Kvällstankar!

Ikväll har jag och Melvin sett på Toy Story 2. Den var bättre än ettan tycker jag iallafall, hihi :)
Melvin tyckte nog att den första är bättre tror jag, eftersom han vill se på den hela tiden typ ;)
Men imorgon ska vi lämna tillbaka filmerna till Felicia. Vi ska dit på kalas imorgon eftersom Felicias lillasyster Natalie fyller 1 år. Så imorgon ska jag och Melvin åka och köpa present till den lilla underbara prinsessan!
Melvin ligger och sover sött sedan några timmar och jag har suttit och pluggat företagsekonomi i två timamr ungefär. Jag läser i häftet och besvarar frågor o sådär. Det verkar krävas en hel del men jag har gjort mer än hälften av läxan vi fick över jullovet! Men det känns bara bra att lära mig detta nu. Jag behöver verkligen läsa och göra uppgifterna om jag ska komma nån vart med skolan. Dessa ämnena är ju helt nya för mig, så då krävs det en hel del. Men det är roligt att ha något att göra, detta väcker ett intresse att lära mig mer och det väcker drömmar om vad jag skulle vilja arbeta med en dag i framtiden. Jag har mina små idéer om vad jag ska göra :)


Nu ska jag iallafall krypa ner i sängen och sova.
Helgens planer är att köpa present och titta på julklappar imorgon på förmiddagen.
På eftermiddagen blir det barnkalas :)
På söndag ska jag ta med mig Melvin till kyrkan för att se på gudstjänsten eftersom det är tredje advent, efter det så ska vi gå till graven och tända ett ljus hos Vanessa bara jag och Melvin. Jag har aldrig varit där ensam med honom på det sättet. Alla gånger jag varit där så har jag haft någon annan vuxen med mig som stöd. Det känns väldigt sorgligt och jobbigt, samtidigt som jag känner att detta är något som jag måste våga göra. Jag har inte varit i kyrkan sedan Vanessas begravning. Men jag känner att även det vill jag klara av, bara för att det är en mysig tradition att sitta i kyrkan kring jul någon gång. Vill göra något fint som vi kan göra tillsammans. Man kämpar för att klara av att leva så normalt som möjligt, trotts det ofattbara som drabbat oss. Jag försöker bli hel, och jag kämpar verkligen varje dag för att bli det. Jag har kämpat hela tiden sedan vi förlorade henne. Även om det inte syns utanpå så gråter jag ofta inuti. Men tackvare Melvin, att han finns hos mig så vågar jag leva vidare. För han är mitt liv och min kärlek. Och ofta så pratar jag med Vanessa genom mitt hjärta. Och den ängel som hon är, det är den vackraste röst jag bär inom mig.

Städdag!

Idag vaknade jag på det underbaraste sätten en mamma kan vakna på tror jag!
Jag var jättetrött imorse, ni vet sådär så att man knappt får upp ögonen, känns som man har grus i ögonen.
Iallafall så väckte Melvin mig. Och så sa han "Jag älskar dig hela livet, min lille mamma!" Åhhhhh, älskade älskade gullunge! Han är verkligen den underbaraste som finns!
Idag har vi haft städdag, både jag och Melvin har städat. Och igårkväll hade vi filmkväll :) Började vid 18 tiden och titta på Toy Story. Melvin tyckte att den var lite läskig. Och det kan jag förstå, jag håller med. För till och med jag tycker att den är lite läskig. Det var första gången vi båda såg den igår.
Om en stund när Markus kommit hem från jobbet så ska vi åka till affären. Måste ha stekmargarin, tvättmedel o sånt. Och så ska vi hyra film som jag och Markus ska se på ikväll.

Förresten så fungerar det inte alls att lägga upp bilder längre. Om jag försöker göra det så försvinner hela inlägget. Tråkigt!

Företagsekonomi b

Idag har jag haft min första lektion i företagsekonomi b. Min uppfattning om det är att det verkar SVÅÅÅRT!
Jisses så komplicerat det verkar. Men det handlar om att förstå det, så går det nog lättare sen! Jag kan tänka mig att detta är ett ämne som blir superkul när man väl fattar vad man gör!! ;) Tills dess så får jag göra typ 1-2 uppgifter om dagen om jag vill bli färdig med min läxa innan vi börjar igen vecka 2.
Nu har vi jullov! Ska bli skönt att bara få vara hemma och mysa med Melvin. Göra eget julgodis, hänga upp julgardinerna i tv:rummet, få hem en julgran, baka lussebullar och ikväll ska vi ha myskväll. Jag har lånat Toystory av Anna-Lena och Felicia. Så nu strax ska jag gå och hämta Melvin, så ska vi gå och handla inför helgen. Sedan när det blivit mörkt ute så ska jag och Melvin se på Toystory och sitta under en filt i soffan och bara mysa. Tro mig DET är det bästa som finns i mitt liv!


Dag 4 - Det här åt jag idag!

Jag tar det jag ätit hittills idag :)

Frukost åt jag efter lektionen hemma hos Anna-Lena. Det blev en fralla med salami och ost.
Lunch passade jag på att äta nu innan jag hämtar Melvin. Och det blev korvstroganhof med ris, det var rester från gårdagens middag :)

Sådär, lite information om vad jag ätit hittills idag ;)


Skärpning!

Nu får jag skärpa mig med den dåliga uppdateringen här! Nu har äntligen skolan lugnat ner sig, jag är färdig med de flesta arbeten och alla redovisningar för den här terminen är klara! Snart har vi jullov och det ska bli så skönt! Jag tror att det bara är en enda lektion kvar. Vi börjar nämligen med företagsekonomi B på torsdag, men sen så, då är vi lediga! Melvin går på dagis torsdag, fredag denna veckan, eftersom jag somsagt ska ha lektion på torsdag. Sedan så har jag ett enda skriv arbete kvar att lämna in, så jag ska skriva det på fredag, har redan börjat men har en del kvar.

Idag är jag och Melvin hemma och just nu så ligger det leksaker över hela rummet här :) Bolibompa är på i bakgrunden och vi håller på och tvättar, har som mål att få undan ALL smutstvätt och få det fint i tvättstugan innan julen :) Och igårkväll hängde jag upp julgardinerna i köket! Ikväll blir det att hänga upp dem i tv:rummet.
Vädret ute är sådär kallt och frostigt idag.
Någon dag ska jag och Melvin baka lussekatter, göra julgodis och så har jag även lovat honom att vi ska göra ett pepparkakshus, åhhhh så mysigt! V

Jag undrar också vad det är för fel på bloggen, varför kan jag inte lägga upp bilder???

Dag 3 - Mina föräldrar

Min mamma heter Siv och hon har bott i Hällevadsholm sedan hon var liten. Hennes föräldrar bodde i det hus där de bor nu och där även jag och min bror är uppväxta. Min mamma är 57 år nu, hon fyller år om några månader ;) Hihi,så svårt att veta vad jag ska skriva.. Min mammas föräldrar heter Lennart och Märta. Min mammas pappa, alltså min morfar gick bort sommaren 2002, när jag var 18 år. Det var väldigt jobbigt och hemskt :(
Min mormor och min mamma står varandra väldigt nära, de pratar i telefon flera gånger om dagen och de gör sina små utflykter tillsammans. Mamma är äldst av fem syskon, hon har två systrar och två bröder.
Mamma är den som ringer till oss i familjen och håller koll på vart alla är, vad vi gör o så. Hon gillar inte lakrits, vad nu det har med saken att göra?! ;) Hihi

Min pappa heter Keith och han är 61 år. Han är född i Göteborg. Pappa har inte haft någon större kontakt med sin pappa, så min farfar har jag aldrig träffat. Pappas mamma, alltså min farmor träffar jag inte heller så ofta. Hon bor på ett äldre/demensboende i göteborg. Jag upplever min pappa som ganska ungdomlig och påhittig. Han är väldigt lik mig på en del saker i personligheten. Eller jag är lik honom ska man kanske skriva :) Både pappa, jag och Melvin älskar lakrits,haha :)

Det var lite om dem, en liten kort presentation.

Vintermys!

Imorse var det mycket snö kan man säga. Ingen hade plogat bort snön så det kändes lite speciellt att gå i den djupa snön. Men jag gillar det! Jag tycker att snö är så himla mysigt! Och det är ju så fint nu när mörkret kommer tidigt på kvällarna och alla tänder sina utebelysningar och alla adventsljusstakar och stjärnor som lyser i fönstren!

Igår köpte jag nya skor till mitt lilla bustroll.Vi gjorde ju ett felköp först verkligen! Blev pålurade ett par skor som va söta och verkade jättevarma och mysiga o goa, men nej då, de höll inte sina löften.. Usch så besviken jag blev! De läckte in :( Men jag tänker inte på det mer nu. Köpte iallafall ett bar Bagheera skor till honom, de verkar jättebra. Han har dem på sig idag på dagis :)

Jag har varit i skolan idag, hade lektion i information och layout. Det är verkligen roligt. Och jag har fått MVG i alla uppgifter hittills i detta ämnet. Jag insåg efter lektionen att jag har 5 läxor som måste göras denna veckan. Så jag ringde till dagis och frågade om Melvin fick stanna kvar ett par timmar längre idag, och det fick han. Så jag har nu suttit här och pluggat hela dagen. Med en liten rast för frukost. Och jag har hunnit med lite mer än hälften.

Nu ska jag förbereda middagen, gå ut med vovven och sedan sätta mig i en timma till och slutföra mina arbeten.


Dag 2 - Min första kärlek!

Jag skrev ett inlägg igår, som jag tog bort, eftersom jag inte kände mig nöjd med det. Så kan det vara ibland. Här kommer iallafall inlägget om min första kärlek.

Det första gången jag upplevde känslan av att vara förälskad på riktig är när jag var 17 eller 18 år. Det var iallafall det året jag fyllde 18 år. Jaja hursomhelst så vet jag inte om jag kan säga att jag var kär. Men jag vet att jag var förälskad på riktigt och att känslorna säkert hade kunnat utvecklats till kärlek.

Men min första riktiga kärlek är Markus. Han är MIN första kärlek och den personen som känslorna blev från förälskelse till kärlek. Som sedan ledde till att vi flyttade ihop, sedan fick vi Melvin och sedan Vanessa v
Kärleken är min och hans och han är den personen som jag kan vara mig själv inför till 100%. Och vi har samma speciella humor, och våra egna små skämt som ingen annan förstår. Jag kände när jag träffade honom att inget var omöjligt, tillsammans med honom var allt möjligt! Det var så mysigt när vi kännt varandra ett tag och vi kunde ha myskläder på oss,äta massa godis och se på massa barnsliga filmer och skratta tillsammans. Han är den första killen som jag bott med och han är även pappa till mina barn. Vi är förlovade. Och en sak är väldigt speciell och det är att när jag såg honom första gången så kände jag på något konstigt sätt att jag och han skulle vara med om mycket tillsammans!

Sådär, nu har jag skrivit om min första kärlek. Tyvärr några dagar sent och så skrev jag ju om. Men det gör inget va? Jag tycker att det blev bra iallafall :)


Missade en dag

Jag skrev inte här igår för det var en riktigt dum och jobbig dag igår :(
Dagen började med att vi kom 10 minuter försent till dagis. Jag kände mig stressad när jag lämnade på dagis eftersom det kändes som jag fick dörren i ansiktet i stort sett. Sedan fortsatte dagen med en förmiddag då jag borde pluggat, men hade ingen större motivation till det,det ledde till att jag inte orkade skriva något för att jag var rädd att det inte skulle bli bra ändå! Tiden rusade ifrån mig och plötsligt var klockan strax två och det var dags att hämta Melvin igen. Jag traskade iväg till dagis med känslan att "hoppas ingen pratar med mig idag, för jag orkar inte med andra människor idag". När jag väl kom och skulle hämta så sa jag "Kommer du Melvin så slipper mamma gå in idag". Givetvis så skulle en fröken komma fram och påpeka något JUST då,när jag var som minst mottaglig för "kritik"! Hon sa: "Jag skulle vilja säga en sak bara, att det kanske är bra om man tänker på hur man säger saker ibland, som när du sa till honom att han ska komma för att du ska slippa gå in, om du tänker på hur det låter.Då är det bättre att du säger att "mamma har bråttom idag." Phu säger jag bara! Hon menade säkert bara väl,men ibland orkar man inte bara.. Dagen fortsatte i samma stil sedan också.. Jaja, vi fick iallafall handlat igår och köpt en ny slang till ett av däcken på barnvagnen eftersom vi fått punktering på det. Vi har ingen bil heller då vår bil är sönder, växellådan fungerar inte längre..Så jaa..Men men så är det ibland.
Men jag missade ju att skriva om min första kärlek igår,så det får jag göra idag istället :)
Den historian kommer i nästa inlägg ;) Kram!

RSS 2.0