Bebistokig!

Ibland känner jag mig helt bebistokig. Jag håller just nu denna veckan på att söka olika praktikplatser. Har sökt på willys, ett cafè, kommunhuset, posten och en affär som säljer bebis och barnkläder. Gissa vart jag helst vill vara? ;) Tänk så mysigt att få jobba i en affär som säljer barnkläder. Då får jag ju packa upp och lägga kläderna fint i hyllorna :) Stå i kassan och kanske packa in något fint litet plagg i ett fint paket :) Skulle ju passa mih utmärkt! Hon som jag just pratade med lät ganske positiv, men hon ville träffa mig! Så på fredag ska jag gå dit! Lite smått nervöst ja! Annars ska jag vara på posten tror jag. Då får jag sortera brev och åka med en brevbärare ut och dela ut post ;) Blomster affären finns ju också, och ica.

Typiskt, jag börjar bli sjuk :( Känner mig trött och hängig, och så har jag ont i kroppen. Känns som jag ramlat och slagit mig eller nåt! Ont i nacken har jag också. Och jag känner hur förkylningen försöker ta över, usch o fy!

På provet i konferens och reception fick jag VG :) Nu ska bara två inlämningsuppgifter lämnas in innan jag får mitt betyg. Jag hoppas ju på ett VG :)
Trodde även att jag hade mitt tredje gången gilt prov i företagsekonomi nu på fredag, men såg nu till min lättnad att det är på måndag. Gud så skönt att få några dagar extra.

Melvin är på dagis nu. Han saknar sin bästis =( Lilla gubben..
Jag fick vara med honom på samlingen idag på morgonen. Han ville inte släppa min hand ens för en sekund. Imorse ville han gå till den gamla avdelningen och leka med sin bästis. När vi sedan skulle gå ut och leka så såg vi att bästisen var ledig idag. Men jag ska gå och hämta Melvin nu klockan ett så då får han komma hem.

Hoppas ni har en fin dag i solen! Kram!!

Inskolning på stora avdelningen :)

Just nu sitter jag och värmer mig med en kopp kaffe. Jag har varit med en stund på Melvins förskola idag :) Han har inskolning på ny avdelning med de lite äldre barnen nu. Och dagen hittills har varit toppen! Det är så roligt att få vara med. Vi kom vid 8 och då fick vi sitta vid borde och äta frukost. Sedan visade hans fröken oss runt lite i de olika rummen där. Det var massor av saker att titta på både på väggarna och i kapprummet och jaa överallt! Mycket nytt att ta in för min lilla kille. Men det vi hittills sett är bara positivt. De hade mycket figurer o.s.v på väggarna, det gillade vi! Alfons & hans pappa, Pippi Långstrump, Madicken, Emil o alla möjliga härliga figurer som vi känner igen från böcker och tv. Åh så mysigt! De hade mycket bokstäver och siffror, foton och en hel mängd olika nya leksaker och lego! Jag ville nästan stanna kvar kände jag när det var dags för mig att gå hemåt ;) Jag gick när Melvins bästis från hans gamla avdelning kom ut och lekte. De två såg varandra direkt och började leka med sina bilar. Så då fick jag en kram sedan skulle de åka med bilarna och hämta Melvins vantar :) Så promenerade jag hemåt! Det var så mysigt för jag fick läsa saga för några barn och en liten flicka ville sitta i mitt knä när jag läste. Så jag fick ha sagostund med barnen och det kändes bra att få vara med, tror kanske att det ger en trygg start för Melvin.

Nu skulle jag vilja lägga in en bild men som ni vet så går inte det..Jag tänkte på en sak. Jag har en liten dator, en liten bärbar..Kan det vara därför jag inte kan lägga upp bilder på bloggen? Nån som vet?

Hoppas ni alla har en fin dag! Kram!!

En liten stund ensam!

Melvin och Markus är nu o hälsar på Melvins farmor och farfar. Jag ska plugga lite och passa på att städa innan de kommer hem igen. Idag lagade vi potatisgratäng och kyckling. Det va väldigt gott :) Melvin rörde inte ens maten, han smakade inte ens, busungen!
Jag känner mig så rastlös att jag inte vet vad jag ska hitta på. Det kryper i mig nu när ultraljudet närmar sig. Jag är lycklig samtidigt som jag är sjukt orolig och denna oron kliar inuti mig. Känns som att ju längre graviditeten går desto mer orolig blir jag. Men det är ju inte så konstigt alls, det vet jag ju. Vissa dagar kan jag bara glädjas och känns ren lycka. Och vissa dagar är jag orolig och så tänker jag mycket på Vanessa, att jag vill ha henne tillbaka. Allt var ju bra med Vanessa också,ända fram kvällen innan hon var beräknad att komma. Ibland så tvivlar jag på att jag någonsin kommer bli en hel människa igen, ibland så känner jag mig mer hel än någonsin. Ibland känner jag mig starkare än någonsin, ibland känner jag mig så svag att jag knappt finns! Men ni ska veta en sak ni som läser och kommenterar och skriver till mig, ni ger mig så mycket styrka och det har ni gjort hela tiden. Ni är något av det bästa stödet, tack för det! Och nu när jag skriver märker jag hur mycket jag saknat att skriva här <3

Är någon kvar? :)

Hej på er! Har jag någon läsare kvar? Förstår om jag inte har det eftersom jag är så dålig på att skriva. Men jag ska bättra mig! Jag har haft så OTROLIGT mycket att göra i skolan. Jag kom efter rejält de första månaderna. Så först nu kan jag säga att jag är nästan helt ikapp! All min vakna lediga tid har gått åt till att läsa företagsekonomi.
Jag trodde inte att det skulle bli så kämpigt att läsa det ämnet, men det var det svåraste ämne jag läst. Nu har jag somsagt hunnit med och jag har ett omprov kvar bara sedan hoppas jag på att vara godkänd!
Idag har jag gjort prov i kursen Konferens och reception. Det är ett ämne som jag tyckt varit mycket roligt och jag har nog aldrig gjort så bra på ett prov. Så känns det iallafall :) Jag svarade på alla frågor utom 1. Det var 15 frågor på provet och jag svarade ju inte fullt rätt på allt kanske men jag gjorde mitt bästa och är så nöjd! Nu har jag "bara" några inlämningsuppgifter kvar i den kursen sedan är den klar dem med. Nu ska jag läsa "Organisation och ledarskap", samt "Turism-natur,kultur och miljö." Sedan är det påsklov och efter det så ska jag ut på en 5 veckors praktik. Jag vet ännu inte vart jag ska vara men vi får se! Jag kämpar på :)

Melvin ska börja på den andra gruppen me de större barnen nu. Min lilla älskade prins! Så vi ska ha inskolning nu framöver och jag får vara med! Det ska bli mysigt att få vara med, han vill ha mig med första dagen har han sagt och jag följer så gärna med. Personalen på förskolan frågade mig om jag ville vara med, det känns bra! Detta kommer gå galant! Han ska få äta lunch därinne med de stora barnen nån dag. Så som ni förstår så är det mycket förändringar pågång, gäller att samla krafter och massa positiva tankar :)

Igår 21mars sparkade bebisen för första gången så att jag kände det!! Jag blev överlycklig och längtar nu bara tills h*n ska sparka igen. Det va som en liten minispark, men ändå väldigt tydlig.
Jag mår väldigt bra fysiskt sätt denna gången. Jag får påminna mig själv om att jag är gravid ibland för det märks mest när jag ligger när. Då är det mysigt för då syns magen som en liten ballong,hihi :) Så nu ahr jag en bebismage att mysa med!! *Är så lycklig för det* På torsdag nästa vecka, alltså om lite mer än en vecka så ska jag & Markus gå på ultraljud. Jag längtar så att jag knappt vet vad jag ska hitta på! Vill att tiden ska gå fort! Men det gör den allt, verkligen.

Tv-tittande :)

Sitter just nu och kikar på Halv åtta hos mig:) Det är ett så mysigt program. Melvin och Markus sover och det är ett skönt lugn som spridit sig i vårt hem :) Hihi, så poetisk jag blev :) Dagen har bestått av pluggande. Jag blev riktigt snabb och gjorde ett flertal inlämningsuppgifter, hann väl med 3-4 stycken, så nu ha jag bara två uppgifter kvar av häfte nummer 2. Sedan ska jag göra häfte nummer 3 också och plugga till omprovet på torsdag. Usch o fy :/  Ibland blir jag så trött. Nu går jag och Anna-Lena inte några kurser tillsammans längre. Vi går inte ens samma dagar så det känns lite ensamt ibland, trist att inte ha henne att prata med.. Menmen. Det är faktiskt inte så länge kvar nu har jag tänkt på. Det är några veckor och sedan ska vi ut på praktik. Jag vet ännu inte vart jag ska vara under mina praktikveckor, men jag ska fixa det nu i dagarna..
Nä nu börjar Halv åtta hos mig igen :) Nu återgår jag till tv:n!

Vanessa 1 år och 7 månader

Idag är det Vanessas dag, idag skulle hon blivit 1 år och 7 månader.
En del kanske tror att det blir bättre med tiden, att tiden läker förlusten av ett barn. Men då kan jag tala om att så är det inte. Inte för mig iallafall. Det går upp och ner. Och idag är saknaden lite extra stor. Jag tänkte inte så mycket på dagens datum imorse. Men jag kände när jag satt i skolan att det var något med denna dagen som kändes starkt inuti mig. Jag tänker på Vanessa varje dag, men idag lite extra mycket. Jag kan bara se framför mig hur go och söt hon skulle varit nu, i den där härliga åldern. Jag hoppas att hon ser mig från himlen där hon är nu. Hon vet alldeles säkert hur mycket jag älskar henne! Hur mycket vi älskar henne.


Det är ingen ide!!

Varför varför fungerar det inte att lägga upp bilder på bloggen längre? Jag har försökt att förminska bilden innan jag lägger upp den, jag har försökt med allt men när jag precis lagt upp den så stänger sidan ner sig själv och allt jag skrivit försvinner. Så tyvärr så kanske min blogg är tråkig utan bilder :( Men jag skriver iallafall.

Han somnade tidigt idag

Melvin somnade för typ 1,5 timme sedan. Hur ska kvällen bli? Jag tänker på om han kommer sova hela natten nu eller inte. Hoppas att han gör det, dels för att han behöver sova. Och dels för att hans mamma o pappa vill se på tv och sova hela natten :) Han somnade i soffan, telefonen ringde och jag ville prata en stund. Då somnade han undertiden. Då var klockan halv 6 ungefär. Jaja, vi får väl se! Nu har jag tänt massor me värmeljus och sitter här och njuter av lugnet. Idag har Melvin varit på dagis och jag har pluggat, suttit med word och powerpoint och gjort mina inlämningsuppgifter. Jag hann göra veckans uppgifter och även en av nästa veckas uppgifter. Känns skönt. Nåt som känns mindre skönt är att jag har omprov på företagsekonomiprovet nästa torsdag, för jag klarade ju inte provet. Så ska även ett större arbete i bokföringen vara färdigt veckan därefter, hjälp...


Lektion och mvc besök!

Imorse vaknade jag och Melvin när klockan ringde vid halv 7. Vi promenerade till dagis idag och han va duktig och gick hela vägen :) När vi kom fram så var det dags att krama varandra hejdå och Melvin gick in och åt frukost. Jag promenerade vidare till min lektion. Har haft konferens och reception lektion idag, för första gången och det var kul! Mycket socialt ämne. Vi fick massa nya inlämninguppgifter så nu efter att jag suttit här lite till så ska jag plugga i en timma eller så. Sedan ska jag laga en god middag. Ska göra en köttgryta idag med bl.a paprika och morot i. Till det ska jag göra ris. Hoppas det blir omtyckt av övriga familjen! :) Efter lektionen har jag varit hos en barnmorska och visat upp min mage. Jag har ont i magen och misstänker att jag har bråck vid naveln. Jag vet inte vad det är, eller om det är farligt. Men jag tror inte att det är farligt. Men ibland speciellt på kvällen så gör det väldigt ont över min navel och det går liksom ut lite på magen just där. Usch :/ Man kan oroa sig för mycket här i livet och jag är en väldigt orolig person ibland.
Sedan innan jag gick hem så handlade jag. Två fulla påsar blev det och jag kan ju säga att det var tungt att bära allt det hem,hihi :) Men jag ser det lite som ett träningspass, för det är just vad det är ;)
Nä nu ska jag skriva en inlämningsuppgift om turism :)


Pluggkväll!

Igår hade jag ju prov och jag kan ju förstå att jag kände mig så nervös innan med tanke på min helt värdelösa prestation! Och jag lovar er, jag var VERKLIGEN helt kass på provet. Usch och blä :( Det var inget roligt alls, har faktiskt aldrig gjort så dåligt på något prov någonsin. Men trotts att det just då kändes jobbigt och trotts att gårdagen var riktigt jobbig såfort jag tänkte på det så känns det som att jag idag tänkt igenom allt och samlat nya krafter och det känns som att jag vill och kommer klara av dessa 3 månaderna som är kvar av min lilla utbildning. Alla är vi olika och de ämnen som jag har lätt för är ju roliga. Men så finns det de ämnen som är roliga när man väl förstår dem, men det krävs massa massa massa tid för att förstå. Och det handlar om att prioritera. Och jag ska erkänna en sak. I höstas så la jag ner mycket tid, men INTE ALL min tid! Och jag fick ganska bra betyg. Men jag skulle ALDRIG lägga ner mer tid än vad jag gjorde då. Sedan nu efter jullovet så har mina tankar funnits på andra ställen än just i läxböckerna när de nog borde ha funnits mer! Allt annat drog i min uppmärksamhet, framförallt att tänka. Vet att detta inlägg låter lite flummigt. Men om jag skriver såhär att jag har haft en massa saker att tänka på, och min koncentration för skolan kom av sig och det visade sig igår när jag skulle skriva prov.
Idag när jag skulle börja på en ny inlämningsuppgift i ett ämne som är helt nytt för mig så kände jag först hur jag körde fast! Kändes så hopplöst, men efter att ha ringt Markus och han fick hjälpa mig med nya tankar så kom jag loss och skrev och skrev. Tog sedan paus och lekte och myste med Melvin. Sedan när Markus kom hem så tog han med Melvin och hälsade på sina föräldrar. Jag satte mig då och pluggade i flera timmar, hann göra färdigt inlämningsuppgiften, skickade in den och kom då på en idè om hur jag kunde gjort den bättre och har nu bestämt mig för att göra så på nästa uppgift. Det jag egentligen vill skriva är att det känns som jag är tillbaka, min kreativa sida har vaknat till liv igen! Men lite sol och vår hade ju inte varit fel, man behöver positiv energi nu :)


RSS 2.0