Dennis mage..

Hej hopp!

Här hemma går allt bra men det har varit lite oroligt den senaste tiden.
Dennis har fått diarré och han har haft det sedan i fredags. I fredags bajsade han upp mot 15 gånger, löst varje gång. Sedan har det varit runt 7 bajsblöjor varje dygn sedan dess.
I fredags kväll ringde jag 1177 och de sa att vi skulle åka in till akuten för att kolla så att han inte mår dåligt. Vi åkte in. En sköterska tittade på honom och tog tempen, ingen feber och han mår och mådde förövrigt bra :)
Sedan kom doktorn in och hon sa väl mest att så länge han inte är allmänpåverkad eller förlorar vikt så är det ingen fara. Sedan gick helgen och han bajsar många gånger om dagen. Måste även säga att jag inte ammar utan han äter ersättning och har gjort det hela tiden men inte tidigare haft såhär. Så igår gick vi till bvc och vårdcentralen. Vägde honom och han har gått upp jättebra i vikt! :) Han mår som en prins förövrigt, helt harmonisk och äter väldigt bra. Det är bara detta bajsandet som är lite jobbigt. En doktor undersökte han på vårdcentralen. Klämde på magen o sådär men sa att han verkar fullt frisk och att det inte är något att oroa sig för sålänge han inte har feber och är allmänpåverkad. Så nu har vi börjat med magdroppar varje dag. Och jag önskar så att hans lilla mage ska bli bra igen så snart som möjligt. För det är så tråkigt att han ska behöva bajsa såhär ofta. Min lilla älskling!

Allt gick bra!

För första gången på länge så kan jag nu börja förstå och våga känna den där riktiga lyckan, lyckan över att allt gick bra. Och snart kan jag få känna mig avslappnad. Eller kanske redan nu. Allt gick bra. Jag fick ut min pojke, han är nu här hos oss. Han ligger och snuttar på sin napp i sin filt. Jag kan ta upp honom, jag kan hålla honom, krama honom, pussa honom.. Han finns hos mig, han finns här.. Han är min pojke, jag ska få följa honom när han växer upp. Jag älskar honom, och jag ska älska honom föralltid. Jag fick min bebis, jag fick min son, han lever och jag lever och Melvin lever och Markus lever. Vi lever! Vi ska leva livet. Jag behöver inte vara sådär rädd längre. Jag klarade det, jag gjorde det! Jag klarade det som var min största rädsla. Jag fick min lilla Dennis! Tack du som bestämmer, tack! Jag är evigt tacksam till livet!




Jag ÄLSKAR dig!!

Dagis start!

Idag började Melvin på dagis efter att ha haft ett lååångt och mysigt sommarlov hemma tillsammans med mig, sin pappa och så kom Dennis :) Iallafall så fick vi skjuts ner till dagiset av farfar, så vi slapp gå eftersom det regnade och var nära på storm ute. Inget kul att ta ut Dennis i det vädret. Skönt för Melvin att slippa bli blöt me såklart! Det var en rastlös och busig kille som gav sig av hemifrån, men det var en blyg liten kille som sa hejdå till mig där på dagiset ;) Men det är ju inte så konstigt att man är blyg i stora grupper och speciellt i början så. Jag är själv väldigt osäker och blyg i större grupper. Även om man nu som vuxen hittar sätt att "dölja det" på. Jag var väldigt blyg under hela min uppväxt. Sa inte mycket i klassrum o.s.v. Nu är jag inte blyg längre, förutom att jag kan känna av det när jag ska presentera mig eller redovisa inför en grupp med många personer. Då känner jag mig blyg och nervös. Men så är det väl för de flesta av oss kanske. Jag hoppas iallafall att lilla pojken har en jätterolig dag och att han finner sina lek kompisar och att de leker och har kul! Jag hoppas helt enkelt att jag hämtar en glad och uppspelt kille sen!

För några dagar sedan så beställde jag filmer på som nu kanske kommer hem i brevlådan idag. Ni kommer kanske tycka att jag är en tönt nu men jag klickade hem skilda världar säsong 1, hhihi. Minns ni den såpaserien? Jag tyckte att det var billigt då den endast kostade 99:- och så kände jag att jag vill ha nåt att titta på om kvällarna om det blir mycket vakentid med lilleman. Hihi! Beställde även en film till Melvin som han ska få i present för att han har blivit storebror och för att han har börjat på dagis igen. Han ska få Mamma mu och kråkan. Det är en mysig film tycker jag. Jag samlar på barnfilmer som jag tycker är värdefulla. Jag samlar alltså på de filmer som jag vill att mina barn ska se och växa upp med. På våran filmhylla finns Alfons Åberg, Astrid Lindgren filmerna (fattas en del som man kan önska sig på jul och födelsedagar), Bilar filmen, och mycket mer med disney som t.e.x Skönheten och odjuret, Bambi, Vilddjuren o massa annat, så har vi även Sunes jul och Trolltider och Albert & Herberts jul :) Det är så mysigt att ha och kunna se på tillsammans med Melvin och sedan då såklart tillsammans med Dennis. Jag vill att de ska se sådanna bra barnprogram :) Hihi.


Min gulleprins :) Älskade Melvin <3


Min lilla gulleprins!:) Älskade Dennis <3

Ett av de första besöken..

Ett av de ALLRA första besöken vi gjorde var till Vanessa och hennes grav.
Det kändes speciellt att vara där, det kändes konstigt nog bra och fint att vara där.
Jag var där.. med mina tre barn.


Vi vid Vanessas grav. Jag så nära mina tre barn jag kan komma. Närmare dig kan jag inte komma.
Och ingen människa förstår hur saknad du är.
Och hur innerligt lycklig jag är att din lillebror kommit till mig <3
Lilla fina prinsessa, skickar tusen pussar och kramar till dig!


California King Bed


Måndag 12 september

Idag är det måndag och första dagen på våran vardag kan man säga. Markus började jobba idag efter en hel månads ledighet. Han har haft sin semester förstår ni. Vi har haft en mysig, underbar men också väldigt "spännande" semestertid tillsammans. Bara fem dagar efter att Markus gått på semester så kom lille Dennis ut till oss :) Det var skönt att vara två den första tiden. För vi har verkligen behövt varandra. Vi har lagat god middagsmat på dagarna, turats om att sova, hjälpts åt med både Dennis och Melvin och så har vi umgåtts massor av tid. Då har vi tagit härlia och mysiga promenader. Hälsat på farmor och farfar, och mormor och morfar. Det är typ det vi gjort. Och den mesta av tiden har gått till att bara leva i vardagen och den nya situationen vi är i.

Min första dag ensam med de två finaste började klockan 6. Dennis har varit en liten nattmänniska hittills. En liten person som sover på dagen och är vaken och håller igång hela nätterna (nästan). Men igårkväll så testade jag att ge honom mat med två jämnare mellanrum, gav honom sista gången klockan tolv på natten. Sedan sov han till klockan var halv 6. Så härligt att vi fick sova någorlunda i lite mer än ett par timmar i streck, det har inte hänt sedan länge tillbaka. Jag kände mig så otroligt trött när jag och Melvin åt frukost, så min första dag som ensam me två barn så har jag barnvakt ;) Nä men Melvin ville faktiskt åka till farmor och farfar idag. Det var ju min idé då, och han var positiv till det. Jag märkte hur väldigt rastlös han var och jag hade ont i magen (snittet), och jag var så trött i kroppen och i huvudet så jag unnar mig faktiskt för en gångs skull en vilodag idag. Så jag och Dennis har sovit i den stora sängen brevid varandra. Han har ätit och vi har sovit. Det är det vi har gjort idag. Jag får vila mig så att jag kan bli mig själv fysiskt snart. Och jag och Dennis har fått lite egentid och Melvin får en superrolig dag hos farmor o farfar. Så kan han passa på att göra av med lite rastlöshet för det är inget roligt att vara med mamma när hon bara vill sova. Men jag behövde detta! Och imorgon, onsdag och torsdag är Melvin på dagis, fem timmar om dagen, då ska jag också passa på att återhämta mig så att jag är piggare på fredag :) När Markus har varit ledig så har vi hittat på saker hela tiden. Det är först nu jag fattar att min kropp kanske behöver lite mer vila för att återhämta sig ordentligt. Så somsagt så var lite sömn väldigt skönt förut.


Ni två är det bästa som hänt mig, det finaste jag vet och de två på denna jord som jag älskar mest av allt!
Är förevigt lycklig och tacksam att just ni ville komma till mig, att just lilla jag får den stora äran att vara er mamma <3



Mys i soffan!

Ikväll har jag och Dennis suttit och myst i soffan. Han sov hos mig i flera timmar och jag satt och bara tittade på honom, kramade honom och bara njöt av hans underbara närhet samtidigt som jag såg på tv. Först var det Glamour som jag har börjat kika på lite smått :) Sedan gjorde vi lite andra saker. Melvin och Markus var ute och lekte då. När de kom in så åt vi lite kvällsmat o så. Sedan såg vi på film, Kalle Anka eftersom Melvin ville det innan läggdags. Han somnade i soffan så det var bara för mig att väcka honom och hjälpa honom av med kläderna och bädda ner honom i sängen. En enkel nattning då han typ sov redan ;)
Jag och Dennis satte oss i soffan igen och han sov hos mig, jag såg på Ensam mamma söker, och sedan fortsatte jag med Svenska Hollywoodfruar :) Så jag har sett på tv och myst mycket ikväll :) Sedan vaknade Dennis och va hungrig. Nu är han mätt och ligger i sin säng och sover. Han ska äta igen vid halv två inatt.

Sedan jag skrev sist så har vi haft besök av min mamma och moster i fredags. Vi fick alla presenter. Melvin fick filmen Bambi, den filmen älskar han verkligen :) Dennis fick kläder, en t-shirt med Bamse och tillhörande byxor. Jag fick jättesöta örhängen i silver, och jag och Markus fick 100 kr tillsammans :) Det var mysigt med besök.
Igår var vi och hälsade på barnens faster, då var även farmor och farfar med. Melvin hade en superrolig dag då han busade massor! Vi åt mat, de bjöd på pannbiff, potatis och sallad. Till efterrätt var det paj med vaniljsås. Melvin gillar inte paj och det tycker jag är helt konstigt eftersom paj är något av det godaste jag vet, ärligt talat. Paj med vaniljsås, så GOTT! :) Men vaniljsåsen däremot älskade han. Det kan jag förstå att han gör :)
Idag har mina föräldrar varit på besök. De hade med sig fika och presenter. Melvin fick en svart mössa med blixten på och Dennis fick två bodys och ett par byxor.

Imorgon ska vi till bvc för mätning och vägning av Dennis. Undrar så vad han väger nu. Jag hoppas ju att han ska väga som han gjorde när han föddes då han gått ner en del i början. Bebisar gör ju det. Men det är skönt när de går upp till sin födelsevikt och  går upp mera och går förbi sin födelsevikt tycker jag. Så det hoppas jag på inför morgondagen!

Annars så gör jag inte så mycket på dagarna, fast att jag har fullt upp. Jag försöker komma in i en mysig vardag med rutiner, jag försöker låta min kropp läka efter kejsarsnittet och de flesta dagar känner jag inte av det men ibland så känns det då det svider och jag blir lättare trött än vad jag brukar bli i vanliga fall, jag försöker få tiden att räcka till så att jag ger Melvin allt samtidigt som jag försöker ge Dennis allt han behöver. Och det går bra. Melvin har blivit en gladare kille sedan Dennis kom. Jag tror att han tycker att det är roligt att ha fått en lillebror och jag tror också att han tycker om att se sin mamma som vanligt igen utan en stor bebismage :) Så detta går bra, vi mår bra allihopa :)

Nu ska jag hänga upp tvätten :)

Godnatt sötnosar!!


Så skönt!

Imorse fick jag sovmorgon till klockan 11. Då mådde jag som en prinsessa kan jag säga :)
Vaknade upp till att Melvin fått frukost och i spjälsängen låg en mätt och nöjd prins som fått ny blöja och ny pjamas på sig :) En tvätt hade även blivit tvättad och klar. Tack Markus :) Sånt gillas!!
Från att ha kännt mig lite konstig och trött så vaknade jag idag upp som en ny människa! Kom på mig själv förut med att jag inte oroat mig för något idag. Och det är första gången på flera månader som jag inte kännt mig orolig för saker. Det är SKÖNT!
Vi gick ut och tog en ganska lång promenad förut idag. Jag körde vagnen och Melvin cyklade och Markus och Maja gick också med. Vi gick till en lekplats och satt och tittade på när Melvin lekte. Sedan gick vi hem igen.
Igår var jag riktigt duktig och gjorde egna köttbullar. Melvin sa att han inte tycker om lök. Och det visste inte jag. Undrar om det var en "tvärtom-grej" just för dagen, eller om han faktiskt verkligen inte gillar lök. Då får jag väl testa att göra utan och se om det uppskattas mer av den lilla herrn :)

Nu ska jag byta blöja på Dennis, mata honom och sedan se på film :)

RSS 2.0