Soliga dagar!

God morgon! Nu ska det tydligen blir vackert väder, varmt och soligt i nägra dagar. Har nu tänkt mig att jag och barnen ska vara ute och passa på att njuta av dessa somriga dagar. Tänkte även att vi hela familjen skulle ta en tur till lysekil senare idag. Man får ju passa på när sommarvädret äntligen är här.
Har tänkt på en sak, att i tre somrar har jag varit gravid och haft bebis i magen <3 I tre somrar har jag tyckt att det varit väldigt skönt med svalt väder, gärna regn. Det är p.g.a att man mår inte så bra när det blir för varmt när man är höggravid. Inte jag iallafall. MEN denna sommaren är min lilla bebis Dennis inte i magen längre som han var förra sommaren, SÅ nu får det bli hur varmt det vill, det får bli regn om det vill, åska om det vill. I don´t care so much! För nu har jag mina små prinsar här hos mig! Och OAVSETT väder så har vi det mysigt! Och om det ska vara varmt och soligt så njuter vi såklart av det! Älskar mina pojkar mest av allt i hela världen!
 
Tänkte på en annan sak. Att om man får infall nu så som man kan få. Typ att  man skulle vilja hitta på något spontant med en vän, alltså utan barnen, så kan man inte det längre! Man kan ju inte bara göra infallssaker som t.e.x träffa en vän och sitta och prata i flera timmar, eller åka iväg och träffa en vän sådär spontant och oplanerat. För man måste hela tiden tänka på barnen i första hand. Och när jag hade bara Melvin så var det lite lättare att göra sånna saker. För när det bara var han så var det liksom lättare att ordna barnvakt för då var det somsagt bara han. Men nu när dom är två så känner jag att jag inte kan fråga om barnvakt så. Dels för att jag vet ju själv vilket ansvar det är. Jag menar nu är det ju två barn och att passa två barn är betydligt mer att göra än att passa ett barn, det är ju dubbelt av allt. Dubbelt ansvar, dubbelt passande, två barn som man liksom ska gå in för till 100% o.s.v. Och så är det dels också för att jag har bara vart ifrån Dennis 3 gånger och han har aldrig sovit borta så. Den första gången var när jag var o hälsade på en kompis, då var han några månder, men då var han hemma med sin pappa så. Andra gången var när jag och Markus var på restaurang, han var då med Melvin hos famor o farfar, då var han 5 månader och vi var borta i några timmar och då hade han varit lite kinkig o så. Sedan var det i våras när jag var med en kompis på ultraljud, då passade mamma o pappa Melvin och Dennis. Det hade gått jättebra den gången. Han hade sovit tills Markus kom hem, så det var inte så dramatiskt :)
Jag kan känna ibland att en del av mig skulle vilja hitta på något utan barnen för en liten stund. Men samtidigt så känner jag att det finns inget som lockar mig eller så, eller rättare sagt, det finns inget som jag vill göra så mycket att jag tycker att det är värt att ha barnvakt. Men det kanske kommer en dag då jag hittar på något :) Men som det känns just nu så finns det inget så som jag känner för att göra.
Melvin åker ju ibland och hälsar på sin famor o farfar men då är det ju för att han själv vill göra det. Självklart så får han det när han vill och när han känner för det.
 
Nä vad jag babblar, nu är det dags för Dennis att ta sin förmiddagsvila. Sedan ska vi gå ut i det fina vädret o hitta på nåt :)
 
Ha en fin dag på er alla! <3

Dennis 11 månader

Dennis älsklingen har nu hunnit bli 11 månader! Han är ingen liten bebis längre, utan börjar mer och mer vara & se ut som ett litet barn :) Det känns väldigt mysigt nu när han snart fyller 1 år. Det känns verkligen som att det aldrig har funnits en tid utan honom. Det känns som att han alltid har funnits här hos mig. Han är en del av mig, han har mitt hjärta i sin hand. Mammas lilla prins!
Han äter nu storakillen mat :) Nästan all mat får han äta nu för sin hönsmamma! :) Hihihi.
Han älskar mat och kan gärna tänka sig att äta 2 eller 3 middagar vissa dagar :)
All mat är god men mest tycker han om fisk, pannbiff, potatis, morot och de allra flesta barnmatsburkar.
Frukt är också gott och det äter han så fint så!
Han är en glad, snäll, godhjärtad, busig, nyfiken, pigg, vaken och otroligt söt liten kille som verkligen har en egen vilja. Han är envis som få och kan verkligen säga ifrån när något inte passar! Precis så som det ska vara med andra ord :)
Han älskar sina nallar som han mer än gärna gosar med och kramar!
Nappen är ingen favorit, den kastade han självmant strax innan han skulle fylla 6 månader, och sedan dess har han inte använt napp mer.
Han går gärna runt i sin gåstol och upptäcker världen :) Det är roligt att gå runt i rummena här och vara på egen upptäcktsfärd! :) Men det allra roligaste som finns är att krypa och ställa sig upp mot saker och att leka på golvet med storebror.
Dennis älskar hundar, och han älskar sin egen hund Maja. Han skiner upp som en sol när hon kommer. Han skiner även upp som en sol när storebror, mamma eller pappa kommer :) Ja faktiskt så skiner han upp som en sol så fort någon pratar med honom. Han älskar när människor pratar med honom. Och ord kan han också säga :)
"Mamma, pappa, titta och tack," är de orden som kommer oftast just nu :) Om man ger honom något så säger han  "Tack tack".
Han har redan varit med i sin första bokklubb, goboken. Där har han fått en hel del mysiga böcker. Nu har jag dock gått ur och gått med i disneyklubben istället :) Böcker som vi ofta läser för honom är MAX-böckerna. De är så mysiga tycker jag. Och Dennis verkar också tycka det.
Han är världens finaste lilla Dennis, och mitt hjärta, mitt liv, min älskade skatt!
 

Juli månad!

Hej såhär mitt i sommaren! :)
Jag har skrivit väldigt sällan här det sista året skulle jag vilja påstå. Men jag har saknat bloggen och tänker bli mera aktiv här. Jag har funderat mycket på detta med att skriva i en blogg och funderat fram och tillbaka på om jag ska fortsätta skriva eller inte men har kommit fram till att jag ska skriva. För jag tycker om att skriva heltenkelt :)
 
Jag skriver om min vardag och börjar somvanligt med att skriva vad vi gjort idag o.s.v. Sedan kommer det fyllas på med inlägg mer och mer. Tankar & funderingar, vardag, känslor, recept. Det är det som jag vill att min blogg ska handla om :)
 

RSS 2.0