nja,inte vad det visar sig nu, men det har ju bara gått ca 10 minuter så jag få väl små kika vidare =)
Melvin-gosegubben har gått o lagt sig nu. Jag ocg han tog en promenad till affären förut för att köpa "fredagsmix" som vi båda två (haha,eller JAG) undrat vad det innehöll:) Tyvärr får jag säga att detta INTE är en påse som föll mig i smaken..:( Men smaken är delad.

Nu ska jag titta vidare på kristallen :)


Hur jag mår

Godmorgon! Nu känns det som att hösten är här. Imorse var det 7 grader ute, lite mysigt! Jag älskar att ta promenader på hösten. Löven ändrar färg och faller sedan av träden, den isande kylan och septembersolen som skiner på dagarna. Kalla morgonar och kalla mörka kvällar. Tända levande ljus, plocka fram de mysiga höstkläderna, krypa upp i soffan och se på nåt bra på tv. Och vardagarna är rätt okej de med. Gå i skolan och lära mig nya saker, en helt ny utbildning, och DET tycker jag är spännande. Melvin går på dagis när jag är i skolan. Han är van vid det nu. Han leker och har sina kompisar som vinkar hejdå till honom när det är dags att gå med mig hem. Förhållandet mellan mig och Markus har ordnat upp sig lite, och det går åt rätt håll. Har bestämt mig för att det är honom jag vill leva med, och han har börjat prata med mig om allt, om känslor, om sorgen... Jag har äntligen börjat på min utbildning och känner hur rätt det känns. Jag mår bra av att läsa om företagsekonomi, jag mådde aldrig bra av att arbeta inom vården. Och det märktes, det var därför det inte gick så bra, för det var inte det som var min mening, det föll sig inte naturligt för mig. Så jag sökte vidare och hoppas nu att jag hittat rätt. Jag har nya drömmar nu och vad jag vill göra och det handlar om ekonomi, handel och livsmedel :)
När det gäller familj, graviditet och det så tänker jag att det är något som framtiden får visa isåfall. Under en långg tid så har jag haft panik över att min familj inte blev så som planerat. Men jag förstår nu att även det varen del i mitt sätt att sörja. Alla sörjer på olika sätt. En av de saker som jag har haft extremt svårt att hantera och ta mig vidare ifrån är mina tankar och ångesten kring att Vanessa inte fick stanna, att jag var gravid i 9 månader men att hon rycktes ifrån oss, att jag var gravid i 9 månader men att Melvin inte har en lillasyster som är 1 år och 1 månad och springer där tillsammans med honom och leker. Att han är ensambarn och att han inte kommer få ett syskon som det blir ganska liten skillnad åldersmässigt. Jag hatade, men det fanns ingen att hata. Tänk att hata, och hatet blir till miljoner tårar. Livet blev inte som det var tänkt. Självklart är det naturligt att känna det jag kännt. De skulle ha varit två, jag skulle haft en dotter, men vi fick ge tillbaka henne till jorden. En bebis som istället för att följa med hem, så fick vi lämna henne tillbaka till himmelen, till stjärnorna.
Men på något vis så vet jag att den lilla flickan som var min Vanessa, hon är en ängel och hon var det hela tiden, och hon hör hemma uppe i himmelen, hon finns där,jag vet det. Men jag saknar henne, det ska gudarna veta, JAG SAKNAR HENNE VARJE SEKUND v

Mitt lilla tips! =)

Igår var jag alldeles för trött för att blogga! Kände mig riktigt negativ igår, men ofta så beror det på trötthet så nu efter en natt med sömn så vaknade jag med nya krafter! Tänker på provet igår och jag är nöjd med det jag skrev, jag är faktiskt det! Och det bästa är ju att jag tror att det blir bra detta, med tanke på hur duktig jag var när jag skrev det! Och vilka bra saker jag fick ner på pappret, ellerja på datorn! Så nu va det ur världen snart, hoppas jag!
Tänkte dela med mig av ett enligt mig jättebra tips när man sitter och pluggar,typ lär sig nya saker och ska skriva prov. Tänk att du ska förklara det du lärt dig och det du kan för en kompis. För mig så fungerade detta! Jag blev automatiskt mer avslappnad och den "spärr" jag kännt tidigare p.g.a rädslan att inte lyckas försvann något. Jag tänkte att en av mina närsta vänner satt framför mig och att det var för henne som jag skulle berätta och förklara allt jag lärt mig, så skrev jag ner det jag ville berätta för henne. På ett enkelt sätt, så att jag liksom förstod vad jag själv menade. Och när jag förstod så blev det lättare. Efter jag skrivit ned all min kunskap så kände jag att jag nått mitt mål. Jag vet ju inte vad jag får för betyg, men jag har nått mig mål genom att jag gjort mitt allra bästa, och jag fick ner mina tankar på provet. Såhär ska jag fortsätta att tänka för det fungerar bra för mig! Så det va ett litet tips från mig!

Prov som gäller nu!

Jag har varit dålig på att skriva här igen. Har sagt att jag ska skriva, och tänkt att jag ska skriva men så har jag mått dåligt och varit tvungen att tänka om på vissa punkter i mitt liv, det blev FÖR mycket olika tankar i mitt huvud ett tag OCH framförallt så har jag detta psykologiprovet framför mig. För jag blev inte godkänd på det provet förra veckan, det betyder omprov idag. Min ekonomi hänger på detta jäkla provet, eftersom det är dessa 50 poäng som krävs för att jag ska få studiemedel från csn! Och lyckas jag inte bli godkänd så kommer jag efter med allt i mitt liv! Och just nu så hinner jag inte med min utbildning som jag startat. Jag kommer ju efter och det gör mig helt galet irriterad!!! Ni kanske undrar varför jag inte ens klarar av ett godkänt betyg på ett prov. Och jag känner att det varit av tre orsaker:
* Jag har haft koncentrationssvårigheter p.g.a sorgen och att jag mått dåligt för flera olika saker.
* Jag har kännt stressen att jag måste klara av det, och fått så dåligt självförtroende att det låst sig när jag ska göra det.
* Provet är SÅ sjukligt svårt så det är helt otroligt!!

Phuu, om 10 minuter så startar omprovet. Men jag har nu laddat med massor av positiva och avslappnade tankar som jag kommer att skriva ett inlägg om sedan, när jag gjort provet. För det är så bra tips för den som är nervös inför en arbetsdag eller att skriva prov =) Så ska jag ta små små pauser emellanåt och ladda med kaffe o sådär.
Tror ni jag fixar det?

Hörs sen!Kram

RSS 2.0