Utvecklingssamtal för Melvin

Igår var vi på utvecklingssamtal på Melvins dagis.
Dennis var också med och han skötte sig så bra så! Min lilla prins :)
Melvin och Dennis hade likadana tröjor på sig igår, och likadana kepsar <3
Jag har hittat kameran nu, den är på laddning eftersom den var helt urladdad.

Åter till samtalet. Fick så mycket beröm för mina pojkar :) Melvin är en sån fin liten kille. Och en jättego kompis. Han är väldigt snäll, hjälpsam och jaa helt underbar.
Han kan koncentrera sig och sitta still på samligen. Det är jag glad för.
Han pratar och är framåt på samlingen. Han är livlig och aktiv och tycker om att röra på sig.
Han berättar saker för oss som han gör när han är på dagis och han berättar för fröknarna vad han gör hemma.
Han är busig också, men det är han mest här hemma ;)

Bussresa :)

Fredag & strålande sol ute :)
Idag ska jag o barnen åka buss till deras farmor och farfar. Vi ska vara där och hälsa på dem i några timmar har jag bestämt. Det blir lätt långtråkigt att sitta i lägenheten så det kan vara mysigt att leka i deras trädgård o så. Melvin tycker att detta ska bli roligt. Det tar bara 5 minuter dit med bussen. Lagom :)

Hoppas att detta blir en mysig dag:) En sommardag <3

Prinsar <3








Ni är det bästa som finns, och det bästa som hänt mig i livet!
Jag älskar er gränslöst och det jag önskar mest i hela världen är att ni två ska vara lyckliga.
När ni mår bra så har jag inget att klaga på. Då är jag lyckligast i världen!
Mamma älskar er!!! PUSS

Tisdag 15 maj!

Nu är Melvin på dagis. Känns riktigt bra att han är där och får leka med sina vänner då han inte varit där alls förra veckan. Först så gick det magsjuka, sedan var han hemma p.g.a sin hosta. Men både jag och han har tyckt att ledigheten varit mysig, men jag tror allt att vi båda tycker att det är roligt att vardagen är här igen!
Gick jättebra att lämna imorse. Jag har börjar lägga fram kläder kvällen innan som jag och barnen ska ha på sig. Blir så mycket lättare då eftersom det är ganska stressigt på morgonen och jag är så morgontrött :)
De har en hel del likadana kläder och det får som ha på sig ibland, det märks att Melvin tycker att det är mysigt :)

Ska fråga om en lista med telefonnummer till Melvins dagiskompisar. Jag vet att han vill leka med en tjej på dagiset men jag har inte hennes mammas o pappas nummer. Så jag tänkte ringa dom sedan och faktiskt fråga om dom kan leka nån dag. Det är lite nervöst att ringa någon man aldrig har pratat med innan. Men samtidigt så är det väldigt viktigt för mig att mina barn får leka med kompisar om och när dom vill det. Så det är bara för mig att ta luren och prata! :)

Igår gjorde jag förresten situps :) Trodde först inte att det skulle kännas efteråt, men jisses, det gjorde det. Jag fick sån träningsvärk att jag knappt kunde röra mig utan att det känns i magen. Positivt! :)

Ikväll kommer Desperate Housewifes. Det är min enda kväll då jag paxat tv:n för något jag verkligen vill se! Det brukar av nån anledning vara så att Melvin & Dennis är ovanligt pigga och glada då. Så vi får väl se :)
Är ju inte alls många avsnitt kvar nu av den lilla serien :( Ska bli spännande att se hur det slutar för hemmafruarna. Kommer att sakna den serien... :(

Idag ska jag göra köttfärssås & spagetti till Melvin och Dennis som dom ska få äta när Melvin kommer hem.
Så håller jag på och sätter in kort i fotoalbumena och skriver brevid fotona. Sätter in kort i deras babyalbum och i Dennis "Första år" bok.
Melvin har två sånna från sitt första år. Köpte en till Dennis, och så en dag när jag tittade i garderoben så hittade jag den fina boken som jag köpte till Vanessa när hon låg i min mage V Jag satte mig i soffan och öppnade boken, en jättefin bok. Och på första sidab hade jag klistrat fast ultraljudsbilden på henne! V
Kändes så speciellt. En konstig känsla. Att hon fanns, hennes liv hade precis börjat i min mage. Hon hade hela sitt liv framför sig. Så rycktes hon bort. Bort ifrån mig, bort ifrån oss, föralltid... Lilla Vanessa, jag saknar dig så!

Jag är så enormt enormt enormt lycklig o tacksam för mina pojkar! Varje dag tänker jag på hur lycklig jag är som har dom. Varje gång jag ser dem, pussar på dem och kramar dem så vet jag att man ska ta vara på och vara så otroligt tacksam för sina barn och för varje stund man får tillsammans med dem! För det är det viktigaste och finaste i detta livet!
Barn ska aldrig behöva känna att det ska förtjäna sina föräldrars kärlek.
Man ska älska sina barn precis som dom är. Inte för vad dom gör eller för vad dom presterar. Utan just för den unika person de är.
Det är förälderns jobb att se till att barnet känner sig älskat och värdefullt. Och det ansvaret har man så länge man lever.
Barn ska ha massor av kärlek, kärlek och åter kärlek i sin barndom. Och även när man blir vuxen såklart!

Här sitter jag och börjar skriva om sånna här djupa men så viktiga saker :)
Så blir det ibland.
Nu ska jag ta upp min lilla prins och se om han är sugen på att äta lite mat! :)


Ha en underbar dag alla! Kram


Måndag 14 maj!

Igår regnade det hela dagen :( Så vi fick vara inne hela dagen. För jag kände inte för att gå ut o ta ut barnen i regn o rusk. Men vi hade det mysigt ändå. Markus åkte till jobbet vid 9:30. Då bakade jag och Melvin bröd. Gjorde dubbelt som vi fryste in. För det går åt här hemma. Vårat bröd är så omtyckt :) Sedan gjorde jag en omelett i ugnen som jag hittat receptet på i min bebis kokbok. Den blev god och barnen åt bra båda två :)
Sedan fick barnen bada. Jag märker typ för varje gång dom ska bada hur mycket Dennis verkligen växer. Tycker han blivit så lång o lite knubbig o go! :) *Mammas hjärta* Han är även mer "aktiv" nu i badet och ska ta i badleksaker och visar att han vill ta sig fram till leksakerna. Jag får ju hålla honom hela tiden och det går ganska fort att få ont i ryggen o.s.v, så det blir ju inga jättelånga badstunder ;)


 Dennis när han var 6 månader <3

Lördag & söndag!

Helgen var väldigt lugn o skön!

I lördags möblerade vi om lite i sovrummet. Blev mysigt. Mer plats blev det, vilket vi gillar. Mer plats åt barnen att leka på.

Efter frukosten i lördags ringde barnens farmor o ville träffas. Eftersom vi var påväg ut hela familjen så bestämde vi oss för att ses nere på torget. Så vi promenerade dit hela familjen, Maja fick också följa med.
Väl därnere ville farmor bjuda på glass. Vi åt glassen i hamnen. Svinigt kallt men :P
Efter att vi träffat farmor & farfar gick vi till affären och köpa sallad, grillad kycklig och potatissallad som vi lagade till när vi kom hem.
Sedan grejade vi lite här hemma. Sedan gick Melvin o Markus ut på lekplatsen. Klockan var då närmare sju och jag började nattningen av Dennis :) Vid 19:30 somande han och jag och Melvin såg på lite barnprogram och hade lite kvällsmys med gooodis :) Lite senare tittade jag, Markus och Melvin på Sunes sommar. Dennis han sov som en prins i sin säng. Melvin fick vara uppe länge den kvällen. Men tillslut så somnade han också :)


I söndags skulle Melvin klippa sig, så vi åkte somvanligt till farmor somsagt är frisör! Han satt väl sådär stilla men det blev så fint så. Famor & farfar passade Melvin en liten stund. Så passade vi på att ta en promenad jag, Markus & Dennis sov så gott i vagnen. När vi kom tillbaka till farmor o farfar hade Melvin & farmor lagat mat o dukat fint. De bjöd på en jättegod köttfärssås med röd paprika, en sallas och kokt potatis. Väldigt gott!



Fredag 11 maj!

Fredagen var också en mysdag! När Markus kommit hem från jobbet så bestämde jag och Melvin oss för att trottsa vädret lite och cykla till affären och köpa godis bara vi två :) Så det gjorde vi. Han cyklade och jag gick brevid. Han hade sin plånbok med sig i sin cykelkorg *Naaaw* Så gulligt! :) Väl nere vid affären ville han ställa sin cykel i cykelstället, så det gjorde han då. Sedan köpte vi godis. Han betalade sitt själv och han var så himla duktig. Han tycker att det är så roligt när jag ger han en peng som han har i sin plånbok. Så vill han gå fram och betala själv. Och självklart får han det. Då står jag bakom honom i kön och är så himla stolt över honom! Jag är ALLTID stolt över båda mina barn! Men jaa, those moments! :)

Just det. I fredags eftermiddag badade Melvin & Dennis tillsammans i badkaret. Och för varje gång dom gjort den det sista så kan jag säga att jag kan märka hur Dennis växer! Han växer som gräs, och det går fort också! :)

Ska lägga över massor me bilder senare så ska ni få se hur min lilleplutt har blivit stor nu!
Ska leta fram kameran här :)

Torsdag 10 maj!

Torsdagen blev en väldigt lugn o lite småtrist dag. Melvin hade haft en hemsk hosta under natten och Markus blev inringd på jobb. Så jag ringde till dagiset och sa att Melvin fick vara hemma för att bli helt frisk från sin hosta. Då blev vi även tvungna att skjuta på Melvin utvecklingssamtal då Markus var på jobbet. Annars hade ju han kunnat vara hemma hos barnen och jag hade kunnat gå till dagiset på samtalet. Det kändes jobbigt att det blev så. Men nu har vi fått en ny tid nästa vecka. Om 10 dagar närmare bestämt! Ska bli så spännande att få sitta ner och prata om Melvin och hur det går för honom. Är ju helt säkert på att det går bra. Det är så mysigt att få höra om hur han är när han är på dagiset där jag inte är med :)


Onsdag 9 maj!

På onsdagen fick Melvin en ny cykel :) Då han vuxit ur sin förra cykel så tyckte vi att det var dax för honom att få en ny cykel! Så vi tog den spännande utflykten till cykelaffären för att köpa en! Vi hittade en jättefin ljusblå som vi föll för direkt. Så vi köpte den, en ny hjälm och stödhjul ;) Melvin tyckte att det var så roligt! Så sedan denna dagen så cyklar han hela tiden när vi är ute! :)
Min kamera är tyvärr borta för tillfället, så jag kan inte visa nån bild men jag lovar att ett bildregn kommer snart! :)

Tisdag 8 maj!

Tisdagen var veckans mysigaste dag! Jag och en vän som har jämngamla barn som oss hade bestämt att efter att vi lämnat Melvin och hennes son på dagis så skulle vi åka till Öppna förskolan med våra småttingar som också de är födda samma år. Men när vi kom till dagiset så visade det sig att det gick magsjuka. Vi fick vända i dörren och Melvin och hennes son som är i Melvins ålder fick följa med till Öppna förskolan istället. Mycket mysigt att ha både Dennis & Melvin med mig dit! :) När vi kom dit så lektes det en stund. Sedan ville Melvin måla i pysselrummet. Det rummet är det mysigaste på Öppna förskolan tycker jag. Där kan man pyssla hur man vill och det finns så mycket saker att pyssla med. Så där målade Melvin en teckning.
Sedan var det dags för fika. Vi knödde oss ner vid det fulla bordet, hittade tillslut plats till oss :) Melvin fikade med smörgås och riskaka. Dennis åt en burk me djungeldessert (fruktpurè). :)
Sedan var det dax för sångstunden. Det var mysigt!
 
Efter Öppna förskolan bestämde vi oss jag, mamman som jag var där med och en mamma till som också har barn som går på Melvins avdelning på dagiset att vi skulle gå till pizzerian/restaurangen och äta lunch. Och det gjorde vi :) Både Melvin och jag tyckte att det var mysigt att göra detta :) Dennis han sov så gott i vagnen under hela restaurangbesöket. Jag och Melvin delade på en hamburgertallrik :) Myyys!

Efteråt fick alla barnen varsin klubba av kocken.
Vi sa hejdå till kompisarna och promenerade hem!

Tack för en trevlig o mysig dag!

Måndag 7 maj!

Förra måndagen åkte vi upp och hälsade på min mamma (pappa var inte hemma) men han kom senare så honom träffade vi också en stund. Det var en mysig dag. Jag, Dennis och Maja tog en promenad medans Melvin lekte i trädgården med mamma/mormor. Sedan tog vi en promenad alla fyra. Vi åt även fiskbullar & potatis, som är en av Melvins favoritmaträtter :) Så fikade vi lite. Jag & Melvin hade med oss bröd som vi bakat. Efter fikastunden tittade vi på kort från när jag var liten. Det tyckte Melvin var roligt. Att få se hur mamma såg ut som liten :)
Efter besöket hos mamma o pappa åkte vi till Uddevalla och hälsade på morbror Victor som flyttat till ny lägenhet. En mysiglägenhet så låg på en mysig gata. Han bjöd på fika. Och så gick vi strandpromenaden. Det var första gången vi gått den, och det vill jag göra igen. Så himlans mysigt var det att promenera där. Melvin och Dennis verkade också tycka att det var mysigt.
Vi var inte hemam förrän kl 21 den dagen så det var bara att natta barnen när vi kom hem. Och efter kvällsmat i magen så somnade dom som små prinsar!

Regniga måndag!

Jisses, vilket tråkigt väder. Vill ha vackert väder o sommar o sol och kunna vara ute och leka och promenera med mina kära barn :) Men det kommer. Vi har ju sommaren framför oss nu, vilket känns mysigt.

Har inte mått så bra sedan förra onsdagen. Vilket har lett till att jag GRUBBLAT massor, vilket i sin tur har lett till att jag nu mår bättre. Så nu är jag back in the game igen :)

Vad har vi gjort i förra veckan?

Jag tänkte att jag gör dag för dag inlägg :)

Äntligen bättre!

Äntligen så verkar magsjukan släppt taget om mina pojkar. Denna magsjuka har inte varit intensiv, men den har varit konstig. Först kräktes Melvin på måndag morgon, sedan på kvällen. Han hade diarré resten av veckan och fick vara hemma från dagis även på torsdagen eftersom han inte ville äta. Hans matlust var inte så bra.
Sedan på fredagen då vi hade tid på BVC för vägning av Dennis så vaknade jag av att han kräktes.. :( Men vi gick ändå till BVC dels för att rådfråga och för att jag ville väga och mäta ändå. Han hade vuxit på längden men inte gått upp något på en hel månad! Vi fick tid för extra vägning.. Men det kan bero på att det hänt massor den senaste månaden. Han har börjat krypa, ställa sig upp mot saker, gå i gåstolen och han äter även mat med bitar nu vilket gör att han sitter och "tuggar" jättelänge på maten.
Veckan efter detta har varit okej. På fredagen så kräktes Dennis men inte Melvin. Men natten mellan lördag och söndag så vaknade vi av att Melvin kräktes igen! :(
På måndagen var han bättre, och på onsdagen gick han till dagis igen. Då hade han fått tillbaka matlusten och var återställd från bacillen i magen.
Dennis mage var bra tills i tisdags då han fick nån puré som fick honom att kräkas igen.
Igår åt han bra men kräktes en gång.
Idag har det gått jättebra. Han har ätit välling, gröt, lunch, mellanmål, middag och välling igen och har fått behålla allt. Så nu antar jag att båda barnen är bra!

Det är jobbigt när de blir sjuka men när man ser att allt går bra tillslut så blir man så mycket starkare i det! :)

RSS 2.0