LYCKA OCH KÄRLEK!


En puss till lillebror <3


Läggdags och här är man trött :) Men mysigt är det!


Myser hemma i soffan!


Lilla plutten 14 dagar gammal!


Hormoner och känslor!

Förlåt mig för min dåliga uppdatering men det har varit lite mycket i mina tankar.
Jag flög på rosa moln när vi kom hem från bb. Men efter några dagar så slogs en massa konstiga men ändå normala hormoner igång i min kropp och det påverkade hela mig. Både på kroppen och i känslorna. Kände mig plötsligt gråtfärdig och väldigt väldigt orolig för både Melvin och Dennis. Kände den överväldigande kärleken jag känner för dem, och kände att jag älskar dem så mycket att det gör ont. Det kanske låter knäppt, men jag tror att ni som fött barn vet vilken känsla jag pratar om? När man ser på sin lilla bebis och bara känner hur hjälplös det lilla livet är, och du känner att du älskar så att hjärtat gör ont. Hmm, jaa, hormoner!! Men nu känns allt så mycket bättre. Det var lite tufft att komma in i vardagen direkt. Men det gör man ju inte direkt heller. Men jag börjar nu att komma in i lite mer vardag. Dennis växer och äter bra. Han är vaken mycket på natten och sover mest på dagen. Man får försöka hitta en balans mellan Dennis och Melvins sovtider. Imorse gick vi upp vid halv 5, då jag försökt ligga och mysa med Dennis och jag trodde att han skulle somna, men det gjorde han inte. Han blev hungrig istället och då tyckte jag att det var lika bra att smyga upp. Men då vaknade Melvin och ville inte sova ensam i sängen. Så han är uppe nu han me. Melvin ser på filmen Vilddjuren, och Dennis ligger i sitt lilla babygym och sover. Men han har varit vaken en stund och legat och tittat med sina stora ögon.
Jag har verkligen försökt att få över våra fina bilder från kameran till min dator men det fungerar inte riktigt. Det är så att jag lånade barnens farmors kamera eftersom min kamera var puts väck när vi skulle åka till sjukhuset. Och jag vet inte riktigt varför det inte går att lägga över bilder som vanligt från den kameran. Men jag ska kolla det idag. Så bilder kommer i nästa inlägg.

Första natten hemma efter bb!

Första natten hemma har gått jättebra. Dennis vaknade vid 12 och ville ha kärlek och gos och så lite mat. Eller lite och lite, han äter väldigt bra sedan vi kom hem faktiskt! Så underbart! Så vid 1 så somnade vi alla. Melvin vaknade till. För vi la dem både vid 21 tiden, så då passade det fint att Melvin vaknade av lillebrors skrik så att han kunde gå upp och kissa :) Och han kissade så duktigt på toaletten och sedan somnade vi allihop klockan ett och sov till klockan fem då Dennis var hungrig och så igen. Då åt han. Hela familjen vaknade och efter det så la vi Dennis igen och jag och Melvin var vakna men låg i sängen och halvsov och bara myste fram till klockan åtta då vi stod upp hela familjen. Gjorde iordning oss för att möta dagen, åt frukost och sedan fick Markus städmani och jag fick ett ryck och sorterade och gjorde fint i tvättstugan. Sedan har jag gjort det lite mysigt i tv-rummet. Vi har även tagit första lilla korta barnvagnspromenaden idag. Kändes fantastiskt roligt att möta världen utanför och träffa grannar som kom fram och sa grattis och ville se honom :) Markus lagade fiskbullar,morot och potatis till oss idag, Melvins favoriträtt och det var gott :)
Framåt kvällen var jag och Dennis ensamna hemma för första gången. Han sov i sin säng hela tiden och jag småplockade lite här hemma, tog en god kopp kaffe och bara njöt av allt underbart i mitt liv och tog en chokladbit :) Melvin och Markus var hos farmor och farfar och hämtade sladden till kameran som vi lånat denna tiden. Imorgon ska jag skriva lite mer detaljerat om förlossningen och första dagen hemma m.m. Och då får ni även se bilder, det lovar jag! Imorgon kväll ska jag skriva de inläggen :)
Ikväll när Dennis sov så sött så hade jag,Markus och Melvin myskväll med film, ostbågar, chips, massa godis och festis. Åh vad jag och Melvin hade längtat efter att mysa tillsammans :) Och det var precis så mysigt som vi tänkt oss.
Det är så skönt att få vara hemma igen hos Melvin och med världens gulligaste Dennis. Det är så underbart att detta är över, att allt gick så bra och att mina drömmar blev sanna! <3 <3 <3

VÄLKOMMEN TILL VÄRLDEN DENNIS <3

I onsdags, den 17 augusti kom  vår lilla älskade son Dennis till världen! Han föddes med planerat kejsarsnitt, allt har gått bra och den lycka jag känner går inte att beskriva, och den obeskrivliga kärleken är så underbar!
Vi kom hem från BB idag, lämnade sjukhuset klockan 12 idag.
Nu ska jag krypa ner och sova med mina älskade barn och bara slappna av!
Men skriver mera om allt imorgon :)

Puss på er!!!

Allt som hänt! :)

Det har varit några intensiva dagar då jag och Melvin har varit hos barnmorskan 3 gånger i veckan. Först på tisdagen då jag var där ensam, för jag ville att hon skulle känna hur lill-bebis låg eftersom jag kände att han förhoppningsvis lagt sig med huvudet nedåt somsagt. Hon kände och det hade han mycket riktigt gjort. Vi kikade även med ultraljud för att vara helt säkra, och det lyckan jag kände av att se hans lilla huvud i rätt läge var väldigt stark! Trodde då att han lagt sig till rätta och skulle ligga så den sista veckan av graviditeten! Men i torsdags när vi kom till barnmorskan och hon kände på min mage så hade han lagt sig på tvären igen! Jag tyckte att det kändes skitjobbigt just då! Just denna ovisshet som är så svår att förklara, men ändå inte svår att förklara. Barnmorskan var så gullig att hon ringde in till förlossningen och rådfrågade dem hur vi kan göra för att det ska bli på bästa sätt för oss. Hon berättade om hur bebisen ibland ligger med huvudet nedåt och då kan jag slappna av, när han sedan vänder på sig och kan t.o.m ibland ligga i säte, vilket då kommer att innebära att han föds på onsdag med kejsarsnitt. Så får jag ena stunden ställa in mig på det. För att i nästa sekund hoppas på att han ligger rätt för då blir det vaginal förlossning. Det är jobbigt att inte kunna ställa in sig på det ena eller det andra. Så barnmorskan ringde upp mig sedan och berättade att vi har fått en tid på MÅNDAG och om han då ligger med huvudet nedåt så ska dem sätta igång förlossningen. Om han ligger på något annat sätt så kan de försöka vända honom tillrätta och sätta igång det. Annars blir det att komma in på onsdag tidigt på morgonen och se hur han ligger och ligger han rätt så sätter de igång det då, ligger han "fel" så blir det kejsarsnitt för min del. Och i torsdags efter att jag varit hos barnmorskan så låg han somsagt på tvären, för att sedan snurra runt och lägag sig med huvudet uppåt, senare samma dag snurrade han och la sig på tvären, för att sedan lägga sig med huvudet neråt igen och från och med kvällen låg han med huvudet neråt. Igår fredag så promenerade vi ner till barnmorskan och jag kände då de där ilningarna nedåt :) Barnmorskan kände på min mage och sa att han ligger med huvudet nedåt nu, och han har legat så i över att dygn nu. Nu bara jag hoppas och önskar så att han ska ligga kvar såhär dessa dagar fram till måndag eftermiddag för då ska vi åka in!! Jag känner mig lycklig & förväntansfull!
Nu har Markus börjat sin semester också, vilket är väldigt skönt och härligt! Mysigt för mig och Melvin att ha någon mer att umgås med, och hitta på mysiga saker tillsammans! Även skönt att ha någon att dela dessa sista dagar med för nu är det NÄRA :) Och som vi LÄNGTAR allihopa!

Melvins kalas!!

I lördags fyllde våran älskade Melvin 4 år!! Då hade vi kalas här hemma. Vi bjöd på planka och tårta och vi fick även hit en del vänner med barn, så att han fick leka och han hade en jätterolig dag. Han fick fina presenter. Han fick nya jeans, kritor, filmerna Toy Story och Vilda djur, sällskapsspel, modellera, krabbspö, en hink, en håv, pengar m.m. Av oss fick han en bil bärgarn från filmen bilar, en polisbil, kritor och målarbok, pussel, en sänglampa och två par nya byxor och två tröjor. Bilder från kalaset kommer imorgon.

Tänk att han är fyra år min älskade prins!

Huvudet neråt :)

Idag gick jag på till barnmorskan. Jag och Melvin promenerade ner och påväg ner hade jag förvärkar och kände verkligen ett tryck neråt. Markus mötte upp oss på vägen och tog med Melvin och köpte glass medans jag var hos barnmorskan. Jag ville gå dit själv idag, eftersom jag kände för att prata lite med henne och det vill jag helst inte göra när Melvin är med. Hon skulle känna hur bebis låg i magen. Fick en glad överraskning då han nu ligger med huvudet nere i bäckenet :) Det betyder vanlig förlossning och det jag vill helst. Jag blev så glad att jag nästan började gråta. Jag har ju viljat detta så länge. Även fast jag är inställd på att han kan vända sig mer och att det kan bli kejsarsnitt nästa vecka. Men nu känner jag hur nära det är. Om 1 vecka så får vi våran bebis, våran lillebror kommer till oss!

Den senaste tiden...

Hej mina vänner! Här har det inte skrivits mycket den senaste veckan. Jag har faktiskt inte orkat skriva här. Även om jag viljat så har jag inte haft någon tid eller kraft över. Jag ska vara helt ärlig nu och skriva öppet att den senaste tiden har varit jobbig och svår. Jag har inte mått bra utan haft oro och många tankar som jag varit tvungen att bearbeta och försöka förstå.

Att bära på denna oron, rädslan att något ska hända och mardrömmarna och det som hänt det har tagit mycket på krafterna. Allt känns så konstigt och overkligt. Men nu mår jag bättre, för jag ser målet framför mig nu, och jag ska klara av detta!

I tisdags var vi på sjukhuset för att titta hur bebisen ligger. Han är ju så väldigt livlig så han rör sig hela tiden och har inte lagt sig med huvudet neråt. Eller hade inte då iallafall. Men han har legat med huvudet neråt, och han har legat på tvären flera gånger och i säte som är samma som med huvudet uppåt. Så vi fick tid på sjukhuset somsagt för att se hur han ligger. Han låg då i säte med huvudet precis under mitt revben. Vi blev frågade om vi ville göra ett vändningsförsök. Men det ville vi inte. Först var det tanken att vi skulle göra det. Men när jag satt med ctg-kurva så kände både jag och Markus hur fel det kändes för oss, så vi pratade med läkaren och kom då fram till med hans samtycke att vi ska föda med igångsättning eller med kejsarsnitt beroende på hur han ligger den 17 augusti. Om han ligger i säte så blir det kejsarsnitt, men om han lagt sig vanligt med huvudet neråt så blir det igångsättning. Och jag känner mig så trygg som jag kan göra när detta blev bestämt.

Idag var vi hos barnmorskan klockan 8 på morgonen. Melvin och jag var där. Vi pratade om amning och om kejsarsnitt o så. Känner mig fortfarande lugn och trygg. Vilket känns otroligt skönt, det är en känsla jag saknat i flera månader. Idag låg lillebror med fötterna där han hade huvudet i tisdags. Och huvudet på andra sidan magen. Han snurrar runt därinne som en busunge =) Jag kände faktiskt på mig idag att han skulle vända sig. Och nu varje gång jag reser mig och går så ilar det nedåt i bäcknet. Känner igen känslan från när han låg med huvudet neråt sist men det kan ju även vara fötterna jag känner. Ingen aning faktiskt. Ett tag var jag expert på att känna detta. Jag blev lite besatt av att känna efter hur bebis låg för jag var så rädd för vändningsförsök. Men allt det ändrades efter mitt samtal med den underbara läkaren på sjukhuset. Allt känns inte så dramatiskt längre utan jag börjar förstå att jag har en "normal graviditet". Och att jag reagerar så som jag gör för det som hänt oss, och det är helt normalt att reagera så som jag gjort.

Förra lördagen var en underbar dag. Då hämtade vi vagnen, och så hälsade vi på hemma hos mina föräldrar. Vi stannade där hela dagen och vi var och badade. Melvin badade flera gånger, och det var underbart att se. Vi var äöven och hälsade på i ett hus där jag lekte mycket som barn. Kändes så mysigt, speciellt att Melvin var med där. Sedan köpte vi mat på en pizzeria. Jag och Melvin åt kebabtallrik :) Jättegott! Sedan satt vi i trädgården i flera timmar och bara njöt av att sitta där och känna sommaren. Mamma berättade sagor för Melvin. Jaa,en mysig dag heltenkelt!

Idag har det regnat hela dagen och jag har mått bra :) Skönt att slippa svettas för en gångs skull. Melvin har varit hos farmor och farfar nu på kvällen och vi har fixat det sista inför morgondagen då prinsen fyller 4 år. Jag har varit i leksaksaffären och köpt presenter som jag packat in, vi har städat lägenheten och sedan kom Melvin hem. Nu ligger han och sover.
Jag sitter här med förvärkar som jag haft hela dagen. 12 dagar kvar tills vi får träffa den lilla prinsen i min mage. Och vi längtar!!

RSS 2.0