Höst! <3

Då var hösten här och jag tycker att det är mysigt! Jag trivs på hösten. Då alla löven ändrar färg från mörkt grönt till rött, orange och gult. Höstkläderna ska fram ur garderoben. Kanske behövs det köpas ny vinterjacka? Mysiga tjocka tröjor, vantar, mössor och så vinterjackan. Kyliga morgonar då luften är isande frisk, trädens alla färger. Mysiga promenader på dagarna. Mysiga kvällar när regnet smattrar mot rutan, utanför är det mörkt. Man kan krypa upp i soffan med en tjock mysig tröja, mysbyxor och tända levande ljus, se på film och bara slappna av. Det gillar jag! Men jag tycker om alla årstider. Jag försöker se det fina i allt.
 
Snart är det oktober månad och livet rullar på. Jag trivs verkligen i livet nu.
Har träffat och lärt känna helt underbara personer genom öppna förskolan och babymassagekursen som vi gick på Dennis och jag. Tänk att det finns så underbara vänner och att jag haft turen att få träffa dem <3
Dessa mysiga fikastunder och pratstunder betyder väldigt mycket för mig.
 
Jag och Melvin går på gymnastik en dag i veckan och det är något vi verkligen gör också :)
En av veckans bästa stunder är just när han och jag gör detta tillsammans.
Då får jag liksom vara med honom och se när han leker med sina vänner. Plus att vi gör detta ensamna bara vi två. Jag står där och bara njuter av att se honom sådär lysande och lycklig som han kan vara när han har jätteroligt! Det värmer hela mig när han skrattar och jag ser honom lycklig!
Det är mycket bus nu när han och Dennis ska leka. Eller bus o bus, mer nästan lite bråk syskon emellan. Det är inte så roligt. Melvin ska ha ALLT själv och Dennis får inte vara med alls och han får inte ha en endaste leksak! Då får jag säga till Melvin hela tiden att han ska dela med sig. Att dom ska dela lika och att alla leksaker här hemma är deras bådas. Då blir han sur och går iväg :( Phu säger jag bara!
Jag har tänkt o tänkt och kommit fram till att en lösning på detta kan vara dels att prata med Melvin och förklara att och varför man måste vara snäll o.s.v. Och så har jag tänkt att han och jag ska ha mer egentid tillsammans och hitta på saker bara jag o han så att han får ha sin mamma för sig själv ibland. Jag tror att vi behöver det.
 
Jag och Dennis har vår tid när Melvin är på dagis. Då blir det att man plockar en del o grejjar o så. Men jag ska verkligen sluta med det och bara ha den tiden till oss två. Då vi ska mysa med varandra bara. Det gör vi ju redan! Vi brukar träffa vänner. Dennis har redan små kompisar i hans ålder som brukar hälsa på med sina mammor <3
Då fikar vi och småttingarna leker. Underbart!
När jag ser Dennis små framsteg hela tiden, och han gör verkligen nya framsteg hela tiden! Då värmer det i mitt hjärta och jag kan faktiskt inte få nog av att titta på honom! Jag kan titta på honom hur mycket somhelst men jag vill bara titta mer och mer för han är så otroligt söt att det finns inga ord för hur söt han är! Han är precis lika söt, gullig och underbar som sin bror! Oh vad jag älskar dem!!!
Dennis är väldigt väldigt mammig. Den senaste tiden får jag inte ens lämna rummet utan att han blir ledsen. Jag får inte gå på toaletten och stänga dörren för det är en katastrof för Dennis. Och ingen får hålla honom om jag är i samma rum. Då vill han bara vara hos mig. Det är underbart & mysigt MEN om vi ska åka och hälsa på någon eller så, då blir han extra mammig och jag kan knappt göra något annat än att bära honom.
Men det går jättebra när vi hälsar på hos vänner som har barn. Det älskar han. Alltså att leka med andra barn. Han är väldigt social och framåt och kryper fram till alla, både vuxna och barn och söker kontakt :)
Han har 9 tänder redan och har fått tänder längst in i munnen med :)
Han äter allt som vi äter nästan och han älskar potatismos och kött och sås.
Välling älskar han också.
Den bästa känslan är när han somnar hos mig i min famn, då smälter hela mitt hjärta.
 
Förövrigt i mitt liv så har jag skickar iväg en jobbansökan om att jobba som personlig assistent. Jag har inte hört nåt. Så jag ska ta och ringa imorgon och höra mig för, spännande!
Ska även söka jobb på Ikea. Så vi får se vart denna tjejen hamnar :)
 
Nu ska jag slappa lite innan det är dags att hämta min stora kille som är på dagis!
 

Mammaledig! <3




Imorse efter att vi lämnat Melvin på dagis så tog vi en lång underbar morgonpromenad.
Dennis som oftast ogillar att åka vagn skötte sig så fint så idag. Han var så lugn och mysig. Och när vi gått en stund så somnade han så gott i vagnen. Jag gick i rask takt. Så skönt efteråt! Kom hem, hoppade i myskläderna och satte mig här och ringde samtal. Jag sökte faktiskt jobb. Första jobben sedan Dennis prinsen kom. Det kändes lite nervöst men mest en skön känsla efteråt. Eftersom jag hade detta i mina tankar och liksom över mig i flera månader nu. Har inte kunnat slappna av helt. Men nu så har jag ringt och sökt detdär jobbet jag funderat på så mycket! Det gick inget vidare då den butiken inte hade något behov av vikarier just nu. Synd då jag verkligen hade viljat jobba i den butiken och jag skulle verkligen behöva ett helgjobb typ... Men men. Tog mod till mig och ringde en klädbutik också. Mest för tränings skull. Innan Dennis kom så pluggade jag ju ekonomi-handel-turism på komvux, fick ju då erfarenhet av att stå i butik och det är ett jobb som jag trivdes kanon med. Önskar att jag kunde få ett sånt jobb på riktigt!... Hoppas att det inte är omöjligt. Men jag märker ju att det är skitsvårt att få jobb bara sådär. Kanske får man en chans att få in en fot nånstans nästa sommar, om man har TUR. Jag ska söka jobb på Ikea när de öppnar sitt nya varuhus här i närheten. Då hoppas jag verkligen på det! Att få jobb där...
Annars så funderar jag på att söka helg/extrajobb inom vården, typ på nåt korttidsboende eller så. Får se hur jag gör... Men det är skönt att ha sökt iallafall. Så att jag känner att jag gör vad jag kan.
Plugga är ju alltid ett alternativ om det inte finns några jobb. Livsmedel skulle jag vilja läsa. Så får man ju möjligheten att arbeta i storkök, cafeer o så vidare. Det kan jag också tänka mig.
Det är inte lätt dethär med jobb. Men jag vet att det kommer ordna sig. Jag följer mitt hjärta och håller mig lugn och njuter av att nu vara mammaledig och hemma med min lilla prins :)
Förresten så planerar vi nu för att skola in honom efter nyår. Om han får nån plats på dagis. Men det tror vi väl att han ska få. Jag planerar ju att söka jobb under nästa vår/sommar och då är det ju skönt att ha båda barnen på dagis och kunna tacka ja om man blir tillfrågad att jobba o.s.v.
 
Nu ska jag mysa lite med min Dennis prins <3
 
 

RSS 2.0