Fredag

Idag är det fredag, men inget speciellt så har vi haft för oss.
Vi har haft en riktig hemmadag. Vi var inne hela förmiddagen och barnen lekte med sina leksaker. Sedan vilade Dennis som han alltid brukar göra på förmiddagen. Så lagade vi lunch. Idag blev det potatismos och falukorv :) Dennis åt o smaskade så bra så, men Melvin åt bara lite..
Sedan gick vi ut och Dennis gungade. Jag och Melvin sparkade lite boll, jättemysigt! Han blir nog fotbollsproffs ;)
Efter utelekten gick vi in och lyssnade på musik och lekte ännu mera. Dennis är världens sötaste för när vi har musik på och jag frågar honom om han kan dansa så gör han det. Och då smälter hela mitt mammahjärta totalt!
Nu sover de små barnen och jag ska också gå och sova snart!

Matlagning med Dennis :)

Idag har jag & min älskade gulleplutt lagat mat tillsammans :)
Dennis satt i sin stol och lärde sig av sin mamma som lagade sin egenpåhittade köttfärssås. Ett recept som sedan kommer att gå i arv till mina pojkar och sedan förhoppningsvis till mina barnbarn som jag kommer att få om många år! Hihi. Nejdå riktigt så märkvärdigt är det inte med dendära köttfärssåsen :) Men mysigt är det att laga mat iallafall. Speciellt när det bara är jag och Dennis hemma :) Han sitter då i sin stol och håller mig sällskap och jag babblar o pratar om vad jag gör in i minsta detalj :) "Nu ska mamma skära löken, nu ska mamma steka detta" o.s.v. Och han tycker att det är mysigt tror jag allt. Han somnade mitt i matlagningen så jag fick lägga in honom i hans säng en stund. Han blev trött det lilla bustrollet :)
 
Annars så rullar allt på :)
Melvin har börjat på dagiset igen efter 7 veckors ledighet.
Men det kanske jag har skrivit om redan? Iallafall så går det toppen för honom där. Han leker o har det skoj med sina jämngamla kompisar. Nu är ju 07:orna äldst i gruppen och det tror jag är bra för honom. Det märks på honom att han tillhör de "stora" barnen nu. Det sa även hans fröken till mig :) *Stolt*
 
Nä nu blir Dennis rastlös här, han ska få äta lite gröt nu :)
 
 

För ett år sedan...

Idag för ett år sedan var vi på Näl på kontroll för att ta reda på hur Dennis låg. Om han lagt sig tillrätta med huvudet nedåt och vi fick även bestämt att det skulle bli kejsarsnitt. Vi var i vecka 39 och han hade fortfarande inte lagt sig tillrätta med huvudet nedåt. Jag var jätterädd att förlossningen skulle sätta igång och han skulle ligga med rumpan nedåt eller på tvären. Han snurrade runt flera varv per dygn inne i min mage! Jag kunde känna när han låg på tvären såklart. Kunde också känna hur huvudet eller rumpan låg uppåt och nedåt. I rent önsketänktande så kunde jag ibland få för mig att jag kände att han låg rätt. Men gick till barnmorskan och hon sa ibland att han låg fel. Ett vändningsförsök inbokades några veckor före beräknad förlossning, i typ vecka 36. Vi åkte till sjukhuset på den tiden. Jag drabbades av en inre panik och kände att jag inte ville att någon skulle röra min mage. Var så rädd att någon skulle gå fel eller att han skulle få navelsträngen runt halsen eller att förlossningen skulle sätta igång. Dessutom så kom alla hemska minnen om förlossningen med Vanessa tillbaka och jag mådde jättedåligt av att vara på sjukhuset. Jag fick varje gång vi var där sitta med en apparat och lyssna och mäta Dennis hjärtljud, det var mysigt och hans hjärta slog perfekt. Jag minns så väl när vi var på ultraljud och minnena från när det fruktansvärda hände med Vanessa kom tillbaka med världens kraft! Jag fick jättejobbiga tankar och känslor och jag var livrädd att något skulle gå fel med graviditeten med Dennis. På ultraljudsbilden såg jag min lilla älskade pojke. Men jag kunde inte ta förgivet att allt skulle gå bra. Det som hänt med Vanessa har satt så fruktansvärt djupa spår i mig!
Vi gjorde inget vändningsförsök, jag vågade inte det. Sedan blev det sagt att vi fick välja mellan igångsättning eller kejsarsnitt. Först kände jag för igångsättning,men när han sedan bara snurrade runt i magen så vågade jag inte riskera att han skulle vända sig fel eller att han skulle hamna på tvären och vem vet vad som hade kunnat hända då. Vi båda, jag och Markus kände att vi kände oss mest trygga i att få göra kejsarsnitt. Av den anledningen som jag kände allra starkast var att då kunde jag höra hans hjärtljud och sedan så skulle dom ta ut honom och han skulle må bra. Jag var livrädd för båda vanlig förlossning och kejsarsnitt. Och jag har aldrig i hela mitt liv varit så rädd som den dagen då han kom till världen! Jag trodde min sista stund var kommen. Men jag överlevde, han mår jättebra. Allt gick bra!
Och nu på fredag så fyller han 1 år! Och jag kan säga helt ärligt att jag har aldrig varit så lycklig i hela mitt liv som jag är nu...

Dagis start :)

Nu var sommarlovet över för oss och idag lämnade vi en förväntansfull liten pojke på dagiset efter sju veckors sommarlov :) Han har sett fram emot detta. Vi har haft en mysig, lugn och rolig sommar då vi lekt mycket med kompisar, varit vid havet några gånger, men allra mest har vi varit hemma och bara tagit det lugnt och haft det mysigt tillsammans. Markus har jobbat hela sommaren så jag har varit mycket ensam med mina små prinsar. Men det har gått så bra så. Jag för min egen del har inte gjort så mycket mer än att umgås med barnen, men jag har haft vänner här och vi har fikat och barnen har lekt. Mysigt!
 
Igår sorterade jag i barnens byrå. De översta två lådorna får jag ha mina kläder i. Så blev den en låda till Dennis kläder, och en låda till Melvins kläder, en låda för tjocka tröjor, och en för pjamasar. Det var den stora gröna byrån det! Så har dom en byrå på sitt rum. Där har dom varsin låda och en tillsammans. Dom har mycket kläder dom pojkarna, det är säkert iallafall :)
Jag håller på och går igenom mina kläder. Vad använder jag? Vad använder jag aldrig? :) Kan vara skönt att få ordning o reda såhär i höststarten! Men än så länge är det sommar ett tag till.
 
Imorse när vi lämnade Melvin på dagis så var det jättefint väder! Det gick bra att lämna. Jag märker att Melvin börjar bli stor på riktigt nu. Han är 5 år och han pratar så klokt! Och jag inser nu att jag kan prata till honom på ett annat sätt än vad man kanske gör till ett litet barn. T.e.x så la jag hans shorts på hans hylla idag, och sa till honom att "här ligger shortsen sedan om du vill byta till dom sen när ni ska gå ut och leka". Och jag vet att han lyssnar och kommer ihåg det. Det är så underbart att prata med honom <3
 
Efter att vi lämnat Melvin imorse så tog jag och Dennis en kortare morgonpromenad, sedan gick vi hem och gungade. Så gick vi in och åt smörgås. Sedan ville han vila en stund. Och nu har han vilat och vaknat. Så nu leker han vid sin spis. Han kanske lagar mat åt oss :)
 
Nu ska vi äta lite lunch jag och min lilla prins! :)
 
Ha en underbar dag!

RSS 2.0