Dan före Dan

Idag är det dan före dopparedan och vi har haft en mysig dag. Promenerade ner till byn för att handla lite. Vi mötte Anna-lena och Felicia på vägen! :) Melvin blev så glad eftersom han saknat sin lilla kompis. Direkt de såg varanda så lös de upp och sprang och busade och lekte, kärlek i mammas hjärta!
De följde med oss på en liten promenad till bankomaten, men där såg jag att jag glömt min plånbok hemma. SÅ vi följdes åt hem, de bor alldeles i närheten av oss. Så de gick hem och vi gick hemåt och hämtade min plånbok. Och sedan traskade vi nedåt igen och handlade. Köpte de allra sista julklapparna. Sedan gick vi hemåt.
När vi kom hem fick Dennis mat, och jag och Melvin började sedan laga Janssons frestelse med köttfärs, smaskigt blev det! Men jag missade på saltet. Är alltid väldigt försiktig med att salta! Men denna gången smakade det fööör lite, så nu vet jag det :) Efter att vi gjort janssons frestelse så gjorde Melvin och Markus rischoklad som vi ska ha me oss imorgon till farmor o farfar. Blir nog jättebra detta! Nu måste jag packa in de sista julklapparna. Melvin är så förväntansfull inför morgondagen!

Snart jul!

Idag är det dan före dan före dopparedan. Torsdagen den 22 december :)
När jag ser dagens datum så blir jag alldeles varm inuti. Det ska bli så mysigt och speciellt att få fira denna julen, eftersom det är Dennis allra första jul.

Jag har nu köpt nästan alla julklappar, blev en hel del och så mycket fint till mina barn! Jag hoppas att Melvin kommer att blir glad på julaftons morgon när han går upp och ser alla klapparna som kommer att ligga under granen. Jag hoppas och önskar att denna julen kommer att bli mysig! Jag har köpt en hel del julklappar till Melvin och Dennis. Men jag skulle vilja köpa ännu mer :) Men men, man får vara lite sparsam också, för det kommer ju dagar även efter jul då man behöver pengar :)

Nu ska jag bara packa in alla julklapparna och det tänker jag göra idag.
Sedan när Markus kommer hem från jobbet ska vi åka till lilla Vanessas grav.
Jag tycker att detta känns så svårt. Att hon ligger där och inte får följa med oss hem, inte får vara med och fira jul. Det är barnens högtid. Kan se hur Melvin, hon och Dennis skulle stått i fönstret på kvällen och titta efter tomten, du är så saknad älskade Vanessa, om du bara visste!

Imorgon ska iallafall jag och barnen ha en egen liten uppesittarkväll. Blir att lyssna på julmusik, titta på granen och bara mysa lite extra. Så kommer Markus hem också, han ska nämligen ut i julhandeln imorgon för att köpa julklappar. Haha, jag är verkligen den som är tidigt ute för att slippa denna julstress. Medans han köper julklapparna dagen innan julafton. Det är absolut inget fel i det, det var inte så jag menade. Men kvällen före jul är det verkligen mysigt att bara ta det lugnt och mysa och slippa trängas i affärer. Är glad att jag är klar med mina julklappar :)

Julkorten och inbjudningskorten blev bra :) De kom fram dagen efter att jag skickat dem.
Alla blev glada och tyckte att de var så fina. Då blev jag glad :)

Nu är det bara några små saker kvar innan julen står för dörren! :)


Mina gulliga små tomtenissar! Mammas gulliga prinsar!

Nedåt tankar :(

Nu låter jag säkert som en riktigt deppig person men jag måste få ut detta.
Ibland så tänker jag så hemska och jobbiga tankar. Jag vill verkligen bli glad igen. Jag är glad, det är jag verkligen! Men jag menar att jag vill bli av med denna psykiska stress och oro som funnits i mig i flera månader. Jag är världens lyckligaste mamma, men jag bär även en stor sorg inom mig. Och jag håller nu på att försöka leva med förlusten av min älskade dotter. För jag vet att jag måste finna en plats inom mig där hon får finnas, men jag vet också att jag måste lära mig att leva med det. Och att kunna minnas henne utan att det vrider sig av smärta i min själ.

Imorgon är det föräldragrupp, och vi har fått inbjudan till det. Då träffas mammor/pappor och små bebisar som är födda runt samma tid som Dennis är född. Jag tycker att det ska bli underbart att gå dit, det tycker jag. Att få göra detta tillsammans med Dennis.
Men så kommer denna "andra del" av mig som mår dåligt. För jag vet inte vad jag ska säga när vi ska prata om förlossningar. Jag tycket att det är väldigt smärtsamt att prata om det. Jag känner mig ensam om att ha varit med om det som drabbade oss. Det känns som att ingen förstår mig överhuvudtaget och jag känner mig så annorlunda.
Samtidigt så vill jag delta i saker, jag vill prata och berätta om vem jag är, prata om det vi varit med om. Vanessa är en del av mig- en del av oss. Vi älskar henne och hon är somsagt en del av den person jag är. Hon är ett av mina barn.

Och nu är Dennis här. Nu vill jag göra allt detdär mysiga och underbara tillsammans med honom.
Jag vill vara med i föräldragruppen, jag vill gå på babymassage, jag vill leva!

Fast om jag slutar att göra allt så himla komplicerat. Om jag är rak och stolt över den jag är, så finns det ingen annan som kan ta ifrån mig det.
Det handlar om att bli trygg i mig själv!

God morgon!

Godmorgon säger jag och Dennis efter att ha fått en underbar sovmorgon! Det händer inte varje dag att jag och lilla älsklingen är ensamma såhär på måndags morgonen. Men igår ville Melvin åka till farmor & farfar och somna där, som han säger :) Och det fick han ju självklart! Han tycker att det är mysigt! Och jag tar tillfället i akt och tänker hinna med de sista tråkiga sakerna jag ska ha gjort innan jul. Nämligen att skura golven, stryka julgardinerna och hänga upp dem och ta hand om tvätten i tvättstugan. Allt ska tvättas så att tvättkorgen ska vara tom innan denna dagen är slut. Så ska jag även göra massa köttbullar. Och emellan allt så ska jag mysa med min lilla bebis :)

Om jag ska hinna med allt jag ska göra idag så får jag allt sätta igång nu :)

Men vi hörs! Kram!

Hejsan :)

Jag känner mig usel som inte skrivit här på länge. Men jag har helt enkelt haft så mycket annat att tänka på. Det är så mycket som snurrat runt i mina tankar, så mycket jag behövt tid till att få fundera över. Och för varje vecka som går så blir jag bara lyckligare och lyckligare :) Är en härlig känsla!
Trött är jag också ibland :) Men försöker sova och vila emellan varven, speciellt när Melvin är på dagis. Då ligger jag och Dennis i sängen och sover och myser.
Vet inte riktigt vad jag ska skriva, eller rättare sagt var jag ska börja.
Så jag gör somvanligt och tar det lite som det kommer.

Idag är det tisdag igen Melvin sover sedan en timma tillbaka, Markus nattar honom och Dennis sover i vagnen. Han ska äta snart igen, och jag ska ta en smörgås och se på Desperate housewifes som alltid på tisdagar.

Tänk att vi redan är inne i December månad, det går ju så fort nu!


RSS 2.0