Barnvagnen har kommit!

God morgon på er!

Vilket väder vi har! Nu är sommaren här och jag ska strax gå ut och sätta mig på altanen och sola mina ben ;) Det kan ju behövas! Är så rädd att bebisen ska bli varm därinne i magen. Men tänkte sitta en liten liten stund bara. Blir det för varmt så får jag ju gå in igen. Ska även hinna med att städa lite. Badrummet och torka av köksstolarna är städ-planerna för dagen. Ska även äta något om en stund, magen kurrar!
Melvin är på dagis och leker. Han hade shorts och t-shirt på sig både idag och igår. Då e det sommar!
På tal om sommar så ringde jag till barnvagnsbutiken där jag beställt en barnvagn och VAGNEN HAR KOMMIT!
Vill så gärna åka och hämta den, men jag vågar inte det. Jag väntar nog ett tag.
Och så har jag ett stort problem och det är att jag inte har haft möjlighet att spara ihop pengarna. Men sugen på att hämta den, det är jag absolut! Och om jag längtar till den dagen då bebisen är här, finns inte ord som kan beskriva min längtan nu.
Jag håller på att ändra om lite i Melvins rum, där ska bebisen få ha sin garderob. Det är tre garderober därinne. En som är Melvins, en som är min och en som är lill-bebisens. Håller på och städar ut i den för att sedan tvätta bebiskläder och vika in fint och lägga där :) Sedan ska vi även skruva upp spjälsängen och bädda den. Men allt sådant vill jag ändå vänta lite med, eller inte. Det är svårt. Jag vet bara en sak och det är att denna oron jag bär på måste ge vika och låta lyckan visa sig. Inte allra minst för Melvins skull. Jag vill att han ska ha en glad och pigg mamma. Jag vill och önskar att vi ska få njuta av denna tiden tillsammans, och alla förberedelser kring lillebror. Det måste få vara underbart och mysigt. Vi har ju längtat så och för att det inte ska bli tokigt så måste jag försöka förvandla min oro till en mysig tid. För här i världen har jag en frisk liten pojke som snart fyller 4 år, i himlen har jag en dotter som inte fick stanna men som följer oss i allt vi gör och som har det bra där hon är, och i magen har jag en liten liten pojke som mår bra och som ska växa till sig några kilon till innan han kommer ut.

Vill avsluta detta inlägg med att berömma min Melvin som nu blivit stor och slutat med natt blöjan. Min prins!

Min födelsedag!

Den 6 juni fyllde jag 27 år. På lördagen innan så hade vi lite födelsedagsfika här hemma med mina föräldrar och bror som var här och hälsade på. Jag och Melvin gjorde en tårta o sådär :) Det mysigaste var själva förberedelsen då jag och Melvin fixade iordning tårtan tillsammans, det var mysigt!

Bilder:

Min duktiga prins!


Vi lägger godis på tårtan :)


Puss o kram!

Fika i stenungsund!

Vi har även hunnit med att ta en tur till stenungsund en eftermiddag. Jag hade sett en så fin och söt vit långklänning på lindex som jag skulle köpa. Skulle även besöka arbetsförmedlingen för att skriva in mig där igen nu såhär efter studierna. Melvin följde med. Vi gick först in och köpte klänningen, sedan gick vi upp till arbetsförmedlingen. Det var en hel del folk där så vi fick sitta där och vänta en bra lång stund. Melvin blev lite busig. Han ville trycka på dörröppnarknappen HELA tiden så jag fick muta honom med fika efteråt om han lugnade ner sig. Jag vet inte hur många gånger jag viskade till honom "vill du ha bulle sen? Isåfall får du ta det lugnt nu och lyssna på mamma." Det fungerade i några minuter sen va det samma visa igen. Men det är inte lätt att vara liten och att vara med på ett sånt tråkigt ställe heller. Och många blev faktiskt glada av att ha en dörröppnare som öppnade dörren åt dem,hihi ;) Det som var lite busigt var ju att han öppnade dörren även när ingen skulle gå ut eller in.
När vi kom hem sedan och jag skulle tvätta den nya klänningen så såg jag att det var blod fläckar på den :(
Jag bestämde mig direkt för att lämna tillbaks den och byta till en annan i samma storlek. Jag kom dit dagen efter och då var klänningen slutsåld i min storlek och de hade ingen mer på lagret heller. Så jag fick lämna tillbaks den och gå därifrån utan klänning. Men innerst inne så var jag ganska glad ändå, för jag hade egentligen inte råd med ett sådant inköp just då. Är ju så mycket annat som jag måste spara pengar till.


Kladdkaka och festis!

Avslutning på dagis!

I juni månad så brukar det vara en liten avslutning på dagiset. Då kommer alla föräldrar och hälsar på och har med fika o sådär och vi får se när barnen sjunger för oss och uppträder. Det är mysigt tycker vi :)
I år kände jag mig väldigt trött just den dagen. Sådär gravid trött var jag. Kände mig inte som världens mest sociala mamma, men det vände ändå när jag kom dit. Vi fikade och gick poängpromenad och Melvin var så duktig och svarade på alla frågorna. När jag fixade till mig innan vi gick ner dit så tänkte jag typ tanken att "undrar vad de har köpt för present till fröken, vi har ju lagt ihop en peng till det." Sen kom jag på den pinsamma tanken att jag hade glömt betala! Det som kändes skamligt är ju att det var bara 15 kr som vi skulle lägga var i ett kuvert och lämna till de mammor och pappor som skulle köpa en present då. Så jag fick gå fram till en av mammorna med 20 kr och be om ursäkt att jag glömt lägga kuvert. Det kan ju uppfattas som att jag inte ville vara med annars och det hade varit pinsamt! Hihi,men jag är tankspridd så det är inte klokt ibland. Kan inte ens räkna upp alla saker som jag glömmer, eller lämnar in försent. Men det blir väl så ibland ;) Det är bara så typiskt mig att glömma saker ;)

Bilder från avslutningen:

Fikastund i solen med festis och bulle.


Bebis!


Min snygging :) Med sina nya solisar :)

Sjukhusbesök och ultraljud!

Igår hade vi tid hos en förlossningsläkare för samtal kring igångsättning och vi fick göra ett ultraljud med viktskattning och de kollade flödet i navelsträngen. Allt såg perfekt och bra ut och lillen väger nu ca 1800 gram, tror jag det var. Melvin var med mig på sjukhuset och farmor. Markus var tvungen att jobba tyvärr :/ Men men så är det ibland! Jag hade nog varit väldigt nervös inför detta besöket. Jag har väldigt svårt för sjukhuset efter allt som hänt. Måste verkligen jobba bort denna fobi och ångest jag känner inför det! Allt gick bra fram tills att jag kom in till läkaren. I början av samtalet kände jag mig utåt sett samlad, inuti mig grät jag typ.. När hon började fråga om hur jag mår och hur tankarna går o.s.v. så brast något inuti mig och alla känslor bara kom ut i tårar. Jag berättade helt ärligt om mina känslor och tankar, och när jag gjorde det så reagerade min kropp med att bli så ledsen. Men när jag väl sagt mina känslor så insåg jag att jag faktiskt har ångest som jag försöker stänga undan och dölja. När jag sedan fick lägga mig och göra ultraljud så försvann ledsenheten och när jag såg lillen så kände jag hur jag blev varm inuti mitt hjärta, en god och skön känsla spred sig i mig. Han låg med huvudet nedåt nu. Han kan ju fortfarande vända sig och snurra runt nåt varv till sa läkaren, det finns ganska gott om plats i magen ännu :) Efter kontrollen så fick jag möjlighet att fråga frågor som jag haft. Fick svar som på sätt och vis gjorde mig lite tryggare.
När jag sedan kom ut så möttes jag av en liten älskling som kom springandes emot mig. Melvin hade varit så duktig i väntrummet. Byggt tågbana och suttit så fint och väntat på sin mamma :) Vi fick gå in i ett annat rum till en barnmorska som bokade två tider till oss, en för ytterligare ett ultraljud och en tid för igångsättning!! :)
Så den 16 augusti på morgonen har vi tid för igångsättning, eller iallafall kontroll o se om det går att sätta igång. Men det tror jag att det gör..




Perfekta lilla barn! Vi älskar dig! v

Nyfiken! :)

Jag ser att ni är några som läser min blogg. Och jag är så nyfiken på vilka ni är.
Så skriv gärna en kommentar om vem du är :) Då skulle jag bli glad.

Dagen innan midsommar :)

Nu har jag precis lämnat min lilla vilda buse på dagis! Det var inte så många barn där idag. Bra tycker jag på ett sätt att det är lugnt med färre barn.
Idag ska jag till mvc och träffa barnmorskan. Ska bli underbart att få höra lillens hjärtljud och även se hur han ligger. Igår tyckte jag att han la sig med huvudet nedåt, kändes verkligen så :) Jag har fått för mig att man kan känna det, när de fixerar sig. Imorgon går vi in i vecka 32, det går fort faktiskt! Och på måndag ska jag på samtal på sjukhuset, ska prata om tid för igångsättning o.s.v. Vi kommer förhoppningsvis att få sätta igång förlossningen i vecka 38-39. Jag vill och hoppas att vi ska få en tid för igångsättning. Allt känns så mycket lättare då!
Ska även göra ultraljud på måndag, och kolla hans ctg-kurva, flödet i navelsträngen o sådär. Vägde mig imorse förresten. Har gått upp 9 kg sedan start :) Är väl ganska okej? Det känns inte för mycket iallafall, och det är ungefär 1,5 månader kvar :)
Nu ska jag dricka mitt kaffe och besöka lite bloggar :) Ha en bra dag! Kram

Trött morgon!

Idag är Melvin på dagis en stund och jag passar på att vila min trötta kropp. För det är precis vad den var imorse. Mådde inte alls bra. Så när jag lämnat så passade jag på att vila och sova en stund, åhh så härligt det var! Så nu sitter jag här med en kopp kaffe och försöker bli pigg.
Det händer och har hänt en hel del i vårt liv men jag tänkte att jag bloggar på och uppdaterar allteftersom det kommer.
Jag satt och tittade igenom gamla bilder från detta året hittills och tänkte bjuda på en bild som är från när Melvin och jag var på Thai restaurang och Melvin ville prova på att äta med pinnar :)


Här har vi precis fått maten :) Sötnos, vad jag älskar dig!!


Försöker få upp mat :)


Lyckas :)

Tillbaka! :)

Nu är jag tillbaka här igen :)
Har haft problem med min dator. Datorn har varit hos min  bror Victor. Som lagat den, och han hann även med att skriva ett inlägg i min blogg. Inlägget med rubriken "Victor är bäst" med en fågelbild hade inte jag skrivit. Haha! Visst är jag GLAD att han fixat me datorn men en resa till Thailand har jag inte lovat honom ;)


Nu fungerar det att lägga upp bilder igen! :) Här är en bild på min lilla älskade plutt!

RSS 2.0