Lilla älskade bebis!

I lördags var vi i Göteborg på Emmaultraljudskliniken och gjorde ett tillväxtultraljud och 3D/4D ultraljud.
Vilken upplevelse!! På kvällen innan så blev jag lite nervös faktiskt. Men när vi väl kom dit och fick gå in i undersökningsrummet och jag fick ligga på britsen och vi fick se lillen så kändes allt underbart. Först var det tillväxtultraljud. Han har vuxit som han ska, ALLT så perfekt ut! Sedan fick vi se honom i 3D/4D. Det var jätteroligt :) Och jag bär på en perfekt så otroligt söt liten prins. Vi fick även veta att han är en otroligt aktiv liten krabat, och det kan jag ju intyga om att han är. Han är lugn på morgonen, precis som sin mamma! ;) Men sedan framåt 12 på dagen så börjar han leva runt i magen. Sedan blir han bara mer och mer busig under dagens gång. Och på kvällen när jag ska gå och sova så lever han runt därinne, och på natten då är han helt vild därinne. Sparkar och springer och rör sig som bara den!! Ibland när jag vaknar till på natten så är det svårt att somna om för att han är en så tokig bebis därinne! Jag älskar honom hur mycket somhelst! Och nu har vi bilder att titta på, det är underbart! Vi har redan bestämt hans namn, men det håller vi för oss själv ett tag till :)

Hoppas allt är bra med er! Kram!

Praktiktiden är slut.

Igår gjorde jag min sista dag på praktiken. 5 veckor har gått sedan jag började där och tiden har gått så fort!
Hoppas att tiden fortsätter i samma fart för då är snart lillbebis här!
Jag fick fina betyg på praktiken, bästa betyg i allt! :) Fick även fina presenter som jag blev jätteglad för! Så fick jag en vacker bukett med rosor och liljekonvalj, så fint! Tusen tack till min handledare jag haft! Melvins, Vanessas och bebisen i magens farmor kom in i butiken och hälsade på en stund. Så gav hon mig 300 kr att köpa något i butiken. Jag köpte 2 stycken långärmade mammatröjor :) Sedan när jag skulle btala så fick jag en söt scarf och en pyamas som present. Har även fått ett jättefint halsband och 3 stycken babypjamasar. Tusen tack för allt fint!! Fick ett fint kort också där handledaren skrivit så fint! Själv köpte jag med fika till henne, hoppas att hon tycker om det jag valt iallafall :)
Känns skönt att jag fått betyg på praktiken så nu ska jag bara posta det till lärarna. Så börjar min praktikuppgift bli färdig så att jag ska skicka in den också. Hur jag ska hinna med att förbereda en redovisning i turismkursen innan tisdag morgon, det är en fråga jag inte vet nåt svar på..

Idag ska vi på 3D/4D ultraljud. Har längtat till denna dagen länge. Nu känns det roligt, spännande men också väldigt pirrigt och nervöst!

Nu ska vi äta frukost! Ha en bra dag! Kram!!

Pluggdag!

Det var längesen jag pluggade nu. Men idag så var jag ledig från praktiken, så jag hade planerat att göra praktikuppgiften vi fått att göra och som ska lämnas in på söndag senast. Som tur var så va den inte så jobbig. Är ju inte riktigt klar än, men nästan, skööönt!
Idag blåser det riktigt myckst ute. Melvin har varit på dagis.
När han kom hem så lagade vi mat och sedan åkte vi till apoteket och köpte järntabletter till mig o bebis eftersom de varit slut sedan i förrgår och det är väldigt viktigt att ta dem, mitt järnvärde sjunker väldigt snabbt, därför är det viktigt att ta dem. Det är tabletterna som stoppar upp att värdet sjunker. Men nu sist jag va hos barnmorskan låg värdet på 115. Det är väl sådär, men inte som förra graviditeten då det var nere på runt 90 tror jag. Men då mådde jag inte alltför bra heller. Så jag ska kämpa och ta dessa tabletter så att jag får ha energi kvar genom hela graviditeten.
På LÖRDAG ska vi på ultraljud. Ska bli så himla mysigt att få se lilleman igen! Och i 3d/4d också! Vi är väldigt oroliga av oss denna gången. Jag försöker ständigt finna nya sätt att hantera min stress och oro. Det är viktigt att hitta sina knep. Jag tycker om att göra mycket mysiga saker i min vardag. Jag har gjort det till en mysig stund att jag och Melvin varje kväll när han ska lägga sig så läser vi en sagobok. Det är den mysigaste stunden på hela dagen. Vi går till biblioteket och lånar böcker. Så läser vi dem på kvällarna. Sedan brukar jag ligga och titta på magen och känna sparkar och spela med speldosan som vi köpt till lill-bebis. Jag brukar alltid prata med bebisen i magen. Jag brukar promenera varje dag (nästan). Det lugnar och tar bort stress. Så planerar jag in positiva saker som vi ska göra. Som ultraljud, barnmorskebesök o.s.v. Jag har märkt en sak med oro. Det är att jag var lika orolig för en månad sedan och på denna månaden när jag ser tillbaka så har det ju inte hänt något av det som jag var rädd för. Man lär sig nog hantera oro och stress om man bearbetar det.
Jag har inte orkat besöka graven, jag orkar inte det. Det ger för starka minnen av vår förlust. Och sorgen känns av mer och mer ju närmare förlossningen jag kommer verkar det som.
En sak vet jag nu, ibland kommer tårar som en befrielse. Tårar gör det något lättare i hjärtat. Den där svarta klumpen får komma ut. Den är så tung att bära! Den svarta klumpen av sorg och oro.

Usch o fy..

Dessa hormoner eller vad det är, vet inte alls faktiskt. Eller jo det vet jag ju så sätt..

Min praktiktid börjar gå mot sitt slut och jag känner att det ska bli skönt.
Det har varit väldigt mysigt och roligt att vara i butiken men samtidigt så har detta varit en månad som jag haft många känslor som spökat inom mig. Det har varit en väldigt jobbig oro kring graviditeten. Har tänkt sjukligt ofta på livet och döden. Mina tankar och oro gör mig tillsist så trött att jag bara vill sova.
Saker som jag tidigare alltid såg fram emot o så känns nu som att det förändrats. Det kanske är för det bästa men ändå.
Vi har en hel del inplanerat och inbokat framöver, det känns skönt! Nästa lördag har jag bokat tid för ett tillväxtultraljud och 3d/4d ultraljud! Det ska bli så spännande och underbart att få se lilla bebisen!Längtar!!
Så gör jag även sista veckan på praktiken nu veckan som kommer. Har 4 dagar kvar.
Nästa helg ska ALLA skolarbeten vara färdiga och klara för att lämnas in. Men det fixar jag allt :)
Gjorde sista provet i turism nu i veckan som varit och jag fick Godkänt på det, skönt!

Det är inte kul!

Det är inte så kul att blogga utan bilder. Jag är inte någon dataexpert så att jag kan veta vad det är som gör att det strular när jag ska lägga upp bilder. Men såfort jag får detta fixat så ska jag blogga med bilder igen :) Jag ska fråga någon datakunnig människa om hjälp nu faktiskt. Försökte ladda upp en bild nyligen, trodde att det äntligen fungerar men nej, sidan bara stängdes ner, jag får förfrågan om jag vill skicka felrapport eller inte, sedan är det kört, då loggas jag ut från bloggen.

Hej på er!

Förlåt för att jag är så kass på att skriva här. Men här kommer en liten uppdatering om hur vi har det :)

Tänkte börja med att skriva lite om praktiken. Jag har nu avslutat min tredje vecka på praktiken. Jag är i en klädbutik som säljer barnkläder och även lite mamma kläder. Jag trivs väldigt bra :) Är så kul att få lära sig något nytt! Håller på att lära mig kassan och hur den fungerar, samt att ta emot kunder och att vara en bra försäljare. Jag tror ärligt att jag hittat min grej i arbetslivet :) Det är dessutom väldigt mysigt att få jobba med alla dessa söta och fina barnkläder. I början blev jag shoppingsugen till både mig själv, bebisen i magen och till Melvin. Så några fina köp blev det de första veckorna. Nu har jag dock lugnat ner mig, är nöjd med mina inköp, men nu ska jag spara pengar för jag har två större utgifter snart! Det ena är att jag bokat oss på ultraljud igen. Men det skriver jag mer om i ett annat inlägg ;) Så har jag ju beställt en barnvagn som jag verkligen måste spara till nu, så att jag kan betala den också ;)

Praktikveckan började lite kaotiskt dock eftersom jag i samband med att jag började där fick ont i mitt ben. Jag fick en väldigt synlig blodådra på ena benet som smärtade och gjorde ont. Jag blev rädd och gick till barnmorskan som skickade mig vidare till läkaren på carema. Hos läkaren på carema blev jag skickad med remiss till Näl för att röntga benet för att utesluta blodpropp. Detta var en upplevelse som var mindre rolig. Jag fick sitta på Näl hela dagen och vänta och vänta och då kände jag mig bra liten och ledsen. Jag hann fundera över massor av saker ocg jag trodde att jag hade fått en blodpropp. Jag fick dödsångest och det gjorde det inte bättre att jag fick besöka just Näl av alla platser på denna jord. Minnet av allt kom tillbaka till mig. Jag gick igenom förlossningskorridoren och då kunde jag inte hålla tårarna tillbaka. Jag kände då att jag aldrig vill tillbaka dit mer. Allt vände på kvällen när jag äntligen fick komma in på röntgen och blev undersökt med ultraljud på benet. Fick svaret att allt såg bra ut, men fick inte veta vad jag fått på benet. Markus och Melvin kom och hämtade mig på kvällen och en sånn otrolig lättnad jag kände när jag såg dem! Och en sån otrolig tacksamhet jag känner att jag har dem och att jag är mamma och att jag får leva och se Melvin växa upp. Det betyder ALLT för mig kan jag ju säga! Vi åkte och handlade på hemvägen och när vi kom hem så grillade vi på altanen, mysigt! Dagarna som följde satt en oro kvar i mig. Jag har funderat väldigt mycket på livet och döden. Ja har erkännt mycket för mig själv och jag har gått igenom smärtsamma tankar och känslor. Men jag ser nu att jag kanske var tvungen att ta itu med dessa tankar och känslor. Och nu mår jag bättre och bättre igen. Och när det gäller benet så har jag nu fått veta att det är normalt att ha så när man är gravid. Varför vet jag inte, men det är iallafall vanligt. Men det bästa av allt är iallafall att det inte gör lika ont längre.

RSS 2.0