Lördagkvällen snart slut

Nu sitter jag i sängen o har min sovande prins brevid mig,prins Melvin alltså!
Idag har jag inte gjort något hemarbete eller vad man ska kalla det. Har kännt mig helt urless på att tvätta,städa o hålla på. Det enda jag gjort idag är att ställa in disken i diskmaskinen o satt igång den, och det gjorde jag typ nu för en kvart sedan. Blev ingen shopping heller idag, blev att jag o Melvin satt i bilen istället medans Markus va inne på ica-maxi en sväng för att köpa ett tvättställ :) Sedan åt vi och sedan så handlade vi lite vikiga saker :) Som godis å sånt! ;)

Ikväll har vi haft myskväll,sett på melodifestivalen. Och eftersom vi har en litet fan av melodifestivalen här så blir det riktigt roligt.Melvin ÄLSKAR musik, han är en musiker ut i fingertopparna tror jag. Hela han är en musikmänniska! Och så har det varit ända sedan han låg i min mage, för det vet jag :) Han somnade i soffan ikväll :) Men det är bara mysigt att han är med framför tv:n!

Imorgon är det kalas me släkten på Markus sida. Vi ska åka sådär tidigt. Jag har lite svårt för släktkalas, vet inte varför men jag gillar det inte.Men när jag väl är på kalas så kan det kännas rätt okej. Men just innan så tänker jag så negativa tankar! Något som jag måste jobba på, att bli mer positiv för det är jag ju innerst inne.

Godnatt kära läsare :) Sov gott!

Lördag

Idag ska vi åka o titta i affärer lite, ska försöka hitta en present till Melvins snälla farfar som fyller 70 år imorgon! Då ska vi på kalas o så. Vet nog vad vi hittat på sm present. Funderar på en stickad tröja kanske, som han kan ha på sig o tänka på Melvin. Och ett födelsedagskort får vi inte glömma att köpa. Så ska han få nån mer present också. Markus betalar(hoppas jag)Haha,nejdå ;) Eller jodå :P

Ska även kika in på Gina Tricot o se om jag hittar tights och nån snygg tröja/tunika. Har kikat lite på hemsidan o det finns allt lite som man vill ha där:)

Annars så är livet inte på topp, men jag kämpar me min egen hjärna hela tiden.
Vill helst bara vara ensam me mina funderingar eftersom det känns som att INGEN förstår hur det känns egentligen. Samtidigt så vill jag inget hellre än att ha folk runt mig o prata med mina vänner hela tiden, är glad att ni finns,tack för det!<3

Saknar dig och tänker på dig hela tiden..Det är en saknad som aldrig kommer gå bort så länge jag finns kvar här. Det är en sorg som aldrig kommer att förvinna.

 


Lagar mat!!

Japp,jag har (med lite hjälp fram Markus då) lagat en gryta :) Me nötköttbitar,morot,gul lök, gul & röd paprika o soya o lite mera ingredienser. Provsmakade nu, och det är HOT kan man säga, så jag fick hälla i lite mera vatten. Nu har grytan stått o småkokat typ halva dagen känns det som, nä inte rikigt så länge då men,hihi ;)
Så snart ska vi äta.

Veckan har varit mindre rolig p.g.a många saker.Men nu är fredag äntligen här och man kan kanske ladda om o hitta nya krafter att klara av detta!..Så är det just nu.



Vad brinner du för?

Just som rubriken lyder: Vad skulle du vilja föräldra i världen? Brinner du för något? Isåfall för vad?

Ensam!

Usch vad jag känner mig ensam just nu. En känsla som kom över mig när jag gick hem från dagis, efter att jag lämnat Melvin.
Lämnandet gick så bra så idag me, o vet ni? ;) Jag fick en söt puss av min lilla prins när jag skulle gå :) Då blev jag varm i hjärtat. Han är så duktig min dagis-kille.

Men när jag gick hem så kändes det verkligen som att ALLA har något att göra på dagarna, utom jag! Jag vet att det inte är så och jag vet att många är arbetssökande just nu, precis som jag. Men jag fick såndär synd om mig själv känsla :( Så fick jag lite ångest över massa saker. Saknaden av Vanessa kommer krypande när jag e ensam. Så brukar jag ofta tänka när jag lämnat Melvin att jag skulle egentligen gått me henne i vagnen då. Ser en bild av hur det skulle varit. Ser en bild av allt det vackra i naturen på denna jorden som jag vill visa henne, men som jag aldrig kommer att få visa henne, för hon är borta :`(  Vill bara gå hem och lägga mig under en filt och skrika rakt ut hur arg jag är!!!!!!!

Så tänker jag på mitt liv, jag tänker att jag vill ha körkort så att jag kan söka vissa jobb, sedan går känslorna ännu djupare och jag tänker typ "vad är jag för förälder som inte ens har tagit körkort?Jag som ska skjutsa Melvin o hans kompisar på allt de vill gå på när de blir större!" Tänk om jag aldrig får något jobb,och aldrig kan ta körkort?Tänk om de e meningen att livet ska knäcka mig!Jag är 25 år och har inget körkort.

Jag har märkt att min hjärna kan ställa till det,ibland så kan man tänka så negativt att man inser att det inte är realistiskt längre. Behöver sova.

Men jag tänker på tystnaden som är nu, den tystnaden är jag inte längre van att ha. Det är alldeles tyst..

Men jag kan glädjas åt saker,tänka på saker som är bra. Jag vet mycket varför jag e så deppig idag, det blir väl så ibland!


Hej hopp!

Har ju inte bloggat nu sedan förra veckan. Men nu är jag tillbaka igen.
I lördags va vi insnöade, på riktigt nästan! Men vi hade en så mysig dag! Va hemma, umgicks o bara hade det skoj.
På söndagen åkte vi o handlade på ett stort varuhus. Melvin fick en egen liten kundvagn att gå runt me, Markus hade en stor kundvagn o Melvin hade en liten,så la vi mina varor i Melvins lilla,hiihi :) Han va sååå söt när han sprang runt i den stooora affären me sin lilla kundvagn :) Han pratar ju hela tiden nu, frågar saker heeeela dagarna! Han har blivit en liten tjöt-unge!Haha ;) Helt underbar är han! Men det vet ni väl redan va? ;) Efter att vi handlat mat så va vi inne på biltema en stund, där köpte vi lite saker till Melvin. En tågbana i trä,så fin och det känns som den kommer hålla i evigheter. Me bussar,tåg,bilar,hus o träd, alltihop i trä.Kostade "bara" 299 kr. Kanske inte låter så billigt men för en tågbana i trä så är det allt ganska billigt. Vi köpte även en liten väska med kritor och färgpennor o lite sånt i. Och en ritrulle me massa papper som vi ska måla på. Köpte också lite badleksaker.  Han hade en gul anka i plast som han tyckte så mycket om,men nu hade huvudet lossnat på den, så han fick lite nya kompisar att ha i badet :) När vi kom hem så åt vi Markus supergoda kycklinggryta! Han lagar enligt mig världens godaste mat! Det e sant!
Vad har vi gjort mer?
Igår så va vi o hälsade på Melvins farmor o farfar en stund på kvällen. De bjöd på glass, Melvin tog om tre gånger,hihi,men det va ju väldigt småååå portioner, så jag förstår att han ville ha MEEERA GLASS :)
Idag är han o leker me sina kompisar på dagis! Det har gått så bra den senaste tiden. Och om en liten stund är det dags för mig att gå o hämta hem min prins. *längtar* Ska bli spännande att få höra hur det gått idag!
Imorse sa vi hejdå i kapprummet! Han sa "hejdå mamma!" och gick me fröken in till de andra barnen UTAN mamma! Tänkte på det idag när vi promenerade till dagis, tänk hur DUKTIGA de små barnen är! Helt fantastiskt! Tänk att de är me massa andra barn och andra vuxna hela dagen UTAN sin mamma eller pappa. En guldstjärna till min älskade lilla prins, älskar dig mest i världen!

Jag o Melvin busar,haha=) Längtar efter mitt hjärta,puss puss,hoppas du har jätteskoj på dagis


Ja tack :)

Imorse stod vi upp tidigt somvanligt. Och somvanligt så tittade jag och Melvin på Bolibompa innan vi åt frukost o klädde oss o gick iväg till dagis. Men idag så va det lite annorlunda när vi kom till dagis. Vi fick veta när vi kom dit att det gick magsjuka på dagis, så Melvin fick följa med hem igen. Hoppas att alla de goa barnen och de underbara fröknarna blir friska snart. Melvin gillar sitt dagis sååå mycket nu! Det gör mig så lycklig!
Han va så söt imorse! Alltid när vi hör musik, typ om det kommer musik på tv så kommer han till mig och vill att jag ska dansa med honom till musiken,världens sötaste unge!!<3 Så imorse så pratade vi om dagis, så frågade jag honom om han ville att jag ska berätta för hans fröknar att han tycker om att lyssna på musik och dansa. Vet ni vad sötisen svarar mig då?! Han säger "ja tack". *Mitt mammahjärta smälter totalt* <3

Nu borde jag egentligen sova för en stund sedan,ska upp tidigt imorgon!

Godnatt!

Sommaren med Göran!

Nu ska jag se på filmen Sommaren med Göran, det är ju speciellt roligt att se den eftersom Melvins faster är med i filmen :) Kändes lite konstigt fast på ett positivt o roligt sätt att se den på bio. Kändes speciellt att se någon man känner på bioduken,hihi :)

Tack för tipset jag fick om mina bilder! Söta du :) Enda problemet är att jag inte har någon skrivare, har bärbar dator, men det ska ju gå att ordna, får åka o hälsa på någon me skrivare o fixa det. Tack än en gång för tipset och hoppas allt är bra med dig o din familj!*Kram*

 

Nu ska jag göra en kopp kaffe, blir tidigt i säng ikväll me, alltså vilken skillnad det är att försöka sova ordentligt, något jag inte gjort på en evighet! Bäst att sova så att man mår "bättre" fortare.

Ha en mysig kväll!


Hjälp mig!(Om ni vet svar på min fråga?)

Alla bilder jag sparat på min dator från sommaren 2009 försvann när min dator gick sönder, jag skickade datorn på lagning o då försvann alla bilderna (p.g.a att datorn var sönder).
Jag kom sedan på att jag har min gamla blogg, så jag loggade in på den, hittade då mina kära älskade bilder som jag la upp på bloggen sommaren-09. Nu har jag sparat alla bilder på datorn, men skulle framkalla dem på fuji.se. Jag gör som jag brukar när jag ska beställa bilder,alltså som man ska MEN då kommer det upp en text att det ej går att ladda upp bilder där eftersom det är fööör liten. Någon som vet om/hur jag får bilden till normal storlek & och det går att spara ner sina bilder från sin blogg om de bara finns kvar på bloggen om de t.e.x som i mitt fall raderats från datorn. Förlåt om jag förklarar krångligt,men jag försöker förklara så bra som jag kan.

Dessa bilder betyder mer än livet för mig, så om någon vet och kan svara min fråga så snälla hjälp mig??

Pussar o kramar!


Riktiga män!

Riktiga män lagar mat! Håller ni inte med mig? Tur då att Markus lagar världens godaste mat :P
Riktiga män glömmer INTE bort alla hjärtans dag! Tur då att Markus köpte rosor och en blomma i min älsklingsfärg!
Riktiga män (som har flickvän) tittar inte på snusk! Tur då att Markus INTE gör det :)

Det va allt från mig,have a nice day ;)

 

Ingen behöver ta något av det jag skrivit personligt nu bara :) Det är bara så som jag tycker :)


Mera snö!

Då har man precis lämnat lilla gubben på dagis, gick kanon idag me. Jag följde bara med in en kortis stund, sedan sa vi hejdå till varandra :) Ska hämta honom i eftermiddag, sedan är det en dag kvar på dagis denna veckan, sedan har jag o Melvin helg!På fredag är det dags för 2,5 års kontroll på bvc, även dags för vaccinsprutan dos två.
Jag ska ringa och kolla upp lite med gymnastik som jag tänkt börja med tillsammans med Melvin. Det finns en gymnastik här som för barn mellan 3-5 år. Jag ska höra lite om Melvin får vara med, men det är ju om det är med föräldrarna också, tänkte liksom göra något/någon typ av hobby tillsammans, åh så mysigt!

Igårkväll så blev jag riktigt dålig i min förkylning. Jag mådde så dåligt att jag inte orkade sitta framför tv:n ens. Började känna mig helt svag i hela kroppen, det gjorde ont att andas genom näsan och jag var dunderförkyld. Sedan frös jag och blev varm hela tiden och började må jätteilla. Så fick jag början till migrän mitt i allt. Så jag tog en tablett som inte hjälpte. Så jag kröp ner i sängen tidigt,strax efter att Melvin somnat,sedan vaknade jag imorse och nu mår jag bättre, tänk så viktigt det är att sova ordentligt. Kroppen mår inte bra annars.

Idag ska jag söka jobb, sedan blir det en promenad ner till banken för att betala räkningar, har två stycken som ska skickas iväg idag, sedan går väl dagen fort somvanligt.

Vad ska ni göra idag?Kram

Pust..

Att lämna på dagis imorse gick kanon!! :) Han sa bara "hejdå mamma" Så va lämningen klar för denna gången :)
Jag sitter här o tar en paus i allt jobbsökande som jag håller på me nu. Jag har gjort en lång lista på jobb o så som jag ska söka. Och idag så började jag "beta av" min lilla lista, för att hoppas på att få napp nånstans. Jag tog tag i att ringa tillbaks till ett ställe jag sökte på innan jul, där chefen inte ringde tillbaka till mig, så jag va modig idag och ringde upp själv, det är alltid(oftast) bättre att ta reda på varför eller om det fanns någon orsak till att hon inte hörde av sig, än att jag själv går och tror eller undrar vad det berodde på. Det behöver ju inte alls ha med mig att göra, i dessa tider så är det SVÅRT att få jobb, det finns ju de som sökt flera hundra jobb. Men men, det är bara att fortsätta me detta jag nu påbörjat, att söka jobb alltså :) Nu e det bara att fortsätta i denna banan. Melvin är inskolan på dagis nu och det fungerar bra.Är så nöjd me hans dagis, både personal, hela dagishuset och de små barnen <3
Något som är mindre kul just nu är att jag har blivit sååå förkyld :( Det är ju ingen fara så, vi människor ÄR förkylda ibland, MEN det är så jobbigt. Usch. Kan knappt andas ju, och sova går inte. Men huvudsaken är att Melvin klarat sig.
När det gäller att söka jobb så var jag så nervös, kändes värst att ta steget, men när jag väl hade ringt ett par samtal och sökt så rullade det på och nu känns det riktigt roligt, eller inte så roligt kanske men man känner iallafall att det är nyttigt för självkänslan!
Nä nu e det dags att hämta hem min lille kille, klockar går så fort när han e på dagis!!

Förresten så faller snön här igen, och inte så lite heller!:)

Ha en bra dag!Kram


Saknar dig!..

Satt och tittade i h&m`s katalog nu. Hade inget att göra så det blev att jag satt o bläddrade i den. Tittade på kläder och tänkte på våren och sommaren, vårkläder & sommarkläder..värme o sol..o sådär.
Så kom jag längst bak i tidningen, började titta på sommarkläderna för barn.
Började se små flickor och små söta kläder. Började drömma mig bort till drömmarnas värld. Jag började fantisera om vad vi skulle ha köpt till Vanessa om allt hade varit så som det skulle! Hon skulle ju varit 10 månader i början av sommaren. Och fylla 1 år i slutet av sommaren! Fantiserade om hur underbart allt skulle varit. Vilka underbara små kläder hon skulle ha. Hur söt hon skulle varit. Hur lycklig jag skulle varit..Hur olycklig jag är för att jag förlorat henne, vi förlorade vår dotter, ett helt liv..Vår lilla tjej..Mammas lilla flicka.Åh vad jag saknar dig o längtar efter dig! Och det blir INTE lättare. Det är inte så att tiden gör att minnena suddas ut. För det vill jag inte heller. Vi har för få minnen och de minnen som finns får aldrig blekna ut, jag saknar henne!! Vilken ångest mitt hjärta bär. Vet ni vad det värsta är? Det värsta är när jag sitter och känner på hennes lilla hårlock, ångesten kommer över hela mig när jag förstår att hon har varit här, men hon har "lämnat" mig, och hon kommer aldrig mer tillbaka. Varför dog min dotter före mig? Det skall ju vara tvärtom. Jag förstår inte alla dessa prövningar...    
Men jag känner att jag vill komma ihåg alla minnen, skriva ner dem såfort jag får dem i mina tankar, lägga dem i en ask eller låda och sedan använda dem till minnesalbumet. Minnen har börjat dyka upp. Minnen från tiden då hon låg i min mage. Små saker som känslan av att vara ute på promenad i somras, vindarna, solen, värmen. Känslan av att bära min dotter inuti mig. Att leka med Melvin samtidigt som jag la handen på magen. Jag minns när vi satt ute och Melvin satt i sin gunga, jag satt och solade och vi åt glass. Vanessa låg i magen. Jag shoppade en hel påse med bara rosa små kläder, en vit spjälsäng som jag själv skruvade ihop och ställde upp i vårt sovrum för att vi skulle vänja oss vid känslan av att vara flera(och framförallt för att jag längtade såååå tills den dagen då det var dags för henne att födas och tills att få komma hem med henne). Jag levde för det, för henne och för Melvin. De var och är mitt allt. Nu sitter jag här och har henne inte här. Det är tyst, ingen bebis som skriker, ingen bebis som skrek överhuvudtagit. Min Vanessa ligger under jorden, på en kyrkogård..Nu måste jag sluta skriva för jag känner att för många känslor kommer, måste göra något annat för att skringra mina tankar. Ska se på en film, det är bra att göra något.

Alla hjärtans dag!

Jag har haft en riktigt mysig dag tillsammans med min lilla familj! Jag fick rosa rosor och en rosa blomma att ha i fönstret av min älskling <3  Vi har fikat me vaniljhjärtan och några andra små kakor som var formade som hjärtan( =perfekt fika en sånn här dag) Melvin blev jätteglad för sitt lilla vaniljhjärta, sötnosen! Han fick ett gulligt kort me nallar på, en nalle som håller ett hjärta och en film My little pony som han har tittat på nu jag vet inte hur många gånger :) Han tittar på den just nu, sitter på sin Bobby car och tittar på de små gulliga hästarna i olika färger <3  Markus fick ett kort och filmen Ghost av mig. Jag tycker att den filmen e så mysig, men nu är det en evighet sedan jag såg den. Den får mig att tänka på när jag va yngre och var hos min kompis :) Vi brukade se på den filmen,det va tider det! :) Ikväll när Melvin sover så ska jag se på den igen!
Just nu står Markus och lagar mat till oss, köttfärslimpa o potatismos tror jag att det blir, ska bli gott. Jag ska göra lite sallad också om en stund. Blir lite sen middag idag, men det e bara mysigt :)
Just det, de senaste dagarna har vi börjat me en ny grej. Melvin lägger sig själv, ellerja nattar sig själv. Tidigare har jag o Markus turats om att ligga där inne hos honom, eller sitta vid sängkanten, vilket ibland kan ta timmar. Så här om dagen så fick vi ideèn att vi lägger honom och sedan går o grejjar o plockar lite men tittar till honom me jämna mellanrum, och tro mig, det fungerar!Han ligger där och pratar och ropar på oss och vi kommer in och säger :"Mamma går här ute o grejar lite, så ligger du här och nu ska vi sova". Det verkar som att han blir tryggare av det, lite bakvänt, men det fungerar. Igår låg han i sin säng, så hörde jag hur han låg och pratade därinne, så tittade vi till honom efter en stund, då sov han så sött i sin säng. Och när han kom in till oss imorse så va han inte ledsen, jag vaknade av att jag hade hans söta ansikte framför mig och hans ansikte lyste upp av hans lilla underbara leende.

Tack mina älsklingar för en fin dag! Vanessa vi saknar dig och tänker på dig heeela tiden!Prinsessan i våra hjärtan. Vi älskar dig förevigt.Idag saknar jag dig varenda sekund. Det gör jag ju alltid


Zorro :)

Just nu ser jag på filmen Zorro som går på tv3, är sugen på att se på nån romantisk film, om evig kärlek, omöjlig kärlek men att de två som älskar varandra får varandra tillslut! Jag älskar sånt! :)
Men nu är det reklampaus i filmen. Har du sett filmen Zorro? Är det en romantisk film - vad tycker du?

Ha en fortsatt bra kväll, det ska jag ha. Fast jag har ätit för mycket pizza o godis känner jag, men men :)

Imorgon ska jag åka och hälsa på min farmor som bor på ett äldreboende. Nu åter till filmen, hörs imorgon!

Fredag :)

Hej hopp!

Nu har det blivit ett litet uppehåll i bloggandet igen. Men men..

Nu går det superbra på dagis! Han va där utan mig igår och lämnandet gick superbra! Jag sa hejdå, och fick som svar "hejdå mamma!" Så det va bara för mig att gå hem. Gick och hämtade honom klockan 12, efter att han hade ätit mat där. Så tyckte vi att det var lagom att avsluta dagis-dagen där då. Så på tisdag ska vi försöka me heldag. Dvs 5 timmar.

Idag är Melvin med farfar på äventyr! :) Jag hade lite ärenden o så att göra idag. Så jag behövde barnpassning från i förmiddags till nu på eftermiddagen. Han har inte kommit hem än. Farfar o han åkte hem till farmor och så har han varit där och lekt idag. Men nu snart så får jag hem min lilla älskling igen!! =)

Jag börjar bli förkyld tror jag, men men ibland så blir man ju det, så är det att vara människa :)

Idag kanske vi ska äta pizza :)

Det va en liten uppdatering från mig :) Ha nu en mysig kväll,det ska jag försöka ha!kram


Ett halvår har gått nu

Imorgon är det en lite nervös dag. Vi ska till dagis på morgonen/förmiddagen och på eftermiddagen ska jag till arbetsförmedlingen. Det mysiga med dagen är att mamma/mormor och pappa/morfar kommer hit och skjutsar mig till arbetsförmedlingen och Melvin ska också åka med, så ska de gå o hitta på något medans jag är där. Allt blir så mycket mysigare när jag vet att min Melvin är i närheten! Skönt att slippa sitta på en buss i timmar också. Hoppas bara att dagen på dagis blir bra, och stunden på arbetsförmedlingen.

Idag har vi inte gjort annat än varit hemma, jag har ringt o fixat me viktiga samtal. Och så har jag städat, tvättat och så har vi bara slappat. Jag har haft lite tid att ta hand om mig. Gjorde en hårinpackning och tog en dusch. Så gjorde jag mina magövningar. Annars så har jag grubblat en massa idag, riktigt jobbigt är det när man hamnar i de djupa tankarna.

Idag skulle Vanessa blivit 6 månader! Min älskade dotter, Markus älskade dotter, Melvins älskade lillasyster. Vi älskar dig, saknar dig och tänker på dig varje dag. Denna dagen har varit så svår, kan bara föreställa mig hur det kommer att kännas på den dagen som du skulle fyllt 1 år.Jag vill att du ska komma tillbaka, jag saknar dig, jag älskar dig, önskar att du var här så att jag fick krama dig. Jag älskar dig lilla prinsessa! Mammas ängel, jag tänker på dig alltid, det har jag gjort sedan den dagen då jag fick veta att jag var gravid med dig. Kan inte förstå att ett halvt år har gått och att du inte finns här i fysisk form. Jag kan inte förstå att din kropp försvinner från mig, jag kan inte förstå att din kropp kommer att försvinna, jag kan aldrig förstå att jag aldrig kommer att få se dig igen. Jag kan aldrig förstå hur jag ska kunna leva med den saknaden. Men jag tror att vi kommer att ses igen. Och den dagen så kommer jag aldrig att släppa dig. Du är förevigt älskad.

Lördagen den 8 augusti 2009- dagen då vi fick veta att vår dotters hjärta slutat slå. Dagen då vi fick veta att vi skulel föda fram vårt döda barn, vår döda bebis. Dagen då vi fick se henne för första och sista gången. Dagen då vi för första gången såg vår dotter. Dagen då de bar iväg henne,tog henne från oss. Men gud hade tagit henne långt innan dess. Dagen då jag grät mer än jag trodde var möjligt, dagen då tårar rann som floder. Dagen då jag såg sann smärta i min älskades ögon. Dagen då jag såg en far förlora sin vackra lilla dotter. Dagen då jag själv fick uppleva hur det är att förlora sitt barn. Dagen då mitt hjärta och min själ blev torterad, dagen då en del av mig dog.

Jag lever med en underbar ängel inuti mig, en ängel som aldrig lämnar mig, en ängel som jag tror att jag kommer få vara med igen.

8 augusti 2010, ett halvår i sorgen, ett halvår kvar tills det skulle vara din första födelsedag. Varför min dotter?


Långpromenad!

Nu har vi precis kommit hem efter en långpromenad. Skönt me frisk luft.
Här kommer lite bilder :)


Mitt hjärta!







Kläderna jag hade på mig i fredags :)



Busfröet Melvin busar me sin mössa,hihi :) Tröjan fick han i julklapp av mormor


 


2 underbara månader

Det gick bra igår på bussen, vi hade det så mysigt jag och Melvin. Men han blev lite rädd när vi skulle gå på bussen, han tyckte nog att det var lite skrämmande, men han satt i mitt knä under hela bussresan, höll om mig :) När jag kom hem gjorde jag mig iordning, men glömde kameran hemma, så inga bilder blev det. Och en sak har jag bestämt mig för nu. Nu ska jag ha två nyttiga månader och ta hand om mig. Göra saker som får mig att känna mig hel och som får mig att må bra. Ingen alkohol överhuvudtagit. Nu är inte jag en person som dricker ofta. Men när jag gör det så mår jag så dåligt efteråt..usch...Men men jag är en vanlig människa, som måste tänka efter en gång extra ibland!Men jag vet att om två månader så kommer jag förmodligen att må bra. Jag ska promenera, äta ordentligt, träna(jag gör egna övningar hemma som jag fått av en sjukgymnast), skriva dagbok och försöka ha det mysigt me mina nära o kära.

Nu ska jag gå o lägga mig, är så trött!Sov gott


Så gullig!

I onsdags o torsdags va jag med Melvin på dagis hela dagarna. Och det var så mysigt att få vara med, betyder verkligen mycket! Han tog kontakt me de andra och vi hade jätteroligt. Nästa vecka ska jag va med men gå ifrån och sedan är han nog inskolad, min lille plutt. Jag har fått fina och bra råd o tips, men ändå så undrar jag: Om ens barn är jättevan att vara borta från er, han/hon gråter nästan aldrig en tår när du är borta. Inskolningen går så bra så, du kan säga hejdå och gå utan problem, barnet är inte alls ledsen när du är borta. Men så är barnet hemma från dagis i några dagar och när ni kommer tillbaka så lämnar du, det går okej, men sedan ringer de från dagis och säger att ditt barn gråter HELA tiden, letar efter dig och frågar efter dig. Och att du kanske ska komma dit. Nu tänker ni kanske "men han måste ju gråta och sedan går det över." Medans jag tänker "han ska inte behöva stå och gråta timma efter timma, för SÅ vill jag inte att det ska gå till!" Jag vill lämna på dagis och att han ska tycka att det är roligt. Att han har fina minnen från dagis! Det får hellre ta den tid det tar, bara han är glad! Jag har valt att göra på detta sätt, och jag vet inte om jag gör rätt eller fel, men jag gör det som känns bäst. Sedan får man ju se i slutändan om det är ett klokt sätt eller inte. Jag följer bara mitt hjärta.
Jag vet och förstår att det kan kännas skrämmande och stort att plötsligt bli lämnad på en helt ny plats, med vuxna som du ännu inte känner och framförallt med 15 barn som du inte träffat tidigare. Jag vet varför Melvin har varit ledsen, och jag har valt att vara med honom där så att han inte ska se det som skrämmande, utan som roligt. Han ska inte känna sig tvingad att vara där, utan han ska tycka att det är roligt att leka. Så att ha fått vara med hos se honom leka och ha roligt med de andra barnen, det har verkligen betytt massor, för nu VET jag att han kan ha roligt där. Och jag vet också att han kommer ha roligt där. Att ha kompisar är viktigt, alla behöver tid på "sitt" håll, vi måste alla lära oss livets lek också. Ni vet, att dela med sig, att vänta på sin tur, att känna glädje och lycka, men även att känna sig ledsen ibland. Det tillhör och det är det som är livet här på jorden.
Ikväll ska han sova över hos farmor o farfar, det ser han fram emot! Vi ska nämligen åka bussen dit, så det är ju det enda han pratar om nu. Alla saker han ska packa me i ryggsäcken och att han ska åka buss ;)  Jag själv ska träffa en kompis, vi ska ha det mysigt, prata o hitta på nåt skoj tillsammans! :)
Ska ta me kameran o ta bilder på vår roliga kväll!

Nu ska jag o Melvin äta fiskbullar & potatis. Sedan packa väskan, fixa lite här hemma, dammsuga, sedan drar vi =)

Igår köpte jag säng förresten, så tack för att du frågade mig Lisa, men nu har jag köpt en säng. Hoppas ni hittar nån som vill köpa er dubbelsäng(den är säkert jättefin) Men jag ville ha en enkelsäng*Massa kramar*


Ny säng

Godmorgon på er!

Idag funderar jag allvarligt på att ta pulkan till dagis. Men samtidigt så tänker min mammahjärna att hmm,tänk om snön yr i ansiktet på honom och han blir kall o narig. Ska vi gå? Han tycker ju om att gå? Eller kommer han att tycka att det är jätteroligt att åka nerför alla backarna till dagis? Jaja,vi får se =)

Idag fick vi lite sovmorgon, ska vara nere klockan 10 idag och Melvin ska möta upp kompisarna och lärarna ute. Får jag fråga en sak? =) Heter det lärare eller pedagog om man arbetar på förskola, eller säger man förskollärare? Vad tycker ni som arbetar med det?

Tack för era fina råd och kommentarer till oss <3 Vi ska allt se att allt kommer att bli så bra! Jag tror verkligen det.

Förresten så ska vi/jag köpa en ny säng. Vi har en 120 säng(är det va??) Typ lite större än en vanligt 90 säng MEN det är ingen dubbelsäng och jag behöver liiite egen plats om man säger så. Så NU mina vänner så e det REA på sängar på Jysk, så en vanlig 90 säng kostar..995 tror jag det va, under tusenlappen iallafall, och då passar jag på. Nu är bara det lite problematiska HUR jag ska få hem sängen. Måste köpa den denna veckan..


Ni som har småbarn som jag, jag undrar har era barn fått vaccin dos 2? Jag har lite ångest för detta, eftersom Melvin inte fått den än för det va sånt krångel me vårdcentralen eftersom vi flyttat. Men jag vill att han ska få den nu, eller jag vill väl inte det så,men hellre det än att vara orolig för influensan o.s.v.


Igår när jag hämtade posten så var det ett mycket otrevligt brev från csn där det stod att jag skulle betala en skuld på...9000 kr i februari! Snacka om att jag fick ont i magen hela kvällen igår :(  Men jag ringde dem idag och nu ska jag fylla i en blankett om nedsättning, ibland när det händer sånna här saker så vet jag inte om jag ska skratta. Nio tusen kronor bara sådär!..Jisses, finns inga möjligheter i denna värld att jag kan hosta upp den summan..Men det löser sig, så jäkla dum man var som tog lån när man studerade =(


Förövrigt så SKA jag ha ett jobb snaaart! Jag söker o söker så får vi se om det finns någon arbetsplats som är ämnad för mig på denna planeten,haha =)


Nu ska jag klä på min lilla dagis-älskling, sen bär det av till dagens dagisstund som ska bli sååå rolig för min lilla älskling! <3

 

Kram på er! <3


Energier

Jag läste två så kloka och smarta tips eller vad man ska kalla det igår och i förrgår.
Vill dela med mig av dessa tankar.

Första tipset handlar om att nå dit man vill (typ). Om man har en idè om något som man vill göra. T.e.x skriva en bok, starta eget eller förverkliga någon dröm som man har kring arbete och karriär så är det smart att inte först tänka "hur mycket kan jag tjäna på dethär?" utan det smartaste att tänka som första fråga,steg 1 liksom är att fråga sig själv "Vad kan jag ge andra/vad har JAG att GE?" Jag tror på det och tycker att det var ett väldigt klokt sätt att tänka. För om man har en idè men känner att det viktigaste är att man börjar tjäna pengar på det man gör direkt och att det måste gå snabbt så kanske man stressar och på så vis antingen förstör för sig själv eller presterar mycket mindre än vad som var ens tanke.

Den andra kloka tanken är att tänka positivt. För om man tänker positivt så utstrålar man positiva energier. Och positiva energier drar lättare till sig positiva saker. Så det ska man tänka på varje dag, varje morgon. Att vara positiv, och försöka att vända varje situation till något positivt. När man är negativ så ser  man tillslut det mesta och de flesta som negativa energier och då förstörs man inuti (tror jag).
Pröva att tänka såhär: När du mött en person som är glad, intresserad, öppen och ärligt glad för andras skull. Då kan man efteråt må bättre, det är precis som om energierna från personen smittar av sig till en själv och man blir lite mer positiv.
Så jämför du det med när du mött/pratat med en människa som är negativt inställd till allt, som är avundsjuk och inte glädjs med andra, som pratar ner andra hela tiden, då kan man kanske må sämre när den personen går. Man kan känns sig skakig eller obehaglig till mods.
Detta är bara lite tankar kring livet.

Vad tror ni? Tror ni att man kan påverkas av andra människors energier? Brukar DU bli påverkad av andra människor? Svara gärna, för det är väldigt intressant detta tycker jag!




STORHANDLAT

Då har vi varit i affären och storhandlat. Är riktigt stolt över migsjälv eftersom jag handlade så klokt för en gångs skull! Man lär sig faktiskt me tiden. Det kostar att handla men jag tycker att det är bättre att storhandla, iallafall så tycker jag det just nu, men det varierar väl detdär. Men jag hoppas ju att man ska tjäna på att storhandla, för ibland så promenerar jag till Ica och handlar, undrar om det är billigare i längden? Tvivlar ju på det iallafall..
När vi skulle åka hem så blev det värsta snöovädret ute.. Liiite jobbigt att sitta i en bil som är lite knäpp. Men men nu är vi hemma iallafall och har fått fylla på kyl o frys bl.a =)
Undrar hur det kommer att se ut imorgon när vi vaknar, vi kanske får åka skidor till dagis,hihi :) Nej det ska vi INTE göra, men kanske lika bra att ta pulkan ;)
Nu ska jag gå och göra det jag gör varje kväll innan Melvins läggdags, välling! Köpte en NY vällingsort från Nestle, från 24 månader står det på förpackningen, och det ska tydligen vara päron och äpplesmak(tror jag det va). Jaja vi får se vad lilla herr Melvin tycker om det.
Ha en mysig kväll! Jag funderar på att krypa upp i soffan o se på en film senare ikväll, lite sugen på det. Tända några mysiga värmeljus, och bara mysa.

Ha en mysig kväll!KRAM

Lilla älskade gubben

Nu kom jag och Melvin precis hem från dagis. Idag har det gått, sådär. Faktiskt inte så bra. Eller bra och bra. Jag vill inte säga att det går dåligt heller. För detta är en process som vi går igenom. EN process som är jobbig, inte allra minst för mig. Men på något vis så känner jag att om vi tar det lugnt framåt så får ju han kanske det jag önskar honom i livet. Jag vill att han ska bli framåt, tro på sig själv, vara lugn och trygg på dagis, leka och ha roligt när han är där. Jag vill att han ska veta att han är "självständig"(alltså att han klarar sig ensam utan mig korta stunder) jag vill att han ska veta att ALLTID så kommer jag och hämtar honom, han behöver inte vara orolig. Det första två veckorna gick toppen för min lilla kille! Han lekte och skrattade och hade det jätteroligt. Brydde sig knappt om att jag kom och gick, och han ville inte ens gå med mig hem då. Men sista inskolningsdagen så var han lite tillbakadragen när jag kom och skulle hämta honom, han stod och såg lite..jaa, tillbakadragen ut. Och jag kände i mitt mammahjärta att något hade hänt :( Kanske att han försökte leka med någon som kanske inte ville leka eller så. Jag vet inte. Men sedan så blev Melvin förkyld och var då hemma från dagis tills torsdagen nästa vecka. Och då när han kom tillbaka den dagen, det var då han hade varit ledsen, längtat hem och frågat efter mig, han ville inte så de ringde till mig som fick gå och hämta honom. Så idag när vi kom dit så ville han att jag skulle fälja med in, vilket jag gjorde, var med en stund och sedan så skulel jag gå, då ville han gå med mig hem, tittade på mig som om han verkligen trodde att vi skulle gå hem tillsammans. Men så pratade vi lite, jag, han och fröken. Så gick han med henne in och vi sa hejdå. Sedan efter en timma så ringde fröken och berättade hur det gått. Melvin hade gråtit hela tiden! Och varit otröstlig. Han hade slutat gråta bara korta stunder. Så hade de gått ut och lekt och då hade han haft lite roligt en kort stund, men sedan blev han ledsen igen. Så jag gick ner och hämtade honom. När jag kom satt han och pusslade och grät inte. Men han blev glad när jag kom, jag fick en kram och sedan sa han till fröknarna att nu skulle ha gå hem. Han tog min hand och gick mot ytterkläderna och sa "HEM MAMMA!" Så vi gick hem. Jaja, vi får försöka en stund igen imorgon. Då får vi lite sovmorgon, sedan får han vara med på uteleken. Alla barn är olika, och jag känner Melvin bättre än någon annan. Jag vet att han klarar så mycket mer än vad man tror. Men jag vet också att om han är ledsen, så är han ledsen på riktigt och då lyssnar jag på det och försöker göra allt för att komma på VAD det är som han är ledsen för, och så får vi göra det bästa av livet utifrån våra känslor. Så är det.

Annars så har vi haft en riktig städ dag. Vi har ätit soppa för en stund sedan, så har vi ritat en stund i Melvins målarbok. Nu sitter han o tittar på sin absoluta favoritfilm Cars och jag ska fortsätta städa, dammsugning står på schemat härnäst. Och sedan en stor kopp kaffe. När Markus kommer hem i eftermiddag så måste vi åka o handla. Jag tycker att det är mysigt att handla, men jag är allt trött på denna kylan som är ute hela tiden..Nä kaffedags e det nu känner jag! ;)


Jag är så ledsen..

så ledsen att vi inte kunde göra mer för dig,vill göra ALLT för dig! Men jag gjorde allt men fick aldrig ha dig på det sättet som alla föräldrar drömmer om när de väntar barn och även efteråt. Jag ser bilder på dig och längtar så efter dig! Vill så gärna kunna ändra på detta liv och dra tiden tillbaks till tiden med dig, jag önskar att det vore den dagen då du föddes MEN att ALLT skulle varit så lyckligt. Min önskedröm:

Det är lördagen den 8 augusti, solen lyser och fåglarna kvittrar, det blir en varm dag, en solig och vacker dag. Vi åker in till förlossningen, väskan är packad och allt är med. Dina nappar, filtar och nallar. Jag och pappa väntar så på att få träffa dig, världens finaste dotter!! Allt går bra, vi kommer in i förlossningsrummet, vi får höra ditt hjärta slå, du ligger nedåt med huvudet som du ska, allt går som en normal förlossning gör. Och så kommer stunden då du kommer till världen, jag o pappa hör ditt skrik och vi får dig direkt till oss. Jag tar dig i min famn, du tittar på oss och vi tittar på dig,och jag får hålla din mjuka varma lilla kropp alltid. Att få leva på denna jorden med både dig och Melvin, det vore en oändlig lycka för mig!

Varför blev det som det blev?!?

Vanessa- föralltid älskad föralltid saknad, vi älskar dig lilla gumman

RSS 2.0