Melvin <3

Melvin är nu 4,5 år, och tiden springer iväg så fort! Tänk att han fyller 5 i sommar! Min lilla bebis-Melvin! Minns det som igår när vi låg på bb och han var nyfödd! Lilla prinsen <3
Melvin har nu börjar skriva vissa bokstäver själv, han är jätteduktig och lär sig allt så fort! Han är väldigt pratglad och frågat oss allt hela tiden. Han funderar mycket på livet och han frågar varje dag om åldrar och vem som är äldst/ störst o.s.v :)
Han äter bra han också, men inte lika mycket som lillebror :) Melvins älsklingsmat är fiskbullar. Men min korvstroganhof går också bra. Vissa dagar äter han bra, andra dagar får man tjata och leka i honom mat! Men det är väl så det är med små barn :)
Han är en väldigt glad kille. Han trivs bra på dagis och har många kompisar.
Varje fredag och lördag har vi myskväll då vi äter ostbågar, chips och godis och då ser vi alltid på nån film. Astrid Lindgrens filmer är en favorit till min glädje. Jag tycker att dom filmerna är så mysiga.
Han tycker mycket om att måla och att vara ute o leka.
Men det han gillar allra mest är att hjälpa till i köket. Han älskar att hjälpa till att duka, och han säger att han ska bli kock när han blir stor.
Varje stund tillsammans med honom är guld värd och det får mitt hjärta att smälta, såklart!

Dennis <3

Tänk att Dennis redan blivit 7 månader, och den 17 april blir han 8 månader. Detta är en helt underbar ålder och en helt underbar tid. Han är så underbar och jag älskar honom mer än ord kan säga!
Han kan sitta själv, och han kryper nästan. Han har inte långt kvar tills han kan krypa helt. Han kryper halvt kan man säga,hihi! Han ser ut som han ska krypa men då lägger han sig och "ålar sig" fram. Ibland går det baklänges också. Han drar sig upp i spjälsängen så vi har sen en tid tillbaka flyttat ner sängdelen till botten i spjälsängen. Han äter jättebra, det är jag lycklig över! Han äter välling/ gröt och frukt på morgonen. Sedan lunch vid 12 tiden, sedan mellanmål klockan 15, sedan middag kl 18 och sedan kvällsmat som är gröt och efter det välling sedan lägger han sig och sover för natten.
Han skrattar och pratar på sitt lilla vis, och varje gång han skrattar så smälter naturligtvis mitt hjärta! <3

Egentid!

Här sitter jag nu och är alldeles ensam hemma! Det är jag typ aldrig nuförtiden. Så då vill jag passa på att skriva här. Melvin & Dennis är med pappa Markus och hälsar på farmor och farfar. De har varit där nu en stund och jag har då passat på att städa så att det är lite fint och mysigt när dom kommer hem. Men nu så sitter jag här framför datorn och bara slappnar av. Det har gått så bra så att ha barnvakt en stund. Dennis är väldigt mammig, lilla hjärtat! Men det hade gått så bra så berättade farmor nu när jag pratade med henne.


Måndag!

Måndagar är verkligen speciella, men inte lika speciella som söndagar! Söndagar är de segaste dagarna på veckan tycker jag. Måndagar är mest tvättdag här hos oss. Då jag försöker hinna ikapp mig själv lite med städ och tvätt. Tvätta kläder så att vi har inför veckan som kommer. Och nu först så börjar jag faktiskt komma ikapp och få ordning i min tvättstuga. Ni som känner mig väl vet ju hur jag haft det där :) Men nu så börjar det äntligen ta på det. Har jämt ett berg av tvätt och när jag hinner få bort en del så fylls det dagligen på. Ja ni som har små barn vet ju vad jag pratar om, ellerhur? :) Men nu ahr jag tvättat o tvättat och mer ska det bli. Sen ska jag hitta en bättre idé. Ja typ vittvätt i en korg, färgat i en o svart i en. Eller jaa lite mer så iallafall.

Dennis raringen ligger o sover en stund. Han var så trött efter att ha ätit lite lunch och lekt på golvet, och ätit banan, så somnade han sött i sin säng!
Melvin och jag ser på "Pippi Långstrump". Igårkväll när jag kikade i mina garderober så hittade jag en påse med en massa bra filmer. Astrid Lindgren filmerna som vi letat efter så :) Så nu är dem upphittade :) Och vi är glada för det! Har saknat våra mysiga filmer! :)

Annars är det mesta bra med oss :)
Melvin fyller 5 år i augusti, och Dennis blev 7 månader i lördags.
Jag kan knappt tro hur fort tiden går.

Dennis Sebastian <3



Hejsan! :) Min mamma har inte skrivit här på jättelänge. Men hon kommer börja göra det igen. Hon har haft ett litet blogg uppehåll såhär den första tiden i mitt liv. Det handlar en del om att få rutiner o så. Men nu när hon känner att vi har jättebra rutiner så längtar hon så att få skriva här :) Det vet jag, för det har hon nämligen sagt till mig! Jag tänkte presentera mig lite & berätta om vem jag är! :)

Jag heter ju Dennis Sebastian, men det vet ni ju :) Nu är jag 6 månader (jag blir sju månader nu i mars).
Jag är verkligen mammas lilla gulliga prins! Vi har det mysigt på dagarna :)
Att rulla från rygg till mage, och mage till rygg och att vända mig det har jag kunnat länge nu.
Jag äter nu riktig mat :) Vi började med små smakportioner när jag var 4 månader. Lite på en tesked fick jag, men det mesta spottade jag ut. Det smakade ju inte som mjölken som jag var van vid. Men med tiden så åt jag mer och mer. Först var det mest potatis och morot. Sedan blev det banan och gröt. Sedan smörgås med smör eller mjukost. Jag tycker om matburkar, det är nästan godast :) Men det jag älskar mest är gröt och banan, mums vad det är gott! Jag har nu börjat dricka välling på morgonen när jag vaknat och på kvällen innen jag ska sova.
Jag har fått en egen liten leksakslåda där jag har mina saker. Mina favoritsaker är mina bitringar, men jag älskar även pekböcker. Det är så roligt när mamma o pappa pekar och visar och säger vad saker heter.
Just nu håller jag på att lära mig att krypa och att sitta upp själv.
Jag ÄLSKAR att bli runt buren av mamma. Jag är väldigt beroende av mamma, speciellt just nu :) När hon inte är i samma rum så går det bra med någon annan. Men när mamma kommer in i samma rum som mig eller när jag hör hennes röst så vill jag bara att hon ska bära mig. Det är så mysigt när mamma pussar och blåser mig på magen, då skrattar jag :) Min mamma är ganska tokig när hon är på sitt bushumör, då kan varken jag eller storebror hålla oss för skratt! :)
Min idol är min storebror. Jag vill göra allt som han gör. Och jag blir överlycklig när han tar sig tid och leker med mig eller när han pratar med mig! :) Jag längtar så tills jag kan gå och springa efter honom! Då ska vi leka jämt, hela tiden! :)
Jag har redan fått mitt första par skor. Mamma köpte dem till mig. Hon säger att det är dom skorna jag ska ta mina första steg i :) Hon säger även att jag ska få en egen lära-gå-vagn med Bamse på!
Jag älskar vovven Maja också. När hon kommer in i samma rum som mig då pratar jag förfullt med henne på mitt eget lilla språk.
Jag är nästan lika pappig som jag är mammig. Och jag blir så glad när jag är med pappa! Han är så snäll och glad och älskar att hitta på saker med mig o storebror.

Nu ska jag och mamma gå och hämta storebror på dagis! :)
Men fortsätt gärna läsa våran blogg.
Och nästa gång är det mamma som skriver här :)   Kram kram från världens goaste Dennis <3

RSS 2.0